Ухвала
від 20.08.2018 по справі 388/1136/18
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

Справа № 388/1136/18

УХВАЛА

Іменем України

"20" серпня 2018 р. м. Долинська

Суддя Долинського районного суду Кіровоградської області Баранський Д.М., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства Степ , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: відділ з питань Державної реєстрації Долинської міської ради Кіровоградської області про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості по орендній платі, _

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2018 року ОСОБА_1 звернулась до суду з цим позовом.

Справа підсудна Долинському районному суду Кіровоградської області. Позовна заява подана і оформлена у порядку, передбаченому статтями 174, 175, 177 ЦПК України.

Підстав для залишення позову без руху, відмови у відкритті провадження у справі або повернення позову з наданих суду матеріалів не вбачається.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи предмет та підставу цього позову, зміст заяви про витребування доказів, а також інші матеріали додані до позову, а також те, що зміст доказів, які просить витребувати позивачка підлягає дослідженню судом при вирішенні справи, відповідно суд вважає витребувати докази у їх володільця.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства Степ , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: відділ з питань Державної реєстрації Долинської міської ради Кіровоградської області про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості по орендній платі.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання (провадження) призначити на 09.10.2018 року о 15:00 год. у приміщенні Долинського районного суду Кіровоградської області (вул. Нова, 110, м. Долинська, Долинський район, Кіровоградська область, 28500).

Ввеб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1106/.

Позивач: ОСОБА_1 (вул.Шкільна, 61, с.Першотравневе, Долинський район, Кіровоградська область, 28530).

Відповідач: приватне сільськогосподарське підприємство Степ (вул.Шкільна, 1, с.Першотравневе, Долинський район, Кіровоградська область, 28530).

Третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: відділ з питань Державної реєстрації Долинської міської ради Кіровоградської області (вул.Нова, 80-А, м.Долинська, Долинський район, Кіровоградська область, 28500).

Надати право відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позов. Зміст відзиву визначений ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Надати право позивачу у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив. Зміст відповіді на відзив визначений ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення позивача, якщо такі докази не надані відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Надати право відповідачу у п'ятиденний строк до початку підготовчого судового засідання (провадження) подати до суду заперечення (пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення). Зміст заперечень визначений ст. 178 ЦПК України. Копія заперечень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду. До заперечень додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Третім особам, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору надати право у п'ятиденний строк до початку підготовчого судового засідання (провадження) подати до суду пояснення щодо позову або відзиву (аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову). Зміст пояснень щодо позову або відзиву визначений ст. 178 ЦПК України. Копія пояснень щодо позову або відзиву та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень щодо позову або відзиву до суду. До пояснень щодо позову або відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення щодо позову або відзиву, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень щодо позову або відзиву і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Витребувати у приватного сільськогосподарського підприємства Степ (код ЄДРПОУ 31217767, вул.Шкільна, 1, с.Першотравневе, Долинський район, Кіровоградська область, 28530) договір оренди землі укладений 15.04.2014 року між ОСОБА_2 та приватним сільськогосподарським підприємством Степ , який зареєстрований в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 16.04.2014 року, за номером запису про інше речове право: 542287 та відомості про отримання за вказаним договором ОСОБА_2 орендної плати протягом 2014-2017 років (копії документів мають бути посвідченими).

Надати відповідальним посадовим (службовим) особам приватного сільськогосподарського підприємства Степ строк для надання доказів, а саме десять календарних днів з дня отримання копії цієї ухвали шляхом подання доказів супровідним листом через канцелярію Долинського районного суду Кіровоградської області.

Попередити відповідальних посадових (службових) осіб, що у разі невиконання вимог цієї ухвали у визначений строк, може настати відповідальність, зокрема згідно зі ст. 148 ЦПК України , а також кримінальна відповідальність за відповідною частиною статті 382 Кримінального кодексу України .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити учасникам справи рекомендованою кореспонденцією із зворотною розпискою за вказаними адресами, а відповідачу та третім особам також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Апеляційна скарга подається до Апеляційного суду Кіровоградської області протягом п'ятнадцяти днів у частині недотримання правил підсудності. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення20.08.2018
Оприлюднено30.08.2018
Номер документу76119183
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —388/1136/18

Постанова від 03.09.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Черненко В. В.

Постанова від 03.09.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Черненко В. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Черненко В. В.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Черненко В. В.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Черненко В. В.

Рішення від 30.04.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Рішення від 30.04.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

Ухвала від 20.08.2018

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні