Ухвала
від 17.09.2018 по справі 922/746/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"17" вересня 2018 р. Справа № 922/746/17

вх. № 746/17

Господарський суд у складі:

суддя Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

учасники у справі про банкрутство : не з`явились

розглянувши матеріали справи за заявою ТОВ "Реал-Агроекспорт", м. Харків

до ТОВ "Реал-Агроекспорт", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 30.03.2017 р. ТОВ "Реал-Агроекспорт" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором голову ліквідаційної комісії Нехороших Д.М., якого зобов'язано, зокрема, в строк до 30.03.2018 р. виконати ліквідаційну процедуру.

Ухвалою суду від 27.08.2018 року учасників у справі про банкрутство було повідомлено про те, що розгляд звіту ліквідатора відбудеться 10 вересня 2018 року.

10.09.2018 року, у зв'язку з відпусткою судді Швидкіна А.О., учасників у справі про банкрутство було повідомлено про перенесення судового засідання у справі № 922/746/17 за заявою ТОВ "Реал-Агроекспорт", м. Харків до ТОВ "Реал-Агроекспорт", м. Харків про визнання банкрутом, призначеного ухвалою суду від 27 серпня 2018 року, з 10 вересня 2018 року на 17 вересня 2018 року.

Ліквідатор в судове засідання не з`явився, проте 14.09.2018 року до суду надійшов його ліквідаційний звіт, в якому він повідомляє, що ним на виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" були здійснені всі необхідні заходи щодо завершення ліквідаційної процедури, тому просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, складений за результатами ліквідації ТОВ "Реал-Агроекспорт".

Інші учасники у справі про банкрутство в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені відповідно до вимог чинного законодавства.

Розглянувши в судовому засіданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, суд встановив, що після визнання ТОВ "Реал-Агроекспорт" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було здійснено низку заходів відповідно до ст.ст.41-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З метою виявлення всіх кредиторів, на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України 31.03.2017 року було оприлюднено повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури за № 41692. Визначено граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника.

Після публікації повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в межах строку, встановленого ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на адресу суду від Сільськогосподарського ТОВ "Сосонівка-Агро" та ТОВ "Алком 2015", ПАТ "Укрбізнесбанк", Східної ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області надійшли заяви з грошовими вимогами до банкрута.

Ухвалами суду від 24.05.2017 року визнано вимоги кредитора Сільськогосподарського ТОВ "Сосонівка-Агро" у розмірі 5462 47,66 грн. та включено їх до реєстру вимог кредиторів до четвертої черги; визнано вимоги кредитора ТОВ "Алком 2015" у розмірі 25597138,89 грн. та включено їх до реєстру вимог кредиторів до четвертої черги; визнано вимоги кредитора публічного акціонерного товариства "Український Бізнес банк" у розмірі 2384455,28 грн. та включено їх до реєстру вимог кредиторів до четвертої черги; витрати кожного кредитора зі сплати судового збору у розмірі 3200,00 грн. включено до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Крім того, ухвалою суду від 24.05.2017 року залишено заяву Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області (вх. № 14626) без розгляду та зазначено про те, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу, у тому числі вимоги Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області на суму 3784236,08 грн.

Інших заяв про визнання грошових вимог впродовж встановленого строку на адресу ліквідатора ТОВ "Реал-Агроекспорт" та суду не надходило.

З метою отримання відомостей про наявність (відсутність) виконавчих проваджень щодо стягнення заборгованості з третіх осіб на користь ТОВ "Реал-Агроекспорт" ліквідатором були направлені відповідні запити до ВП ВР Департаменту ДВС МУЮ, ГТУЮ у Харківській області, МУЮ.

Відповідно до листа ГТУЮ у Харківській області від 07.06.2017 року № 07.02-21/16492 перевіркою даних автоматизованої системи виконавчого провадження встановлено, що виконавчі провадження за якими стягувачем є ТОВ "Реал-Агроекспорт" на примусовому виконанні у відділах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області та у відділі примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області не перебувають.

Відповідно до листа Відділу примусового виконання рішень ДДВС МУЮ від 23.06.2017 року №16747-0-33-17/20.1 за даними автоматизованої системи виконавчого провадження на виконанні у відділі примусового виконання рішень відсутні виконавчі провадження, за якими стягувачем є ТОВ "Реал-Агроекспорт".

Також ліквідатором було здійснено пошук на сайті Міністерства юстиції України, який забезпечує вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження у мережі Інтернет на своєму офіційному веб-сайті інформації про наявність виконавчих проваджень за критеріями пошуку юридичної особи : ТОВ "Реал-Агроекспорт" та код 36459022, відповідно до даних, що містяться в АСВП відсутні записи, щодо відкритих виконавчих проваджень відносно банкрута.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором були направлені запити до відповідних установ. Відсутність майна підприємства підтверджується довідками Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Харківській області, Державної архітектурно - будівельної інспекції України, Державної авіаційної служби України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Головного управління Держпраці у Харківській області, Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Харківської митниці ДФС, Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Регіональної філії "Південна залізниця", філії "Головного інформаційно-обчислювального центру" ПАТ "Українська залізниця", Регіонального сервісного центру у Харківській області та інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта. У зв'язку з відсутністю майна банкрута його оцінка не проводилася.

Відсутність у боржника відокремлених підрозділів без статусу юридичної особи, філій та представництв підтверджується даними, що містяться у Витягу з реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором проведено інвентаризацію майна ТОВ "Реал-Агроекспорт", в ході якої встановлено відсутність у банкрута необоротних активів, запасів, готівки у валюті, грошових коштів, матеріальних цінностей (прийнятих на відповідальне зберігання), грошових документів, бланків документів суворої звітності, фінансових інвестицій, дебіторської заборгованості, розрахунків щодо відшкодування матеріальних збитків та виявлено кредиторську заборгованість на загальну суму 37238377,91 грн., про що складено інвентаризаційні описи, зрівняльні відомості, акти, довідку та протокол інвентаризації.

Відповідно до довідки Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області № 274/10/20-38-08-01-22 у банкрута відсутні відкриті рахунки.

Документи, що відповідно до законодавства підлягають довгостроковому зберіганню, не передавались до архівної установи, у зв`язку з відсутністю.

Печатку ТОВ "Реал-Агроекспорт" знищено, про що складено акт знищення, її залишки передано до матеріалів справи.

Про завершення ліквідаційної ТОВ "Реал-Агроекспорт" повідомлено кредиторів та відповідні державні контролюючи органи

Таким чином, у результаті проведених дій ліквідатором була встановлена відсутність у банкрута будь-якого майна, за рахунок реалізації якого кредиторські вимоги могли би бути задоволені.

У зв'язку з відсутністю у банкрута активів, ліквідатором було складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю у розмірі 37238,30 тис. грн.

Відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута та наданий суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та закрити провадження у справі.

Керуючись ч. 5 ст. 45, ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 233-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Реал-Агроекспорт" (код ЄДРПОУ 36459022, зареєстроване за адресою: 61171, м. Харків, вул. Салтівське шосе, буд. 242, кв. 297).

3. Визнати вимоги кредиторів, що не були задоволені за недостатністю майна банкрута ТОВ "Реал-Агроекспорт", погашеними.

4. Провадження у справі закрити.

5. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

Ухвала набирає законної сили 17 вересня 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Копію ухвали направити ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, Головному управлінню статистики у Харківській області, Східній ОДПІ Головного управління ДФС у Харківській області, Головному управлінню ДФС у Харківській області, Міжрайонний відділу державної виконавчої служби по Індустріальному та Немишлянському районах міста Харків ГТУЮ у Харківській області.

Повний текст ухвали складено 24 вересня 2018 року.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76651528
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/746/17

Постанова від 04.07.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 23.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Катеринчук Л.Й.

Постанова від 14.03.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шевель Ольга Вікторівна

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шевель Ольга Вікторівна

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шевель Ольга Вікторівна

Ухвала від 21.12.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шевель Ольга Вікторівна

Ухвала від 27.11.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Лакіза Валентина Володимирівна

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Лакіза Валентина Володимирівна

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні