Ухвала
від 05.09.2018 по справі 704/29/17
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

05 вересня 2018 року

м. Київ

справа № 704/29/17-ц

провадження № 61-37502св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І. (суддя-доповідач), Коротуна В. М., Крата В. І.,

учасники справи:

позивач - заступник керівника Звенигородської місцевої прокуратури Черкаської області,

відповідачі: Головне управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Черкаській області, ОСОБА_3,

третя особа - фермерське господарство Грушеве ,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу заступника прокурора Черкаської області на ухвалу Тальнівського районного суду Черкаської області від 12 березня 2018 року у складі судді Воронкової І. Г. та постанову апеляційного суду Черкаської області від 16 травня 2018 року у складі колегії суддів: Гончар Н. І., Сіренка Ю. В., Ювшина В. І.,

ВСТАНОВИВ:

У січні 2017 року заступник керівника Звенигородської місцевої прокуратури Черкаської області звернувся до суду з позовом до Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Черкаській області, ОСОБА_3, третя особа - фермерське господарство Грушеве , про визнання незаконними та скасування рішень органу державної влади, визнання недійсними договорів оренди землі.

Ухвалою Тальнівського районного суду Черкаської області від 12 березня 2018 року, залишеною без змін постановою апеляційного суду Черкаської області від 16 травня 2018 року, провадження у цій справі закрито.

Суди зробили висновок про те, що даний позов підлягає розгляду у порядку господарського судочинства.

У касаційній скарзі заступник прокурора Черкаської області, посилаючись на порушення норм процесуального права, просить скасувати оскаржувані судові рішення та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Заявник вважає, що суди дійшли помилкового висновку про те, що позов підлягає розгляду у порядку господарського судочинства, оскільки в даному випадку має місце спір між фізичною особою та органами державної влади з приводу надання земельної ділянки для ведення фермерського господарства, який повинен бути розглянутий в порядку, визначеному ЦПК України.

Від ОСОБА_3 надійшов відзив на касаційну скаргу заступника прокурора Черкаської області.

Згідно з частиною третьою статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до частини шостої статті 403 ЦПК України справа підлягає передачі на розгляд ВеликоїПалати Верховного Суду у всіх випадках, коли учасник справи оскаржує судове рішення з підстав порушення правил предметної чи суб'єктної юрисдикції.

Згідно з частинами першою та четвертою статті 404 ЦПК України питання про передачу справи на розгляд палати, об'єднаної палати або Великої Палати Верховного Суду вирішується судом за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи.

Про передачу справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду суд постановляє ухвалу із обґрунтуванням підстав, визначених у частині шостій статті 403 цього Кодексу.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду вважає, що справа підлягає передачі на розгляд Великої Палати Верховного Суду , оскільки касаційна скарга містить доводи щодо порушення судами правил предметної юрисдикції.

Керуючись частиною шостою статті 403, частинами першою та четвертою статті 404ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

Справу № 704/29/17-ц за позовом заступника керівника Звенигородської місцевої прокуратури Черкаської області до Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Черкаській області, ОСОБА_3, третя особа - фермерське господарство Грушеве , про визнання незаконними та скасування рішень органу державної влади, визнання недійсними договорів оренди землі передати на розгляд Великої Палати Верховного Суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГоловуючийМ. Є. Червинська Судді:Н. О. Антоненко В. І. Журавель В. М. Коротун В. І. Крат

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено23.09.2018
Номер документу76615302
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —704/29/17

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 22.08.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Гончар Н. І.

Рішення від 12.03.2018

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Воронкова І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні