Ухвала
від 31.08.2018 по справі 558/550/18
ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 558/550/18

номер провадження 2/558/133/18

ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження по справі

"31" серпня 2018 р. смт. Демидівка

Суддя Демидівського районного суду Рівненської області Феха Т.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання - с. Лішня, вул. Гоголя, буд. 1, Демидівського району Рівненської області) до ОСОБА_2 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта" (місцезнаходження - смт. Демидівка, вул. Миру, буд. 27, Рівненської області), про стягнення недоплаченої суми страхованого відшкодування, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулась в суд з позовною заявою до відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК"Оранта", про стягнення недоплаченої суми страхованого відшкодування.

Підставою позову є те, що відповідач, на думку позивача, безпідставно не виплатив суму страхового відшкодування в повному обсязі.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України.

У позовній заяві позивач ОСОБА_1 зазначила як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державну пожежно-рятувальну частину Управління Державної служби України з надвичайних ситуацій у Волинській області (місце знаходження: 43020, м. Луцьк, вул. Електроапаратна, буд. 6, Волинської області).

Ч. 1 ст. 53 ЦПК України визначає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вивчивши зміст позовних вимог позивача, встановлено, що автомобіль, яким керував інший учасник дорожньо-транспортної пригоди - ОСОБА_3, належить Державній пожежно-рятувальній частині Управління Державної служби України з надвичайних ситуацій у Волинській області, а тому рішення суду у цій справі може вподальшому впливати на її права та обов'язки .

Позивачем подано клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи обставини передбачені ст. 274 ЦПК України (значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту його прав, складність справи, кількість сторін та інших учасників справи), суддя приходить до висновку про відмову в задоволенні клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 53, 187, 260 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання - с. Лішня, вул. Гоголя, буд. 1, Демидівського району Рівненської області) до ОСОБА_2 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта" (місцезнаходження - смт. Демидівка, вул. Миру, буд. 27, Рівненської області), про стягнення недоплаченої суми страхованого відшкодування.

Відкрити провадження у цивільній справі № 558/550/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", про стягнення недоплаченої суми страхованого відшкодування.

Цивільну справу № 558/550/18 розглянути у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі № 558/550/18 призначити об 11:30 годині 19 вересня 2018 року . Підготовче засідання відбудеться в залі судових засідань Демидівського районного суду Рівненської області (адреса: Рівненська обл., смт. Демидівка, вул. Миру, буд. 9 а).

Залучити до участі у справі № 558/550/18 як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державну пожежно-рятувальну частину Управління Державної служби України з надвичайних ситуацій у Волинській області (місцезнаходження: 43020, м. Луцьк, вул. Електроапаратна, буд. 6, Волинської області).

Направити відповідачеві, третій особі копію позовної заяви позивача та копії доданих до неї документів.

Відповідач має право у строк п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду, у порядку встановленому ст. 178 ЦПК України, відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копію цієї ухвали направити сторонам по справі, третій особі та викликати їх у підготовче засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет за посиланням http://dm.rv.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений ст.ст. 354, 355, 356 ЦПК України строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду у справі.

Суддя Т.С. Феха.

СудДемидівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення31.08.2018
Оприлюднено02.09.2018
Номер документу76172692
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —558/550/18

Рішення від 13.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Рішення від 13.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 31.08.2018

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні