Ухвала
від 05.10.2018 по справі 461/4182/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/4182/18

Провадження № 1-кс/461/8506/18

У Х В А Л А

про надання дозволу на арешт майна

05.10.2018 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 про надання дозволу на арешт майна, -

в с т а н о в и в :

старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням у кримінальному провадженні №12018140000000291, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, погодженим прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції га підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області ОСОБА_3 про накладення арешту, а саме: позбавлення права відчуження, на об`єкт нерухомого майна, нежитлові приміщення загальною площею 134,4 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 , які належать ОСОБА_4 ; позбавлення права відчуження, на земельну ділянку кадастровий номер №4610137200:08:007:0053, загальною площею 0,0204 га, у тому числі забудова 0,0097 га, тверде покриття 0,0077 га, озеленення 0,0030 га за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить Львівській міській раді.

Подане клопотання мотивує тим, що нежитлові приміщення та земельна ділянка є об`єктами кримінально протиправних дій та визнані речовими доказами у кримінальному провадженні, оскільки саме з метою заволодіння ними були здійснені такі дії, для заборони подальшого їх відчуження та забезпечення можливості їх подальшого повернення законному власнику, необхідно накласти арешт на зазначені об`єкти нерухомого майна. З метою забезпечення арешту, просить при можливості розгляд даного клопотання провести без виклику особи (осіб), у власності якої (яких) знаходяться вказані об`єкти нерухомого майна, оскільки існують підстави вважати, що ними можуть бути відчуженні ці об`єкти до моменту накладення арешту.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав з підстав викладених у фабулі клопотання, просить його задовольнити.

Зважаючи на вимоги ч.2 ст.172 КПК України вважаю можливим розглядати клопотання без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення арешту майна.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майнає тимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснують достатніпідстави вважати,що воноє предметом,засобом чизнаряддям вчиненнязлочину,доказом злочину,набуте злочиннимшляхом,доходом відвчиненого злочину,отримане зарахунок доходіввід вчиненогозлочину абоможе бутиконфісковане упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого чиюридичної особи,до якоїможе бутизастосовано заходикримінально-правовогохарактеру,або можепідлягати спеціальнійконфіскації щодотретіх осіб,юридичної особиабо длязабезпечення цивільногопозову.Арешт майнаскасовується увстановленому цимКодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності у підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб, а також які перебувають у власності юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення можливої конфіскації майна, спеціальної конфіскації або цивільного позову.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, враховуючи, що вказані вище приміщення та земельна ділянка мають важливе доказове значення для кримінального провадження. Одночасно, з метою захисту суспільства та держави від кримінального правопорушення, забезпечення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні, досягнення дієвості кримінального провадження, забезпечення відшкодування шкоди за результатами вчинення кримінального правопорушення, з метою запобігання незаконному відчуженню вказаного приміщення та земельної ділянки, які в ході досудового розслідування визнані речовими доказами, а тому вважаю, що клопотання слідчого підставне та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 167, 170, 172, 173 КПК України, слідчий суддя ,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Накласти арешт, а саме:

1.позбавити права відчуження, на об`єкт нерухомого майна, нежитлові приміщення загальною площею 134,4 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 , які належать ОСОБА_4 ;

2.позбавити права відчуження, на земельну ділянку кадастровий номер №4610137200:08:007:0053, загальною площею 0,0204 га, у тому числі забудова 0,0097 га, тверде покриття 0,0077 га, озеленення 0,0030 га за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить Львівській міській раді.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 .

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п?яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення05.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76944811
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/4182/18

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 09.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні