Ухвала
від 16.10.2018 по справі 920/778/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

16.10.2018 Справа № 920/778/18 Господарський суд Сумської області у складі судді Спиридонової Н.О., секретаря судового засідання Гребенюк С.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 920/778/18 за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ (40022, м. Суми, вул. Тополянська, 28, код ЄДРПОУ 39805519) в особі ліквідатора Савостян Надії Вікторівни про порушення справи про банкрутство на підставі статті 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

за участі представників:

ліквідатор позасудової процедури ліквідації - Савостян Н.В.

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Сумської області звернувся боржник Товариство з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ в особі ліквідатора Савостян Надії Вікторівни із заявою про порушення справи про банкрутство відповідно ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , яка передбачає особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

Враховуючи відсутність значних майнових активів боржника та наявність в заяві про порушення справи про банкрутство клопотання про покладення обов'язків ліквідатора на ліквідатора позасудової процедури Савостян Н.В. у порядку ч.2 ст.95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , судом не визначається кандидатура арбітражного керуючого із застосуванням автоматизованої системи.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 03.10.2018 суд прийняв заяву про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ до розгляду та призначив підготовче засідання на 16.10.2018.

В судовому засіданні ліквідатор позасудової процедури ліквідації підтримав вимоги про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ з підстав викладених в заяві.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора позасудової процедури ліквідації, господарський суд у підготовчому засіданні встановив наступне:

Відповідно до ст. 110 Цивільного кодексу України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Згідно із ч. 1 ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до ст. 16 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Із доданих до заяви документів господарським судом встановлено, що 02.07.2018 протокольним рішенням загальних зборів учасників Товариства прийнято рішення про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ шляхом ліквідації та призначено ліквідатором Савостян Н.В., встановлено порядок і строк на заявлення грошових вимог кредиторів до Товариства.

Після закінчення визначеного протоколом загальних зборів учасників від 02.07.2018 2-х місячного строку для пред'явлення вимог кредиторами (05.09.2018) ліквідатором був складений звіт ліквідатора.

13.09.2018 за висновками звіту ліквідатора від 13.09.2018 у відповідності до ч. 8 ст. 111 ЦК України, ліквідатором був складений проміжний ліквідаційний баланс.

Відповідно до протоколу від 13.09.2018 загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ було затверджено проміжний ліквідаційний баланс.

Згідно даних проміжного ліквідаційного балансу на час завершення позасудової процедури самоліквідації вартість всіх активів боржника становить 25302,60 грн., що складаються з коштів на рахунку боржника; вартість всіх зобов'язань, у тому числі визнаних вимог кредиторів боржника, становить 35996784,29 грн., що свідчить про наявність ознак неплатоспроможності боржника, та є підставою для порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Після прийняття рішення про ліквідацію ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ була встановлена неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, та доручено ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Таким чином, зазначені обставини свідчать про наявність кредиторської заборгованості і недостатність майна і коштів для її погашення боржником, стосовно якого власником прийнято рішення про ліквідацію, а саме неспроможність боржника задовольнити вимоги кредиторів.

За таких обставин вимоги заявника обґрунтовані. Суд порушує провадження у справі і призначає судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом.

Керуючись ст. ст. 8, 16, 19, 22, 23, 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст.ст. 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ - задовольнити.

2. Порушити провадження у справі № 920/778/18 про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю РЕСУРС ОІЛ (40022, м. Суми, вул. Тополянська, 28, код ЄДРПОУ 39805519).

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4. Призначити справу до розгляду в судове засідання на 30.10.2018 о 12 год. 30 хв. , яке відбудеться у приміщенні господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, пр. Шевченка 18/1, зал судових засідань № 4.

5. Визнати обов'язковою участь у судовому засіданні представника боржника з належним чином підтвердженими повноваженнями.

6. Копію даної ухвали надіслати кредиторам, боржнику, державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника, органу державної податкової служби за місцезнаходженням боржника, місцевому загальному суду, ліквідатору позасудової процедури ліквідації Савостян Н.В., державному реєстратору, головному управлінню юстиції у Сумській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена відповідно до ст. 255-259 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: htps://court.gov.ua/sud5021/.

Суддя Н.О. Спиридонова

Дата ухвалення рішення16.10.2018
Оприлюднено17.10.2018
Номер документу77149358
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —920/778/18

Ухвала від 04.04.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 07.03.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 24.01.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 13.12.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 06.12.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 06.12.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 27.11.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 22.11.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні