Ухвала
від 28.08.2018 по справі 465/7197/17
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/7197/17

2/465/1264/18

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

28.08.2018 року м.Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді - Козюренко Р.С.

за участю: секретаря судових засідань - ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м.Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Дочірнього підприємства Карпаттур Корпорації будівельних підприємств Карпатбуд про стягнення 66 828,99 грн., -

встановив:

ОСОБА_2 звернувся до суду із вказаним позовом, згідно з яким просить стягнути з Дочірнього підприємства Карпаттур Корпорації будівельних підприємств Карпатбуд , ЄДРПОУ 31362916, загальну суму заборгованості в розмірі 66 828,99 грн., в тому числі 65 000,00 грн. основної суми боргу, 470,14 грн. 3% річних від простроченої суми, а також 569,85 грн. вартість проїзного квитка на поїзд зі Львова до Києва та вимушене та неплановане розміщення в готелі в місті Київ вартістю 789,00 грн.

Від позивача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача - Дочірнє підприємство Карпаттур Корпорації будівельних підприємств Карпатбуд , належним відповідачем - ТзОВ Ідріска Тур , змінивши процесуальний статус Дочірнього підприємства Карпаттур Корпорації будівельних підприємств Карпатбуд на третю особу на стороні відповідача.

Мотивує клопотання тим, що оскільки ДП Карпаттур діяло на підставі агентського договору з ТзОВ Ідріска Тур на реалізацію туристичних послуг, відтак відповідальним за зрив оплаченого позивачем туру до Іспанії є ТзОВ Ідріска Тур .

В підготовче засідання позивач та відповідач не з'явилися, про дату, час і місце підготовчого засідання повідомлялись належним чином, між тим подали заяви про розгляд справи без їх участі. При цьому позивач клопотання підтримав, відповідач із клопотанням погодився.

За таких обставин, в силу вимог статті 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи.

Вивчивши наведені у клопотанні доводи та додані до нього матеріали, враховуючи, що за змістом положень ЦПК України на позивача покладено обов'язок визначати відповідача у справі, слід дійти висновку про задоволення клопотання позивача про заміну неналежного позивача.

Відповідно до ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання у випадках, зокрема, заміни неналежного відповідача.

Керуючись ст.ст.197, 198, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання позивача зодовольнити.

Замінити Дочірнє підприємство Карпаттур Корпорації будівельних підприємств Карпатбуд належним відповідачем - ТзОВ Ідріска Тур , змінивши процесуальний статус Дочірнього підприємства Карпаттур Корпорації будівельних підприємств Карпатбуд на третю особу на стороні відповідача.

Відкласти підготовче засідання у справі на 20 вересня 2018 року о 16 год. 30 хв. у приміщенні Франківського районного суду м.Львова (м.Львів, вул. Генерала Чупринки, 69).

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву з дотриманням вимог ст. 178 ЦПК України. Відповідно до ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи (позивачу). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ст. 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, а відповідачу одночасно копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити третій особі п'ятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву.

Інші учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: https://court.gov.ua/sud1326.

Ухвала може бути оскаржена лише у зв'язку з порушенням правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Львівської області через Франківський районний суд м.Львова протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Роз'яснити учасникам справи, що у разі невручення ухвали суду у день її складення, вони мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її вручення учаснику. Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Р.С. Козюренко

Дата ухвалення рішення28.08.2018
Оприлюднено29.08.2018
Номер документу76103936
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —465/7197/17

Ухвала від 18.02.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 28.08.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

Ухвала від 17.07.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні