Ухвала
від 03.10.2018 по справі 2а-6070/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

03 жовтня 2018 р. Справа №2а-6070/10/0470

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді при секретаріОСОБА_1 ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони у справі на правонаступника, -

ВСТАНОВИВ:

27 вересня 2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну позивача у справі на його правонаступника у справі №2а-6070/10/0470 за позовом Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області до комунального підприємства Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства Дніпропетровської обласної ради про стягнення заборгованості у сумі 66 190,95 грн.

В обґрунтування заяви зазначено, що Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Верхньодніпровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області, яке в свою чергу реорганізоване у Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області, а Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, у зв'язку з чим Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області є правонаступником всіх прав і обов'язків позивача у справі.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28 вересня 2018 року заяву про заміну сторони у справі на правонаступника призначено до розгляду у судовому засіданні 03 жовтня 2018 року о 09 год. 45 хв.

Учасники справи у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області просило суд розглянути заяву без представника управління в порядку письмового провадження.

Відповідно до частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, встановив наступне.

17 травня 2010 року Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до комунального підприємства Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства Дніпропетровської обласної ради про стягнення заборгованості у сумі 66 190,95 грн.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01 червня 2010 року у справі №2а-6070/10/0470 вищевказаний адміністративний позов задоволено в повному обсязі.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08 грудня 2017 року сторону виконавчого провадження, а саме стягувача було замінено на його правонаступника - Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області. При цьому, позивача у справі правонаступником замінено не було.

Вирішуючи питання про заміну позивача у справі на правонаступника, суд виходить із наступного.

Відповідно до положень статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України, зокрема, Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області реорганізовано шляхом злиття у Верхньодніпровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 40383622).

31 березня 2016 року до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесений запис №12021120010000244 про припинення Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 21909453).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України , якою прийнято рішення реорганізовати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України, зокрема, Верхньодніпровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області припинено шляхом приєднання до Кам'янського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Згідно даних Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Верхньодніпровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 40383622) припинено, про що 30 березня 2017 року внесений запис №12021120003000935.

Постановою Кабінету Міністрів України Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України від 08 листопада 2017 року №821 реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України, зокрема, Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі, Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі, Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі, Васильківське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Дніпровське приміське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Криворізьке південне об'єднане управління Пенсійного фонду України, Криворізьке північне об'єднане управління Пенсійного фонду України, Криворізьке центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України, Нікопольське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Новомосковське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Павлоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Першотравенське об'єднане управління Пенсійного фонду України, П'ятихатське об'єднане управління Пенсійного фонду України та Царичанське об'єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовано шляхом злиття у Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 21910427).

Судом встановлено, що Кам'янське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 40383575) припинено, про що 31 січня 2018 року винесено запис №12231120007006131 до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області є правонаступником Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав заміни позивача по справі його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Керуючись статтями 52, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони у справі на правонаступника - задовольнити.

Допустити заміну позивача у справі №2а-6070/10/0470 - Управління Пенсійного фонду України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (місцезнаходження: 49094, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 26; код ЄДРПОУ 21910427).

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтями 295 та 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Юхно

Дата ухвалення рішення03.10.2018
Оприлюднено10.12.2018
Номер документу78383742
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони у справі на правонаступника

Судовий реєстр по справі —2а-6070/10/0470

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 28.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 27.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні