Ухвала
від 21.08.2018 по справі 516/223/18
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

Справа № 516/223/18

Провадження № 2/516/115/18

УХВАЛА

21.08.2018 р. м. Теплодар

Суддя Теплодарського міського суду Одеської області Мислива Л.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, про припинення порушень правил добросусідства та відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач, ОСОБА_1, звернулася до суду з вищевказаною позовною заявою, в якій просить зобов'язати відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_3 усунути порушення можливості нормально користуватися належною ОСОБА_1 земельною ділянкою та садовим будинком по вул. Західній, 28, СТ Радуга м. Теплодар Одеської області, шляхом зобов'язання відповідачів, як осіб, які користуються земельною ділянкою №29 по вул. Західній, СТ Радуга м. Теплодар Одеської області, не розпалювати багаття в безпосередній близькості від паркану, що розділяє дві суміжні земельні ділянки №28 та №29; зобов'язання ОСОБА_3 використовувати земельну ділянку №29 по вул. Західній, СТ Радуга м. Теплодар Одеської області, у такий спосіб, яким завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення, тощо) для позивача, як співвласника суміжної земельної ділянки, в тому числі шляхом заборони викидати сміття на належну їй земельну ділянку та заборони проникнення на належну їй земельну ділянку. Також просить стягнути солідарно з відповідачів на її користь моральну шкоду в розмірі 20 000 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідачі порушують правила добросусідства під час користування суміжними земельними ділянками, та принцип непорушності права власності.

Згідно з ч.1 ст. 3, ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви сплачується судовий збір.

Як зазначається у ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява повинна містити, зокрема: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Частинами 1, 3 та 4 ст. 177 ЦПК України встановлено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі необхідності до позовної заяви додаються клопотання та заяви позивача про звільнення (відстрочення, зменшення) від сплати судового збору. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч.7 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

У відповідності до ст. 9 Закону України Про судовий збір судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

За ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, а саме того, що до позовної заяви не додано документи, що підтверджують сплату судового збору на встановлений рахунок отримувача за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, та справляється за ставкою 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява подається до суду, та в даному випадку, має становити 704 грн. 80 коп.; та майнового характеру, яка подана фізичною особою, та справляється за ставкою 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява подається до суду, та в даному випадку, має становити 704 грн. 80 коп. Платіжні реквізити для зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету: отримувач: ВК у м.Теплодарі/м.Теплодар/22030101 . Код ЄДРПОУ: 37722242. Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП) . МФО: 899998 . Рахунок отримувача: № 31219206015020 . Код класифікації доходів бюджету: 22030101.

У п.п.8, 22 додатку до позовної заяви зазначено про: флеш накопичувач на 16 GB Transcend із 45 відеозаписами з камер спостереження та 179 фото для суду, а також квитанції про сплату судового збору, однак позивачем останні не були надані до суду.

Крім того, додані до позовної заяви її копії для відповідачів, не підписані представником позивача.

У відповідності до ст. 185 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, або не сплачено судовий збір, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

За вищенаведених обставин позивачу належить сплатити судовий збір за вищенаведеними реквізитами за заявлені вимоги майнового та немайнового характеру у вищевказаних розмірах; також надати до суду: флеш накопичувач на 16 GB Transcend із 45 відеозаписами з камер спостереження та 179 фото для суду та відповідачів, що зазначений у п.8 Додатку до позовної заяви, та копії позовної заяви для відповідачів, що підписані представником позивача (без додатків).

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, про припинення порушень правил добросусідства та відшкодування моральної шкоди, залишити без руху.

Повідомити ОСОБА_1 та її представника ОСОБА_4 про необхідність виправити зазначені в ухвалі недоліки протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Роз яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала суду може бути оскаржена лише щодо визначення розміру судових витрат.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя

СудТеплодарський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.08.2018
Оприлюднено23.08.2018
Номер документу76015145
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —516/223/18

Рішення від 21.12.2020

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 31.05.2019

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 02.05.2019

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 13.11.2018

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 21.08.2018

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні