Ухвала
від 27.09.2018 по справі 343/1400/15-ц
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/1400/15-ц

Провадження №: 2/0343/605/18

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

01 жовтня 2018 року м. Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді - Монташевич С.М.,

секретаря - Шикор Г. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі Долинського районного суду Івано-Франківської області справу за позовною заявою ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про визнання недійсним та скасування реєстрації державних актів про право власності на земельні ділянки, договору дарування земельної ділянки та договорів купівлі-продажу земельних ділянок та зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_5 про визнання права власності на земельну ділянку,

з участю: представника позивача - відповідача - ОСОБА_6,

представника відповідача - позивача ОСОБА_4, відповідачів ОСОБА_7, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 - ОСОБА_8,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Долинського районного суду Івано-Франківської області від 02 серпня 2018 року відкрито провадження в цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про визнання недійсним та скасування реєстрації державних актів про право власності на земельні ділянки, договору дарування земельної ділянки та договорів купівлі-продажу земельних ділянок та зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_5 про визнання права власності на земельну ділянку та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача - відповідача ОСОБА_1 сільської ради сільський голова ОСОБА_6 в підготовчому судовому засіданні подала клопотання, в якому просила позовні вимоги до ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання недійсними та скасування реєстрації договорів дарування та договорів купівлі-продажу земельних ділянок залишити без розгляду, в іншій частині вимог закрити підготовче засідання та призначити справу до розгляду. Також сільський голова подала клопотання про виклик свідків та долучення додаткових доказів.

Представник відповідача - позивача ОСОБА_4, відповідачів ОСОБА_7, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 - ОСОБА_8 в підготовчому судовому засіданні не заперечив щодо клопотання представника ОСОБА_1 сільської ради про залишення позовних вимог без розгляду. Зутрічну позовну заяву також просив залишити без розгляду, оскільки ОСОБА_1 сільська рада відмовилася від своїх позовних вимог щодо позивача за зустрічним позовом. Щодо клопотання про виклик свідків, то проти його задоволення не заперечив, а долучені представником позивача документи вважає такими, що не стосуються предмета спору. Просив підготовче засідання закрити, справу призначити до розгляду, а також подав письмові пояснення на позов з додатками та просив долучити додаткові докази і викликати свідка.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Таким чином, враховуючи, що від представника позивача - відповідача ОСОБА_1 сільської ради до початку розгляду справи по суті надійшла заява про залишення позову в частині позовних вимог до ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання недійсними та скасування реєстрації договорів дарування та договорів купівлі-продажу земельних ділянок без розгляду, а представник позивача за зустрічним позовом заявив клопотання про залишення без розгляду зустрічної позовоної заяви, суд приходить до висновку про необхідність задоволення поданих сторонами заяв.

Ч. 3 ст. 13 ЦПК України передбачено, що учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмету спору на власний розсуд.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне позовну заяву ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про визнання недійсним та скасування реєстрації державних актів про право власності на земельні ділянки, договору дарування земельної ділянки та договорів купівлі-продажу земельних ділянок в частині позовних вимог до ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання недійсними та скасування реєстрації договорів дарування та договорів купівлі-продажу земельних ділянок та зустрічну позовну заяву ОСОБА_4 до ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_5 про визнання права власності на земельну ділянку залишити без розгляду.

Щодо виклику в судове засідання свідків, про що подані клопотання представниками сторін, то суд зазначає наступне.

Згідно вимог ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Оскільки суд, зберігаючи об'єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом, в тому числі і щодо заявлення клопотань про допит свідків для підтвердження їхніх вимог або заперечень, представники сторін наполягають, що вказані ними свідки дадуть покази з приводу обставин, які є предметом дослідження в суді, тому заяви про виклик свідків підлягають до задоволення.

Таким чином, у підготовчому судовому засіданні судом виконані дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України. При цьому, підстав для закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому судовому засіданні немає. Спір між сторонами не врегульований, у матеріалах наявні докази, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, а відповідач - заперечення.

Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені ст.34 ЦПК України, відсутні.

За результатами підготовчого засідання суд має підстави закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті, визначити дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 197, 198, 200, 257 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про визнання недійсним та скасування реєстрації державних актів про право власності на земельні ділянки, договору дарування земельної ділянки та договорів купівлі-продажу земельних ділянок в частині позовних вимог до ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про визнання недійсними та скасування реєстрації договорів дарування та договорів купівлі-продажу земельних ділянок та зустрічну позовну заяву ОСОБА_4 до ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_5 про визнання права власності на земельну ділянку залишити без розгляду.

Закрити підготовче провадження по справі за позовною заявою ОСОБА_1 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області до ОСОБА_2 про визнання недійсним та скасування реєстрації державних актів про право власності на земельні ділянки та призначити справу до розгляду по суті на 25 жовтня 2018 року о 10.30 годин.

Викликати в судове засідання свідків: ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, яких попередити про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України за відмову від давання показань на вимогу суду, одночасно роз'яснивши, що згідно ст. 63 Конституції України особа не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначене законом.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторін та свідків.

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині залишення без розгляду може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Апеляційного суду Івано-Франківської області. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому даної ухвали суду.

Ухвала в частині закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до розгляду апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Долинського районного суду С. М. Монташевич

СудДолинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.09.2018
Оприлюднено02.10.2018
Номер документу76829075
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —343/1400/15-ц

Постанова від 31.10.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Постанова від 31.10.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Рішення від 04.07.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Рішення від 24.06.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 27.09.2018

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 02.08.2018

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні