Ухвала
від 01.12.2009 по справі 6-48/09
МИКИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ГОРЛІВКИ

Справа № 6-48/2009

У Х В А Л А

І М Е Н Е М                У К Р А Ї Н И

1 грудня 2009 року Суддя Микитівського районного суду міста Горлівки Донецької області ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Горлівка матеріали подання Микитівського відділу державної  виконавчої служби Горлівського міського управління юстиції про звернення стягнення на належні грошові кошти боржника, що знаходяться на його рахунках,

В С Т А Н О В И В:

Начальник Микитівського ВДВС Горлівського МУЮ в порядку ст.ст.14,17,257,263 КАС України звернувся до суду з поданням, в якому просить звернути стягнення на належні грошові кошти боржника - Микитівського УПСЗН Горлівської міської Ради, що знаходяться на його рахунках.

З наданих заявником матеріалів вбачається, що вищевказане подання, пов’язане з виконанням судових рішень, що були постановлені в порядку КАС України.

Розгляд питань, пов’язаних з виконанням судових рішень в адміністративних справах регулюється розділом 5 КАС України. Зокрема, частиною 4 статті 257 КАС України передбачено, що примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України “Про виконавче провадження”.

Відповідно до п.6 ч.3 ст.5 Закону України „Про виконавче провадження” державний виконавець при здійсненні виконавчого провадження має право: на виконання рішення суду про стягнення коштів або накладення арешту в порядку, встановленому цим Законом, накладати арешт на грошові кошти та інші цінності боржника, в тому числі на кошти, які знаходяться на рахунках та вкладах в установах банків, інших кредитних установах, на рахунки в цінних паперах, а також опечатувати каси, приміщення і місця зберігання грошей.

Таким чином, питання накладення арешту на грошові кошти може бути вирішено безпосередньо ДВС, у якому перебуває виконавчий лист на виконанні. Обставин, які унеможливлюють вирішення цього питання безпосередньо державним виконавцем, у поданні не викладено.

Крім того, стаття 263 КАС України регулює вирішення судом питань відстрочення і розстрочення виконання, зміни чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення.

У поданні ж не вказано на необхідність зміни чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення саме судом.

За таких обставин, вказане подання підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись ч.ч.4,5 ст.257 КАС України, суддя

У Х В А Л И В:

Подання Микитівського відділу державної виконавчої служби Горлівського міського управління юстиції про звернення стягнення на належні грошові кошти боржника, що знаходяться на його рахунках, повернути без розгляду.

Про апеляційне оскарження ухвали може бути подано заяву до Микитівського районного суду м. Горлівки протягом п'яти днів з дня її проголошення, а також апеляційну скаргу протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

С у д д я:

СудМикитівський районний суд м.Горлівки
Дата ухвалення рішення01.12.2009
Оприлюднено02.02.2010
Номер документу7654174
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6-48/09

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 01.09.2009

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Жук М. І.

Ухвала від 03.08.2009

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 16.07.2009

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

Ухвала від 18.02.2009

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Шелепа А.А.

Ухвала від 18.02.2009

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Шелепа А.А.

Ухвала від 09.07.2009

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С.А.

Ухвала від 29.01.2010

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Швець В'ячеслав Миколайович

Ухвала від 27.01.2010

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Горошко Лідія Богданівна

Ухвала від 01.12.2009

Адміністративне

Микитівський районний суд м.Горлівки

Наумик Олена Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні