Ухвала
від 22.08.2018 по справі 493/616/18
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/616/18

Провадження № 1-кс/493/555/18

УХВАЛА

22 серпня 2018 року м. Балта Одеської області

Слідчий суддя Балтського районного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Балтського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И Л А:

На адресу Балтського районного суду Одеської області надійшло клопотання слідчого СВ Балтського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Котовської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази, приходжу до висновку, що клопотання слід повернути на доопрацювання з наступних підстав.

Відповідно дост. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

При цьому, згідно ч. 2ст. 160 КПК України, у клопотанні зазначаються: 1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; 2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; 4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; 6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Подане слідчим клопотання не відповідає вимогамст. 160 КПК України, матеріали клопотання не містять визначених імперативною нормою кримінального процесуального закону вимог щодо нього, зокрема підстави вважати, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, слідчим невірно зазначена назва юридичної особи, у володінні якої знаходяться документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про повернення клопотання слідчого ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів на доопрацювання, що не позбавляє сторону кримінального провадження звернутися із вказаним клопотанням до суду повторно після усунення умов, що спричинили поверненню його на доопрацювання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.110,159-162 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого СВ Балтського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Котовської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017160230000626 від 12.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, - повернути на доопрацювання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_5

СудБалтський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76038079
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —493/616/18

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

Ухвала від 22.08.2018

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні