Ухвала
від 08.10.2018 по справі 329/295/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №329/295/18

2/329/149/2018

У Х В А Л А

08 жовтня 2018 року смт. Чернігівка Запорізької області

Чернігівський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Покопцевой Д.О.,

секретаря - Синяк Л.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в підготовчому провадженні клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про визнання незаконними та скасування рішень про надання дозволу на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки, про затвердження проекту землеустрою та передачу земельної ділянки в оренду, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, визнання права державної власності на земельну ділянку.

Представником позивача ОСОБА_1 заявлене клопотання про залучення до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_2 підприємство Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою , оскільки по справі ставиться питання, зокрема, про визнання земельної ділянки державною власністю, тому, у випадку задоволення позову, Інституту потрібно буде вносити зміни до проекту встановлення меж населених пунктів Чернігівського району, зокрема, с. Панфілівка (наразі - с. Ільїне).

Представником позивача ОСОБА_3 клопотання не підтримано, оскільки воно носить характер припущень.

Іншими учасниками процесу клопотання підтримано. Крім того, представник Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області додала, що просить витребувати у Інституту наступні докази - копію проекту встановлення меж населених пунктів по Панфілівській сільській раді Чернігівського району Запорізької області ( Проект установления границ населенных пунктов по Панфиловскому сельскому совету народных депутатов Черниговского района мовою оригіналу), а також Проект по разгосударствлению и приватизации земель КСП Панфиловский Черниговского района Запорожской области 1999р. (мовою оригіналу).

Заперечень на зазначене клопотання про витребування доказів не надійшло.

За положеннями ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

За положеннями ст. 12 ЦПК України суд сприяє учасникам процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Статтею 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Положеннями ст. 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи викладене, суд, по-перше, вважає за потрібне задовольнити клопотання представника позивача ОСОБА_1 і залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 підприємство Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою , на стороні позивача як обґрунтоване і заперечення другого представника позивача з цих підстав до уваги не приймає; по-друге, задовольняє клопотання представника Чернігівської селищної ради Запорізької області про витребування доказів, проти чого всі учасники процесу, які з'явилися в судове засідання, не заперечували.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 12, 81-84, 127 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі на стороні позивача ОСОБА_2 підприємство Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою .

Витребувати у Державного підприємства Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою належним чином завірену:

-копію Проекту встановлення меж населених пунктів по Панфіловській сільській раді Чернігівського району Запорізької області ( Проект установления границ населенных пунктов по Панфиловскому сельскому совету народных депутатов Черниговского района 1993р., 331-91-04-ОГП3 мовою оригіналу),

-копію Проекту по разгосударствлению и приватизации земель КСП Панфиловский Черниговского района Запорожской области 1999р. (мовою оригіналу).

Докази надати протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причини, за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвалу направити Державному підприємству Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою на офіційну електронну адресу з подальшим паперовим підтвердженням.

Роз'яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Встановити Державному підприємству Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою строк до 09.00 год. 16 жовтня 2018р. для виконання вимог ст.ст. 181, 182 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : Покопцева Д.О.

СудЧернігівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено09.10.2018
Номер документу76972952
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —329/295/18

Постанова від 02.05.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Постанова від 02.05.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Рішення від 30.10.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Рішення від 30.10.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні