Ухвала
від 26.09.2018 по справі 473/2791/18
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/2791/18

УХВАЛА

іменем України

"26" вересня 2018 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Вуїва О.В.,

при секретарі Заблоцькій М.М.,

за участю позивача ОСОБА_1, відповідачки ОСОБА_2, представника третьої особи - КП Єдність ОСОБА_3,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: Комунальне підприємство Єдність , про усунення перешкод у користуванні прибудинковою територією,

В С Т А Н О В И В :

У серпні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з таким позовом в якому вказував, що він є власником квартири №24 в житловому будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську. Також зазначав, що відповідачка є власником квартири №5 в житловому будинку №24 по вул. Соборності в м. Вознесенську, проте незаконно влаштувала на земельній ділянці, що призначена для обслуговування житлового будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську конструкцію з гранітних брил, чим створює позивачу перешкоди в користуванні ділянкою. В зв'язку з цим ОСОБА_1 просив усунути перешкоди у користуванні прибудинковою територією житлового будинку №22 по вул. Соборності в м. Вознесенську шляхом зобов'язання відповідачки очистити територію від гранітних брил.

Ухвалою суду від 11 вересня 2018 року до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог залучено КП Єдність .

В підготовче судове засідання представник позивача ОСОБА_5 не з'явився, проте надав суду клопотання про заміну первісного відповідача по справі ОСОБА_4 належним - ОСББ Військовий 24 .

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 клопотання свого представника підтримав.

Відповідачка ОСОБА_4 та представник третьої особи - КП Єдність ОСОБА_3 в підготовчому засіданні проти задоволення клопотання представника позивача не заперечували.

Згідно ч.ч. 2, 4 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи принцип диспозитивності, обставини справи (володільцем гранітних брил, від яких позивач вимагає очистити прибудинкову територію, на час розгляду справи є ОСББ Військовий 24 ), а також те, що представник позивача не обмежений в праві подачі клопотання про заміну відповідача, а тому клопотання представника позивача ОСОБА_5 підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 51, 258-260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Замінити у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: Комунальне підприємство Єдність , про усунення перешкод у користуванні прибудинковою територією первісного відповідача - ОСОБА_4 на належного - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Військовий 24 .

В підготовчому засіданні по розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Військовий 24 , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: Комунальне підприємство Єдність , про усунення перешкод у користуванні прибудинковою територією оголосити перерву на 13 годину 30 хвилин 23 жовтня 2018 року.

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов з дня вручення копії ухвали.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними в ній матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: О.В.Вуїв

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено27.09.2018
Номер документу76712434
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —473/2791/18

Рішення від 05.12.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Рішення від 05.12.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 09.08.2018

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні