Ухвала
від 27.09.2018 по справі 725/2923/18
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/2923/18

Номер провадження 2/725/448/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.09.2018

Першотравневий районний суд м. Чернівці у складі:

головуючого судді - Галичанського О.І.,

при секретарі - І.М. Симик,

за участю представника позивача,

представника відповідача та представника третьої особи ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1, Чернівецька область, Кіцманський район , с. Оршівці) до Чернівецького міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області ( ЄДРПОУ - 40231939, м. Чернівці , вул. Руська, 183) третя особа без самостійних вимог - Управління державної казначейської служби України в м.Чернівці ( ЄДРПОУ- 37978173, м. Чернівці, вул. Руська, 11 ) про визнання дій та бездіяльності Чернівецького МВ ДВС незаконним та відшкодування моральної та матеріальної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Першотравневого районного суду м. Чернівці перебуває вищевказана цивільна справа.

Від позивача до суду надійшло клопотання про заміну третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору із Управління державної казначейської служби України в м. Чернівці на Державну казначейську службу України та клопотання про збільшення позовних вимог.

У підготовчому судовому засіданні представеник позивача підтримав подані клопотання та просив задовольнити їх.

Інші учасники процесу вирішення поданих ОСОБА_1 клопотання залишили на розсуд суду.

Суд , дослідивши матеріали цивільної справи, враховуючи зміст позовних вимог, приходить до наступних висновків:

Відповідно до ч.1 ст.2 ЦПК України- завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно вимог ч.ч.1,4,5,6,7 ст. 53 ЦПК України - треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи те, що чинним ЦПК України не передбачено заміни третьої особи , суд приходить до висновку , що по справі слід залучити Державну казначейську службу України у якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору.

Щодо клопотання про збільшення позовних вимог , то позивач стверджує, що з урахуванням індексу інфляції за 2009-2018 роки збільшився розмір завданої шкоди та становить 47054,89 гривень.

Відповідно до п. 2 ч.2 ст. 49 ЦПК України - крім прав та обов'язків, визначених у статті 43 цього Кодексу позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження;

Згідно ч.5 цієї ж статті - у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Враховуючи, що позивач не надав суду докази направлення копії такої заяви іншим учасникам справи , суд приходить до висновку , що заяву про збільшення позовних вимог слід повернути заявнику .

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.49, 53 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про заміну третьої особи - задовольнити частково.

Залучити до участі по даній справі у якості третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Державну казначейську службу України ( 01601, м. Київ , вул. Бастіона, 6 ) , викликавши її представника у підготовче судове засідання на 11 год. 30 хв. 25 жовтня 2018 року.

Запропонувати Державній казначейській службі України подати у строк до 25 жовтня 2018 року свої пояснення із зазначенням і міркуванням на підтримку або заперечення проти позову.

Надіслати Державній казначейській службі України копію ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Клопотання ОСОБА_1 про збільшення позовних вимог повернути заявнику.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступною веб -адресою сторінки:

- http://ptr.cv.court.gov.ua/sud2408, а також знайомитись з текстом даної ухвали та судовими рішеннями у вказаній справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою http://reyestr.court.gov.ua/

Ухвала може бути оскаржена протягом п ятнадцяти днів з дня її проголошення у частині повернення заяви про збільшення позовних вимог. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці О. І. Галичанський

Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено01.10.2018
Номер документу76808819
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій та бездіяльності Чернівецького МВ ДВС незаконним та відшкодування моральної та матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —725/2923/18

Ухвала від 22.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 05.03.2019

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Половінкіна Н. Ю.

Ухвала від 16.01.2019

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Половінкіна Н. Ю.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Половінкіна Н. Ю.

Рішення від 30.11.2018

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

Ухвала від 14.11.2018

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

Рішення від 30.11.2018

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

Ухвала від 27.09.2018

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні