Ухвала
від 11.09.2018 по справі 473/2791/18
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/2791/18

УХВАЛА

іменем України

"11" вересня 2018 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Вуїва О.В.,

при секретарі Заблоцькій М.М.,

за участю позивача ОСОБА_1, відповідачки ОСОБА_2,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про усунення перешкод у користуванні прибудинковою територією,

В С Т А Н О В И В :

У серпні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з таким позовом в якому вказував, що він є власником квартири №24 в житловому будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську. Також зазначав, що відповідачка є власником квартири №5 в житловому будинку №24 по вул. Соборності в м. Вознесенську, проте незаконно влаштувала на земельній ділянці, що призначена для обслуговування житлового будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську конструкцію з гранітних брил, чим створює позивачу перешкоди в користуванні ділянкою. В зв'язку з цим ОСОБА_1 просив усунути перешкоди у користуванні прибудинковою територією житлового будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську шляхом зобов'язання відповідачки очистити територію від гранітних брил.

В підготовчому судовому засіданні було встановлено, що земельна ділянка, призначена для обслуговування житлового будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську знаходиться на балансі КП Єдність . В зв'язку з цим суд поставив на вирішення сторін питання про залучення КП Єдність до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору.

Сторони в підготовчому судовому засіданні проти вказаної процесуальної дії не заперечували.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права або обов'язки КП Єдність , яке є балансоутримувачем земельної ділянки, призначеної для обслуговування житлового будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську та відносно очищення якої від сторонніх предметів заявлено вимогу позивачем.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 258-260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про усунення перешкод у користуванні прибудинковою територією в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне підприємство Єдність .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: О.В.Вуїв

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено12.09.2018
Номер документу76370218
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —473/2791/18

Рішення від 05.12.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Рішення від 05.12.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 09.08.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні