Ухвала
від 05.09.2018 по справі 704/29/17
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

05 вересня 2018 року

м. Київ

справа № 704/29/17-ц

провадження № 61-37502св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І. (суддя-доповідач), Коротуна В. М., Крата В. І.,

учасники справи:

позивач - заступник керівника Звенигородської місцевої прокуратури Черкаської області,

відповідачі: Головне управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Черкаській області, ОСОБА_3,

третя особа - фермерське господарство Грушеве ,

розглянув клопотання заступника прокурора Черкаської області про участь у судовому засіданні у справі за касаційною скаргою заступника прокурора Черкаської області на ухвалу Тальнівського районного суду Черкаської області від 12 березня 2018 року у складі судді Воронкової І. Г. та постанову апеляційного суду Черкаської області від 16 травня 2018 року у складі колегії суддів: Гончар Н. І., Сіренка Ю. В., Ювшина В. І.,

ВСТАНОВИВ:

До Верховного Суду надійшла касаційна скарга заступника прокурора Черкаської області на ухвалу Тальнівського районного суду Черкаської області від 12 березня 2018 року та постанову апеляційного суду Черкаської області від 16 травня 2018 року у справі за позовом до Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Черкаській області, ОСОБА_3, третя особа - фермерське господарство Грушеве , про визнання незаконними та скасування рішень органу державної влади, визнання недійсними договорів оренди землі.

Заступник прокурора Черкаської області порушує клопотання про участь у судовому засіданні.

У задоволенні клопотання слід відмовити з таких підстав.

Відповідно до частини першої статті 400 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими. Суд касаційної інстанції перевіряє законність судових рішень лише в межах позовних вимог, заявлених у суді першої інстанції (частина друга).

Згідно з частиною першою статті 402 ЦПК України у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи з урахуванням статті 400 цього Кодексу.

Абзац другий частини першої даної статті визначає, що у разі необхідності учасники справи можуть бути викликані для надання пояснень у справі.

Таким чином, питання виклику учасників справи для надання пояснень у справі вирішується Верховним Судом з огляду на встановлену необхідність таких пояснень.

Положення частин п'ятої та шостої статті 279 ЦПК України, якою врегульовано порядок розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження в суді першої інстанції, не застосовуються при касаційному розгляді, оскільки суд касаційної інстанції перевіряє правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права та не вирішує питань доказування у справі і не встановлює обставин справи.

Відповідно до частини тринадцятої статті 7 ЦПК України розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи.

Оскільки судом касаційної інстанції не приймалось рішення про виклик осіб, які беруть участь у справі, для надання пояснень у справі, і такої необхідності колегія суддів не вбачає, то підстав для розгляду справи за участю заступника прокурора Черкаської області немає.

Керуючись статтею 402 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

Відмовити заступнику прокурора Черкаської області у задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

ГоловуючийМ. Є. Червинська Судді:Н. О. Антоненко В. І. Журавель В. М. Коротун В. І. Крат

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено23.09.2018
Номер документу76614741
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —704/29/17

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 22.08.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Рішення від 12.03.2018

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Воронкова І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні