Ухвала
від 29.08.2018 по справі 505/2476/18
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/2476/18

Провадження № 1-кс/505/693/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.08.2018 року м. Подільськ

Слідчий суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Подільського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про надання доручення на проведення експертизи рельєфних номерних знаків (за експертною спеціальністю 4.4 Дослідження ідентифікаційних номерів та рельєфних знаків) по кримінальному провадженню №-42018161340000002, внесеному до ЄРДР 18.01.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358КК України,

В С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого про надання доручення на проведення експертизи рельєфних номерних знаків (за експертною спеціальністю 4.4 Дослідження ідентифікаційних номерів та рельєфних знаків) відповідає вимогам ст.244 КПК України.

Як вбачається з клопотання слідчого, та наданих матеріалів, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.01.2018 року до Котовської місцевої прокуратури надійшла інформація з Міжрайонного оперативнорозшукового відділу (з місцем дислокації н.п. Подільськ) ОРУ ПдРУ про те, що в ході проведення заходів з протидії злочинності на державному кордоні України, отримано інформацію про те, що на території м.Подільськ Одеської області здійснюється незаконне виготовлення та введення в обіг підроблених документів на право власності чи користування транспортними засобами.

18.01.2018р. вказані відомості внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження №-42018161340000002 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території м. Подільськ Одеської області невстановленими особами здійснюється незаконне виготовлення та введення в обіг підроблених документів на право власності чи користування транспортними засобами.

Зокрема, такі послуги надаються для ухилення особами сплати обов`язкових митних платежів при ввезенні на територію України транспортних засобів зареєстрованих за кордоном та приховування від розшуку викрадених авто, реалізованих на ринку України.

До цього в ході досудового розслідування встановлено, що технічний паспорт на автомобіль марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 можу бути підробленим, тобто містити завідомо неправдиві відомості, а сам автомобіль з відсутніми або підробленими ідентифікаційними номерами кузова.

З метою збереження речових доказів, недопущення їх знищення, враховуючи що технічний паспорт на автомобіль та будьякі інші документи не надано, у вказаний автомобіль здійснено проникнення та його оглянуто в порядку ч.3 ст.233, ст.ст.234, 237 КПК України, до постановлення ухвали слідчого судді про проведення обшуку чи огляду.

В ході огляду автомобіля, виявлено технічний паспорт на автомобіль марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 серійний номер документа НОМЕР_2 на оригінальному пластиковому бланку, а також рішення Балтського районного суду Одеської області від 07.08.2017р. справа №-493/1343/17 про визнання права власності на автомобіль марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 , яке може бути підробленим, а також вилучено печатку Балтського районного суду Одеської області, яка або є підробленою, або незаконно знаходиться у користуванні ОСОБА_4 .

Також, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, 10.08.2018р. в період часу з 22год. 05хв. по 22год. 30хв., прокурором Котовської місцевої прокуратури юристом 1 класу ОСОБА_5 невідкладно проведено огляд автомобіля марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 , де в ході огляду було виявлено та вилучено наступні документи та їх копії:

- висновок експертного дослідження №2-П від 19.06.2018р. по заяві від 19.06.2018р. на 6 (шести) аркушах;

- рішення Балтського районного суду справа №-493/1343/17 від 07.08.2017р. заламіноване на 1 (одному) аркуші (в 2-х екземплярах);

- копія рішення Балтського районного суду справа №-493/1343/17 від 07.08.2017р. на 1 (одному) аркуші;

- оригінал рішення Балтського районного суду справа №-493/1343/17 від 07.08.2017р. на 1 (одному) аркуші;

- копія страхового поліса страхової компанії «Євроінс Україна» серії АМ №-1800388 на автомобіль марки «БМВ Х5» р/н НОМЕР_1 заламінована на 1 (одному) аркуші;

- постанова про закриття кримінального провадження від 21.06.2018р. слідчим СВ Хмельницького ВП Малиновського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області на 2 (двох) аркушах, які в подальшому в присутності понятих були перераховані, опечатані та вилучені до Котовської місцевої прокуратури в якості речових доказів.

Крім того в ході огляду виявлено оригінал технічного паспорту на автомобіль марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 серійний номер документа НОМЕР_2 , який поміщено в паперовий конверт, опечатано печаткою Котовської місцевої прокуратури №-1 та скріплено підписами понятих. Також вилучено печатку Балтського районного суду Одеської області, ідентифікаційний код 02897655, яку поміщено в сейф пакет №-0000230, скріплений підписами понятих.

Також під час огляду автомобіля при відкритті капоту виявлено сліди зварювання на кузові. Враховуючи це, а також підстави вважати що документи на право власності та користування вказаним автомобілем є підроблені, було прийнято рішення про вилучення автомобіля марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 , який доставлено на штрафмайданчик м.Подільськ.

Слідчий звернувся до слідчого судді з вказаним клопотанням, в якому зазначає, що проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального провадження та встановлення істини, а також з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. В рамках досудового розслідування по зазначеному кримінальному провадженню необхідно провести судову експертизу рельєфних номерних знаків (за експертною спеціальністю 4.4 Дослідження ідентифікаційних номерів та рельєфних знаків), для проведення якої залучити експертів Одеського НДЕКЦ.

На вирішення експертам поставити наступні питання:

- Чи піддавався зміні номер кузова на автомобілі марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 ?

- Який первісний номер на об`єкті дослідження?

- Яким способом був знищений або змінений номер на даному об`єкті, та якщо був замінений, то коли саме?

Для дослідження експерту надати: автомобіль марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 , який знаходиться на штрафмайданчику м.Подільськ, провулок Куяльницький, 3а, а також інші необхідні документи необхідність в яких може виникнути в ході проведення експертизи.

В судове засідання слідчий СВ Подільського ВП ГУНП в Одеській області не з`явився, надавши суду заяву про розгляд клопотання без його участі, а тому слідчий суддя приходить до висновку про розгляд клопотання у відсутності слідчого, без фіксування судового засідання технічним засобом. Неявка слідчого, відповідно до ч.3 ст.244 КПК України, не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли його участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ Подільського ВП ГУНП в Одеській області знаходиться кримінальне провадження №-4201816134000002, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.4 ст.358 КК України.

Відповідно дост.242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення відповідної експертизи.

Згідно ч.6 ст.244 КПК України,слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Враховуючи викладені обставини, слідчий суддя приходить до висновку, що, з метою виконання завдань кримінального провадження, забезпечення швидкого, повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального провадження, слід надати доручення судовим експертамОдеського НДЕКЦМВС України про проведення судової експертизи рельєфних номерних знаків (за експертною спеціальністю 4.4 Дослідження ідентифікаційних номерів та рельєфних знаків).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.242-244, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчогоСВ ПодільськогоВП ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 про наданнядоручення напроведеннясудової експертизи рельєфних номерних знаків (за експертною спеціальністю 4.4 Дослідження ідентифікаційних номерів та рельєфних знаків) по кримінальному провадженню №-4201816134000002, внесеному до ЄРДР 18.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України, - задовольнити.

Надати експертам Одеського НДЕКЦ МВС України доручення на проведення судової експертизи рельєфних номерних знаків (за експертною спеціальністю 4.4 Дослідження ідентифікаційних номерів та рельєфних знаків), поставивши на вирішення експертам наступні питання:

- Чи піддавався зміні номер кузова на автомобілі марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 ?

- Який первісний номер на об`єкті дослідження?

- Яким способом був знищений або змінений номер на даному об`єкті, та якщо був замінений, то коли саме?

Для дослідження експерту надати: автомобіль марки «БМВ Х-5» з реєстраційним номером НОМЕР_1 , який знаходиться на штрафмайданчику м.Подільськ, провулок Куяльницький, 3а, а також інші необхідні документи необхідність в яких може виникнути в ході проведення експертизи.

За клопотанням експерта надати матеріали кримінального провадження №-4201816134000002.

За результатами виконання цього доручення відповідний висновок експерта необхідно надати слідчому СВ Подільського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта, відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків у суді, під час провадження досудового розслідування.

Контроль за виконанням цієї ухвали покласти на слідчого СВ Подільського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.08.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76460281
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —505/2476/18

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 05.09.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Прібилов В. М.

Ухвала від 05.09.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Прібилов В. М.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Прібилов В. М.

Ухвала від 16.08.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 16.08.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 10.08.2018

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні