Ухвала
від 25.10.2018 по справі 903/692/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

"25" жовтня 2018 р. cправа № 903/692/18 Суддя господарського суду Волинської області Войціховський В.А., розглянувши матеріали справи

за позовом Заступника керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Любешівської селищної ради, смт. Любешів

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко", с. Бірки Любешівського району

до відповідача 1: Відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації, смт. Любешів

до відповідача 2: Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, смт. Любешів

до відповідача 3: Комунального підприємства "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району", смт. Любешів

про визнання недійсним договору оренди та повернення приміщення

Встановив:

Заступник керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Любешівської селищної ради звернувся до господарського суду з позовом про визнання недійсним договору оренди індивідуально-визначеного (нерухомого або іншого) майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селища району №3/1 від 04.03.2016р. , укладеного між Відділом освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації та Комунальним підприємством "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" про передачу в тимчасове платне володіння і користування частини приміщення ОСОБА_1 дошкільного навчального закладу "Ясла-садок "Сонечко" площею 47 м2, розташованого за адресою: вул. Поліська, 69, с.Бірки, Любешівського району Волинської області, із змінами, внесеними додатковою угодою №1 від 20.06.2018р. до договору укладеною між Управлінням гуманітарної політики Любешівської селищної ради та Державною центральною районною аптекою №33 Любешівського району, зобов'язати Комунальне підприємство "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" повернути за актом прийому-передачі частину приміщення ОСОБА_1 дошкільного навчального закладу "Ясла-садок "Сонечко" площею 47 м 2 , розташованого за адресою: вул. Поліська, 69, с.Бірки, Любешівського району Волинської області, у комунальну власність Любешівської селищної ради в особі балансоутримувача Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 25.09.2018р. за вказаним позовом було відкрито провадження у справі, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження, призначено її розгляд в судовому засіданні на 25.10.2018р., залучено до участі в справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко", зобов'язано учасників судового процесу вчинити певні дії та надати суду відповідні додаткові матеріали.

12 жовтня 2018 року відділом документального забезпечення та контролю господарського суду Волинської області за вх. №01-55/11106/18 був зареєстрований відзив Комунального підприємства "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" №42 від 09.10.2018р. на позовну заяву із додатками обґрунтовуючих відзив документів.

В судовому засіданні 25.10.2018р. (за участю прокурора та представника КП ДЦРА №33), у зв'язку з неможливістю встановлення всіх обставин справи, з метою забезпечення можливості реалізації сторонами процесуальних засобів захисту своїх прав та інтересів, дотримання засад рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальності в судочинстві, з метою всебічного та об'єктивного вирішення даного спору, господарським судом було постановлено протокольну ухвалу про відкладення розгляду справи в підготовчому засіданні до 12.11.2018р. до 11 год. 00 хв., зобов'язано Комунальне підприємство "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району" направити на адресу всіх учасників справи копії відзиву КП ДЦРА №33 від 09.10.2018р. №42 на позовну заяву, продовжено строк для подання додаткових пояснень та заперечень стосовно позовних вимог.

Відповідно до ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов'язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне постановити ухвалу про повідомлення позивача - Любешівську селищну раду, третю особу - ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко", відповідачів - Відділ освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації, Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради про відкладення розгляду справи в підготовчому засіданні до 12.11.2018р.

Згідно ст. 120 ГПК України ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії. Цей термін може бути скорочений судом у випадку, коли цього вимагає терміновість вчинення відповідної процесуальної дії.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 120, 185, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Повідомити Любешівську селищну раду, ОСОБА_1 заклад дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко", Відділ освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації, Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради про відкладення розгляду справи в підготовчому засіданні до "12" листопада 2018 р. до 11:00 год. та продовження сторонам строку для подання додаткових пояснень та заперечень стосовно позовних вимог до 12.11.2018р. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №210

2. Запропонувати Любешівській селищній раді надати суду письмові пояснення по суті позовної заяви і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують правову позицію у строк до 07.11.2018р.

3. Запропонувати третій особі надати суду: відповідно до ст. 168 ГПК України письмове пояснення на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують правову позицію у строк до 07.11.2018р.

4. Запропонувати Відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації та Управлінню гуманітарної політики Любешівської селищної ради, в порядку ст. ст. 165, 178 Господарського процесуального кодексу України, надати суду до 07.11.2018р. відзиви на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, копію відзивів та доданих до них документів надіслати прокурору, позивачу та третій особі до 07.11.2018р., докази чого надати суду.

5. Запропонувати Заступнику керівника Маневицької місцевої прокуратури, Любешівській селищній раді та ОСОБА_1 закладу дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко" відповідно до ст. 166 ГПК України надати: відповіді на відзиви у строк до 12.11.2018р. (але не менше 5 днів з дня вручення відзиву), одночасно надіслати відповідачам копії відповідей на відзив та доданих документів (за наявності), докази таких направлень надати суду до початку підготовчого засідання.

6. Письмові докази подати відповідно до вимог статті 80 Господарського процесуального кодексу України.

7. Якщо документи подаються до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи повинні бути скріплені електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

8. Явку представників сторін в судове засідання визначити на власний розсуд. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи в підтвердження повноважень представників.

9. Примірник ухвали для відома та виконання направити:

- Заступнику керівника Маневицької місцевої прокуратури;

- Любешівській селищній раді;

- ОСОБА_1 закладу дошкільної освіти "Ясла-садок "Сонечко";

- Відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації;

- Управлінню гуманітарної політики Любешівської селищної ради;

- Комунальному підприємству "Державна центральна районна аптека №33 Любешівського району";

- Прокуратурі Волинської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.

Ухвала підписана 25.10.2018р.

Суддя В. А. Войціховський

Дата ухвалення рішення25.10.2018
Оприлюднено25.10.2018
Номер документу77363390
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/692/18

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 01.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Рішення від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.11.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 25.10.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні