Ухвала
від 25.09.2018 по справі 903/692/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"25" вересня 2018 р. Провадження №08/903/692/18

Суддя господарського суду Волинської області Войціховський В.А., розглянувши матеріали по справі №903/692/18

за позовом Заступника керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Любешівської селищної ради, смт. Любешів

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко", с. Бірки Любешівського району

до відповідача 1: Відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації, смт. Любешів

до відповідача 2: Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, смт. Любешів

до відповідача 3: Комунального підприємства "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району", смт. Любешів

про визнання недійсним договору оренди та повернення приміщення

Встановив:

Заступник керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Любешівської селищної ради звернувся до господарського суду з позовом від 14.09.2018р. №36/3-837 вих-18 (вх.№01-48/721/18 від 24.09.2018р.) про визнання недійсним договору оренди індивідуально-визначеного (нерухомого або іншого) майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селища району №3/1 від 04.03.2016р. , укладеного між Відділом освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації та Комунальним підприємством "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" про передачу в тимчасове платне володіння і користування частини приміщення ОСОБА_1 дошкільного навчального закладу "Ясла-садок "Сонечко" площею 47 м2, розташованого за адресою: вул. Поліська, 69, с.Бірки, Любешівського району Волинської області, із змінами, внесеними додатковою угодою №1 від 20.06.2018р. до договору укладеною між Управлінням гуманітарної політики Любешівської селищної ради та Державною центральною районною аптекою №33 Любешівського району, зобов'язати Комунальне підприємство "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" повернути за актом прийому-передачі частину приміщення ОСОБА_1 дошкільного навчального закладу "Ясла-садок "Сонечко" площею 47 м 2 , розташованого за адресою: вул. Поліська, 69, с.Бірки, Любешівського району Волинської області, у комунальну власність Любешівської селищної ради в особі балансоутримувача Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради.

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається на те, що в ході вивчення Любешівським відділом Маневицької місцевої прокуратури підстав для представництва інтересів держави в суді у сфері охорони дитинства виявлено факти незаконного розпорядження органами державної влади нерухомим майном навчальних закладів району, а саме укладення всупереч положенням чинного законодавства України оспорюваного в судовому порядку договору оренди індивідуально-визначеного (нерухомого або іншого) майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селища району №3/1 від 04.03.2016р. та подальшу передачу в оренду Комунальному підприємству "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" частини приміщення ОСОБА_1 дошкільного навчального закладу "Ясла-садок "Сонечко" площею 47 м2, розташованого за адресою: вул. Поліська, 69, с.Бірки, Любешівського району Волинської області, у комунальну власність Любешівської селищної ради в особі балансоутримувача Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, що суперечить вимогам ст.ст. 16, 38 Закону України "Про дошкільну освіту" та ст.ст. 63, 80 Закону України "Про освіту".

Поруч з цим Заступник керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Любешівської селищної ради заявляє клопотання про клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко".

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Частиною 3 ст. 50 ГПК України визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Суд вважає за можливе задовольнити відповідне клопотання та, в порядку, визначеному ст. 50 ГПК України, залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко", зокрема, з огляду на ту обставину, що рішення суду у даній справі може вплинути на права та/або обов'язки третьої особи щодо однієї із сторін.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 120, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 25.10.2018 року на 10:00 год.

4. Повідомити учасників справи, що підготовче засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №210.

5. Залучити до участі в справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко" (Любешівськи район, с. Бірки, вул. Поліська, 69, код ЄДРПОУ 23017598).

6. Зобов'язати позивача направити на адресу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко" позовну заяву від 14.09.2018р. №36/3-837 вих-18 із доданими документами, докази направлення надати суду.

7. Запропонувати Заступнику керівника Маневицької місцевої прокуратури та Любешівській селищній раді відповідно до ст. 166 ГПК України надати: відповіді на відзиви у строк до 18.10.2018р. (але не менше 5 днів з дня вручення відзиву), одночасно надіслати відповідачам копії відповідей на відзив та доданих документів (за наявності), докази таких направлень надати суду до початку підготовчого засідання.

8. Запропонувати відповідачам, в порядку ст. ст. 165, 178 Господарського процесуального кодексу України, надати суду до 12.10.2018р. (але не менше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття): відзиви на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, копію відзивів та доданих до них документів надіслати позивачу до 12.10.2018р., докази чого надати суду.

9. Запропонувати третій особі надати: відповідно до ст. 168 ГПК України письмове пояснення на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують правову позицію у строк до 12.10.2018р. (але не менше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття).

10. Письмові докази подати відповідно до вимог статті 80 Господарського процесуального кодексу України.

11. Якщо документи подаються до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи повинні бути скріплені електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

12. Явку представників сторін в судове засідання визначити на власний розсуд. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи в підтвердження повноважень представників.

13. Примірник ухвали для відома та виконання направити:

- Заступнику керівника Маневицької місцевої прокуратури;

- Любешівській селищній раді;

- ОСОБА_1 закладу дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко";

- Відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації;

- Управлінню гуманітарної політики Любешівської селищної ради;

- Комунальному підприємству "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району";

- Прокуратурі Волинської області.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 25.09.2018р.

Суддя В. А. Войціховський

Дата ухвалення рішення25.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76650400
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору оренди та повернення приміщення

Судовий реєстр по справі —903/692/18

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Рішення від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.11.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 25.10.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні