Ухвала
від 08.12.2017 по справі 2а-6070/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 грудня 2017 р. Справа №2а-6070/10/0470

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Врони О.В. розглянувши у письмовому провадженні у м. Дніпрі заяву Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-6070/10/0470 за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області до Комунального підприємства «Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Дніпропетровської обласної ради про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Комунального підприємства «Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Дніпропетровської обласної ради» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

28 листопада 2017 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-6070/10/0470, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме позивача ОСОБА_1 Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському району Дніпропетровської області на його правонаступника - Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Сторони у судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялися відповідно до ст. 126 Кодексу адміністративного судочинства України, що підтверджується матеріалами справи.

Заявник просив розглядати заяву в порядку письмового провадження без участі уповноваженого представника.

За таких обставин, враховуючи норми ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, заяву розглянуто без участі сторін в порядку письмового провадження.

Перевіривши матеріали справи, розглянувши наведені у заяві доводи, проаналізувавши чинне законодавство, судом було встановлено наступне.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01 червня 2010 року адміністративний позов задоволено та стягнуто з Комунального підприємства «Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Дніпропетровської обласної ради» на користь ОСОБА_1 Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області заборгованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове держане пенсійне страхування за березень 2010р. у сумі 66190,95 грн.

За вказаною постановою 08 грудня 2010 року було видано виконавчий лист.

При вирішенні питання по суті про заміну сторони, суд виходить з наступного.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. №1055 «Про деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському району було перейменовано на Верхньодніпровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Згідно з Постановою КМУ від 21.12.2016 № 988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» Верхньодніпровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області реорганізується шляхом приєднання до Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Отже, на підставі вищезазначеного Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області є правонаступником стягувача у спірних правовідносинах.

Також, вищевказані обставини підтверджуються відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Положеннями ч. 1 ст. 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ст. 55 КАС України в разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства, суд дійшов висновку, що заява Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 55, 128, 160, 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-6070/10/0470- задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) - ОСОБА_1 Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському району Дніпропетровської області на його правонаступника - Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали згідно ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили у порядку та у строки, встановлені ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.В. Врона

Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено21.09.2018
Номер документу76571168
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-6070/10/0470

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 28.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 27.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні