Ухвала
від 23.08.2018 по справі 336/4238/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

23.08.18 № 336\4238\18

Пр. 1 кс \ 336\1483\18

У Х В А Л А

про проведення обшуку

м. Запоріжжя 23 серпня 2018 року

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 та ст. слідчого Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018080080002580 від 04.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.213 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

04.07.2018 до Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що невстановлені особи на території Шевченківського району, м. Запоріжжя здійснюють операції з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організацію незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту.

27 липня 2018 року було розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що за адресою м. Запоріжжя, вул. Стартова, 3 виявлено пункт прийому металобрухту.

В ході проведення досудового розслідування були допитані в якості свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , пояснили, що вони проходили по АДРЕСА_1 де бачили, що за вказаною адресою регулярно працює пункт прийому металобрухту.

Стаття 213 Кримінального Кодексу України передбачає здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Норма-Плюс777», код ЄДРПОУ 38784273.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового слідства є підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , може розташовуватись незаконний пункт прийому металобрухту, документація, викрадене майно (люки., зливні решітки та ін.), які мають безпосереднє значення для встановлення істини у справі, осіб, які надають приміщення та споруди для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту з метою всебічного, повного і об`єктивного розслідування обставин цього кримінального провадження.

Згідно ст. 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьої цієї статті.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб , в зв`язку з чим , суд вважає за доцільне надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною адресою.

Керуючись ст.ст. 110, 234 КПК України,суд-

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл про проведення обшуку домоволодіння, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме незаконний пункт прийому металобрухту, документація, викрадене майно (люки., зливні решітки та ін.), які мають безпосереднє значення для встановлення істини у справі, осіб, які надають приміщення та споруди для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, а також інших предметів й документів, що мають значення для встановлення істини по досудовому розслідуванню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення23.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76036325
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку м. Запоріжжя 23 серпня 2018 року Слідчий

Судовий реєстр по справі —336/4238/18

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 23.08.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Голубкова М. А.

Ухвала від 23.08.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Голубкова М. А.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Голубкова М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні