Ухвала
від 02.10.2018 по справі 558/550/18
ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 558/550/18

номер провадження 2/558/133/18

ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

02 жовтня 2018 року смт. Демидівка

Демидівський районний суд Рівненської області , в складі судді одноособово ОСОБА_1, при секретарі Ковальській Л.С., з участю представника позивача ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3, представника відповідача ОСОБА_4,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_5 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державна пожежно-рятувальна частина Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, про стягнення недоплаченої суми страхового відшкодування, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_2 звернулась в суд з позовною заявою до відповідача ОСОБА_5 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" (далі - ПАТ "НАСК "Оранта"), в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", про стягнення недоплаченої суми страхового відшкодування.

Підставою позову є те, що відповідач, на думку позивача, безпідставно не виплатив суму страхового відшкодування в повному обсязі.

2 жовтня 2018 року до закінчення підготовчого засідання по даній справі представник позивача ОСОБА_2 - адвокат ОСОБА_3 заявив клопотання про заміну неналежного відповідача ОСОБА_5 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", належним відповідачем ОСОБА_5 акціонерним товариством "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Волинської обласної дирекції ПАТ "НАСК "Оранта" (адреса: Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу, буд. 7).

Під час підготовчого засідання представник позивача ОСОБА_3 підтримав клопотання про заміну відповідача.

Представник відповідача ОСОБА_4 вважала, що немає необхідності замінювати відповідача, оскільки Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" має свої представництва та філії в областях та районах.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

З урахуванням положень ст.ст. 12, 13 ЦПК України, що визначають такі засади цивільного судочинства як диспозитивність та змагальність сторін, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача ОСОБА_3 та заміну у даній цивільній справі неналежного відповідача ОСОБА_5 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", належним відповідачем ОСОБА_5 акціонерним товариством "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Волинської обласної дирекції ПАТ "НАСК "Оранта" (адреса: Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу, буд. 7).

З урахуванням наведеного, відповідно до ст.ст. 51, 196-198 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Замінити неналежного відповідача у цивільній справі № 558/550/18 за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_5 акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державна пожежно-рятувальна частина Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, про стягнення недоплаченої суми страхового відшкодування, а саме: Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Демидівського районного відділення Рівненської обласної дирекції "НАСК "Оранта", належним відповідачем - Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта", в особі Волинської обласної дирекції ПАТ "НАСК "Оранта" (адреса: Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу, буд. 7).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.С. Феха.

СудДемидівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення02.10.2018
Оприлюднено03.10.2018
Номер документу76858362
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —558/550/18

Рішення від 13.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Рішення від 13.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 02.10.2018

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 31.08.2018

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні