Постанова
від 07.09.2018 по справі 495/8176/18
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/8176/18

№ провадження 1-кс/495/4422/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2018 року м. Білгород - Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Заверюха В.О. при секретарі - Скотикайло Т.А.,

за участю слідчого - Урсул О.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Білгород-Дністровському клопотання слідчого Білгород-Дністровського ВП ГУНП України в Одеській області Урсул О.В. про накладення арешту, -

В С Т А Н О В И В:

07.09.2018 року слідчий Білгород-Дністровського ВП ГУНП України в Одеській області Урсул О.В. звернувся до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з клопотанням про накладення арешту.

В клопотанні зазначено, що в провадженні слідчого відділу Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені слідчим відділом УСБУ в Одеській області 01.11.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22016160000000376, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, а саме за наступним фактом: співробітниками Головного управління військової контррозвідки ДКР СБУ виявлено, що на протязі тривалого періоду часу посадові особи держаного підприємства Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси , зберігають на території вказаного підприємства вибухові пристрої - реактивні твердопаливні ракети типу земля-повітря протиградових ракетних комплексів типу Алазань-2М , Кристал-1,2,3 , калібру 82,5 мм., неналежним чином та без наявності будь-яких дозвільних документів.

В результаті встановленої інформації, слідчим були здійсненні заходи, на меті яких покладено виявлення наявності відповідних дозволів та ліцензій в ДП Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси , а саме, щодо наявності у ДП Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси , дозволів на зберігання та перевезення та використання вибухових матеріалів, відкриття та функціонування сховищ, де вони зберігаються, та чи узгоджували посадові особи ДП Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси проведення запусків протиградових ракетних комплексів під час робочого сезону з представниками ЗСУ на території с. Шабо, Білгород-Дністровського району Одеської області, та чи звертались посадові особи ДП Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси до керівництва складів боєприпасів, розташованих поблизу с. Біленьке, Білгород-Дністровського району Одеської області, з вирішенням питань про зберігання ракетних комплексів, якщо так, то чи зберігались дані ракетні комплекси на території військових складів та на яких підставах.

З УПД ГУНП в Одеській області на адресу органу досудового розслідування надійшла офіційна відповідь про те, що дозволи на право відкриття, функціонування, зберігання, перевезення та використання вибухових матеріалів зазначеному підприємству не видавалися.

З Міністерства оборони України, Управління оперативного командування Південь , на адресу органу досудового розслідування надійшла офіційна відповідь про те, що що ніяких узгоджень щодо проведення запусків протиградових ракетних комплексів не проводилося, в також зберігання самих ракетних комплексів або ракет до них на підпорядкованих складах не здійснювалось.

Таким чином, зібрані в ході досудового розслідування докази вказують на те що, посадові особи держаного підприємства Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси , дійсно зберігають на території вказаного підприємства вибухові пристрої - реактивні твердопаливні ракети типу земля-повітря протиградових ракетних комплексів типу Алазань-2М , Кристал-1,2,3 , калібру 82,5 мм., неналежним чином та без наявності будь-яких дозвільних документів, що само по собі несе особливу суспільну небезпеку та містить в собі факт злочинної недбалості вищевказаних осіб.

З метою вилучення з незаконного обігу вибухових речовин, співробітниками оперативного підрозділу за дорученням слідчого було встановлено точне фактичне місцезнаходження вищевказаних предметів, а саме земельна ділянка за кадастровим номером 5120887700:01:001:1012, за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, Шабівська сільська рада, комплекс будівель та споруд № 74. Згідно інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, власником на вищевказані об'єкти є Головне управління Держгеокадастру в Одеській області, код ЄДРПОУ: 39765871, країна реєстрації: Україна, тобто знаходиться у власності держави.

Таким чином, 06.09.2018 року слідчим суддею Білгород-Дністровського міськрайонного суду за клопотанням слідчого погодженого з прокурором було винесено ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку на території за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, Шабівська сільська рада, комплекс будівель та споруд № 74. 06.09.2018 року дану ухвалу було реалізовано та співробітниками СВ та СКП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області на території за вищевказаною адресою було виявлено та вилучено 17 ракет типу земля-повітря протиградових ракетних комплексів типу Кристал-1 , калібру 82,5 мм, а також документацію у вигляді журналу під назвою: Сводный журнал пункта взаимодействия № 14 та лист А-4 з множинними надписами.

При проведені обшуку та огляду виявлених предметів за участю співробітників вибухотехнічного управління ГУНП в Одеській області виявленим предметам було присвоєно 2-ий рівень вибухової категорії що відповідає значенню - небезпечний .

Таким чином, виникла необхідність в особливих умовах зберігання вилучених предметів у спеціально пристосованих умовах, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення:1) збереження речових доказів;2) спеціальної конфіскації;3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч. 10 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

На підставі вищенаведеного, вважаю, що в клопотанні наявні вагомі докази про необхідність арешту зазначеного майна в кримінальному провадженні № 22016160000000376 для запобігання його знищенню та відчуженню.

Керуючись ст. ст. 170, 172, 173 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Білгород-Дністровського ВПГУНП України в Одеській області Урсул О.В. про накладення арешту - задовольнити.

Накласти арешт на 17 ракет типу земля-повітря протиградових ракетних комплексів типу Кристал-1 , калібру 82,5 мм, а також документацію у вигляді журналу під назвою: Сводный журнал пункта взаимодействия № 14 та лист А-4 з множинними надписами та визначити місцем зберігання 17 ракет типу земля-повітря протиградових ракетних комплексів типу Кристал-1 , калібру 82,5 мм за Військовою частиною А1319 Міністерства оборони України, код: 08291267, адреса: 67771, Одеська область, Білгород-Дністровський район, село Біленьке.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області протягом п'яти діб з дня проголошення.

Слідчий суддя

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено24.09.2018
Номер документу76620703
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —495/8176/18

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Постанова від 12.08.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 22.02.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 17.09.2018

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 17.09.2018

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 07.09.2018

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 06.09.2018

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні