Ухвала
від 21.09.2018 по справі 815/702/18
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 вересня 2018 р.м.ОдесаСправа № 815/702/18

Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача - ОСОБА_1,

суддів: Яковлєва О.В., Федусика А.Г.

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 26.06.2018 р. по справі № 815/702/18

позивач ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд"

відповідач ОСОБА_3 управління ДФС в Одеській області

про скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 26.06.2018 р. у задоволенні адміністративного позову відмовлено у повному обсязі. На зазначене рішення суду ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" подали апеляційну скаргу.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 10 вересня 2018 р. апеляційну скаргу ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" залишено без руху з підстав, що апеляційну скаргу подано до суду першої інстанції з пропуском встановленого КАС України строку на апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції, в апеляційній скарзі апелянт не порушує питання про поновлення цього строку та було надано апелянту десять днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для усунення недоліків поданої апеляційної скарги, а саме: надання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням поважних підстав для його поновлення.

19 вересня 2018 року на виконання вимог ухвали про залишення апеляційної скарги без руху від апелянта до суду надійшла заява, в якій апелянт просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, враховуючи належні докази підтвердження поважності причин пропуску процесуального строку на подання апеляційної скарги.

Стосовно клопотання щодо поновлення строку на апеляційне оскарження суд зазначає.

Відповідно до ч.1 ст.121 КАС України (в редакції, яка діє з 15.12.2017 року) суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 295 КАС України (в редакції, яка діє з 15.12.2017 року) апеляційна карга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване рішення прийнято у відкритому судовому засіданні 26.06.2018 року. Повний текст рішення виготовлений та підписаний 27 червня 2018 року (а.с. 90-96).

Як вбачається з документів, доданих до заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження, а саме конверту та відстеження поштового відправлення (т.18 а.с. 129,130), копію оскаржуваного рішення суду першої інстанції ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" отримали 01.08.2018 р.

Апеляційну скаргу подано до суду першої інстанції 01 серпня 2018 р. (т.18 а.с. 101).

Таким чином, суд приходить до висновку, що клопотання апелянта про поновлення строку на апеляційне оскарження підлягає задоволенню.

З огляду на зазначене, апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 296 КАС України.

Перешкоди для прийняття апеляційної скарги та відкриття апеляційного провадження Одеським апеляційним адміністративним судом відсутні.

Відповідно ч. 3 ст. 296 КАС України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ч.4 ст.300 КАС України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку повнолення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Згідно ч. ч. 1, 3 ст. 304 КАС України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження. У відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Керуючись ст. ст. 296 300, 301, 304 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" про поновлення строку на апеляційне оскарження - задовольнити.

Поновити ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" строк на апеляційне оскарження.

Зупинити дію рішення Одеського окружного адміністративного суду від 26 червня 2018 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 26.06.18 по справі 815/702/18 за позовом ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Укроргенергобуд" до Головного управління ДФС в Одеській області , 3-тя особа про скасування податкових повідомлень-рішень .

Розгляд апеляційної скарги здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі, у строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до Одеського апеляційного адміністративного суду відзив на апеляційну скаргу, а також свої заперечення на заяви чи клопотання у разі їх подання.

Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційної скарги та інформацію про їхні права та обов'язки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач ОСОБА_1 Суддя: Яковлєв О.В.

Суддя: Федусик А.Г.

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2018
Оприлюднено23.09.2018
Номер документу76614800
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/702/18

Ухвала від 28.03.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 28.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 16.01.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 21.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 10.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Рішення від 27.06.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Рішення від 26.06.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 21.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні