Ухвала
від 22.10.2018 по справі 908/923/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

22.10.2018 року м.Дніпро Справа № 908/923/18

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Кощеєва І.М. (доповідач),

суддів: Кузнецової І. Л., Орєшкіної Е.В.

розглянувши матеріали справи за апеляційною скаргою

Селянського (фермерського) господарства "Татьяна" на рішення Господарського суду Запорізької області від 06.08.2018р. ( суддя Носівець В.В., м. Запоріжжя, повний текст складено 16.08.2018р.) у справі

за позовом Керівника Токмацької місцевої прокуратури Запорізької області в інтересах держави, в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції в спірних правовідносинах, - Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області

до відповідача Селянського (фермерського) господарства "Татьяна",

с. Семенівка, Пологівський район, Запорізька область

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: 1. Пологівської районної ради Запорізької області, м. Пологи, Запорізька область

2. Семенівської сільської ради Пологівського району Запорізької області,

с. Семенівка, Пологівський район,Запорізька область

про витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Запорізької області від 06.08.2018р. у справі №908/923/18 позов Керівника Токмацької місцевої прокуратури Запорізької області в інтересах держави, в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції в спірних правовідносинах, - Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області задоволено; витребувано із незаконного володіння селянського (фермерського) господарства "Татьяна" на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності, а саме: сільськогосподарські угіддя (сіножаті) площею 21,5 га, розташовану на території Семенівської сільської ради Пологівського району Запорізької області, надану у складі земельної ділянки, площею 22,6 га, у постійне користування померлому 09.01.2013 ОСОБА_4 на підставі державного акту на право постійного користування землею від 15.03.2000 серії ЗП № 000014 № 199 для ведення селянського фермерського господарства; стягнути з відповідача на користь прокуратури Запорізької області в особі Токмацької місцевої прокуратури кошти, витрачені на сплату судового збору у 2018 році при здійсненні представництва інтересів держави, у розмірі 1762,00 грн.

Не погодившись з рішенням, ухваленим господарським судом першої інстанції, до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою звернулось Селянське (фермерське) господарство "Татьяна", яке просить скасувати рішення Господарського суду Запорізької області від 06.08.2018 у справі №908/923/18 та ухвалити нове, яким у задоволенні позовних вимог прокурора відмовити.

Ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 17.09.2018р. у апеляційну скаргу залишено без руху у зв"язку з тим, що скаржником при поданні апеляційної скарги не надано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі.

28.09.2018р. до Донецького апеляційного господарського суду надійшла заява Селянського (фермерського) господарства "Татьяна" про виконання вимог вказаної ухвали. Указом Президента України від 29.12.2017р. № 454/2017 "Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах" ліквідовано Дніпропетровський апеляційний господарський суд та Донецький апеляційний господарський суд; утворено Центральний апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі, що включає Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області, з місцезнаходженням у місті Дніпрі.

Дніпропетровський апеляційний господарський суд з 03.10.2018 р. припинив здійснення правосуддя у зв'язку із публікацією в газеті "Голос України" повідомлення про початок роботи Центрального апеляційного господарського суду.

Відповідно до частини 5 статті 31 Господарського процесуального кодексу України у разі ліквідації або припинення роботи суду справи, що перебували у його провадженні, невідкладно передаються до суду, визначеного відповідним законом або рішенням про припинення роботи суду.

У зв'язку з припиненням діяльності з відправлення правосуддя Донецьким апеляційним господарським судом, справа № 908/923/18 передана до Центрального апеляційного господарського суду.

Автоматизованою системою документообігу Центрального апеляційного господарського суду для розгляду даної справи було визначено колегію суддів у складі: головуючий суддя - Кощеєв І.М. (доповідач), судді - Кузнецова І.Л., Орєшкіна Е.В.

Відповідно до частини 7 статті 31 Господарського процесуального кодексу України справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому цією статтею, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись статтями 31, 234, 268 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляціне провадження за апеляційною скаргою Селянського (фермерського) господарства "Татьяна" на рішення Господарського суду Запорізької області від 06.08.2018р. у справі № 908/923/18.

Розгляд апеляційної скарги призначити до розгляду на 08.11 . 2018 року о 9:30. Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 65, зал засідань № 511 .

Повідомити учасників справи про дату, час та місце проведення судового засідання шляхом направлення їм копій даної ухвали.

Сторонам забезпечити явку повноважних представників у судове засідання.

Учасникам судового процесу виконати наступні дії:

Керівнику Токмацької місцевої прокуратури Запорізької області та Третім особам - протягом п'яти днів з дня вручення ухвали надати відзив на апеляційну скаргу.

Відповідач має право подати до суду відповідь на відзив, а Керівник Токмацької місцевої прокуратури Запорізької області та Треті особи - заперечення на відповідь протягом п'яти днів з дати отримання цих документів.

Учасники справи протягом п'яти днів з дня вручення ухвали мають право подати клопотання та заяви (за наявності), додаткові докази (за наявності) та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції; заперечення на заяви та клопотання подаються протягом п'яти днів з дати отримання відповідного клопотання чи заяви.

До усіх документів, що подаються до суду, додаються докази направлення їх копій та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Також, учасники справи при наданні відповіді на відзив, заперечень, пояснень тощо на відповідні документи, отримані від інших учасників справи, повинні надати до суду докази в підтвердження дати отримання таких документів. для перевірки судом встановлених вище строків.

У разі ненадання відзиву, заперечень, пояснень, відповіді на пояснення, клопотань, заяв, додаткових доказів у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відсутність вказаних документів не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий суддя І.М. Кощеєв

Суддя І. Л. Кузнецова

Суддя Е.В. Орєшкіна

СудЦентральний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено22.10.2018
Номер документу77255977
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/923/18

Судовий наказ від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Судовий наказ від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Постанова від 18.12.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 12.11.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 22.10.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Рішення від 06.08.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

Ухвала від 10.07.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Носівець В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні