Ухвала
від 08.10.2018 по справі 345/2886/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 345/2886/17

Провадження № 22-ц/4808/167/18

Категорія 27

Головуючий у 1 інстанції Сухарник І.І.

Суддя-доповідач Василишин

У Х В А Л А

08 жовтня 2018 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судді Василишин Л.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради на рішення Калуського міськрайонного суду від 31 серпня 2018 року по справі за позовом Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення інфляційних втрат, трьох відсотків річних, штрафу за порушення умов договору та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради про визнання договору недійсним, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Калуського міськрайонного суду від 31 серпня 2018 року у задоволенні позову Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради відмовлено. Зустрічний позов ОСОБА_1 задоволено. Визнано недійсним з моменту укладення договір №21/16 від 22 грудня 2016 року про пайову участь у створені і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Калуша, укладений між ОСОБА_1 та Управлінням будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради.

На дане рішення Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради подало апеляційну скаргу безпосередньо до апеляційного суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до статті 123 ЦПК України перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.

Частиною другою статті 354 ЦПК України встановлено, що учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З долученої до апеляційної скарги копії оскаржуваного рішення вбачається, що рішення ухвалено 31 серпня 2018 року, проте відсутні дані про дату складення повного судового рішення.

З апеляційною скаргою Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради звернулося 02 жовтня 2018 року, тобто поза межами строку, встановленого законом.

Оскільки апеляційну скаргу подано поза межами строку на апеляційне оскарження, доказів про час отримання копії судового рішення апелянтом суду не представлено, питання про поновлення строку на апеляційне оскарження не порушено, вона підлягає залишенню без руху.

Наведене є перешкодою для відкриття апеляційного провадження у даній справі, а тому апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши апелянту строк для подачі доказів про час отримання копії судового рішення та заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Керуючись ст.ст. 354, 357 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради на рішення Калуського міськрайонного суду від 31 серпня 2018 року по справі за позовом Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення інфляційних втрат, трьох відсотків річних, штрафу за порушення умов договору та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради про визнання договору недійсним - залишити без руху.

Надати апелянту строк протягом десяти днів з дня вручення копії даної ухвали для представлення доказів про час отримання копії рішення Калуського міськрайонного суду від 31 серпня 2018 року та подачі заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Калуського міськрайонного суду від 31 серпня 2018 року, із зазначенням поважних причин пропуску цього строку.

Роз'яснити апелянту, якщо докази про час отримання копії рішення Калуського міськрайонного суду від 31 серпня 2018 року та заява про поновлення строку на апеляційне оскарження даного рішення не будуть подані в зазначений строк, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Василишин

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено11.10.2018
Номер документу77040501
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —345/2886/17

Постанова від 10.12.2018

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Постанова від 10.12.2018

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 08.11.2018

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Рішення від 31.08.2018

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сухарник І. І.

Рішення від 31.08.2018

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сухарник І. І.

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сухарник І. І.

Ухвала від 19.08.2017

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сухарник І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні