Ухвала
від 23.10.2018 по справі 803/887/18
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

23 жовтня 2018 рокуЛьвів№ 857/1007/18

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Запотічного І. І. суддів -Бруновської Н. В. Кузьмича С. М.

перевіривши апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України на рішення Волинського окружного адміністративного суду від 08 червня 2018 року у справі № 803/887/18 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДС ТРЕЙД ГРУП" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобовязання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Львівського апеляційного адміністративного суду від 16 серпня 2018 року апеляційну скаргу залишено без руху у зв'язку з невідповідністю апеляційної скарги вимогам статті 296 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: не додано документа про сплату судового збору та надано десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення виявлених недоліків.

Згідно з повідомленням про вручення поштового відправлення копію зазначеної ухвали скаржник отримав 28 серпня 2018 року.

В подальшому апелянтом подано клопотання про продовження строків для усунення недоліків апеляційної скарги, та ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від17.09.2018р. продовжено строк для усунення недоліків апеляційної скарги на 10 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

08.10.2018р. апелянтом повторно подано клопотання про продовження строків для усунення недоліків апеляційної скарги. Клопотання мотивує тим, що оплата судового збору здійснюється через органи казначейства, яке тимчасово зупинило операції на рахунках апелянта, а тому сплата судового збору не є можлива. Як докази до клопотання апелянт долучає відповіді на листи датовані вереснем 2018р.

17 жовтня 2018 року вказану справу разом із апеляційною скаргою зареєстровано у Восьмому апеляційному адміністративному суді у зв'язку з їх передачею відповідно до частини третьої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України як визначеному частиною шостою статті 147 Закону України Про судоустрій і статус суддів суду, якому передаються справи Львівського апеляційного адміністративного суду, що ліквідований згідно з Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 455/2017 Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах .

За результатами автоматизованого розподілу дану справу передано на розгляд колегії суддів: суддя-доповідач Запотічний І. І., судді Бруновська Н. В., Кузьмич С. М.

Проаналізувавши матеріали справи, суд прийшов до висновку про наявність підстав для повернення апеляційної скарги з огляду на наступне.

Суд зазначає, що, Кабінет Міністрів України зобов'язаний здійснювати належне фінансування державних органів, не звільнених від сплати судового збору. Відповідно до вимог чинного законодавства, до апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а тому представник фіскальної служби при підготовці апеляційної скарги для подання до суду знав про необхідність сплати такого. Судом при залишенні апеляційної скарги без руху було надано апелянту час достатній, для усунення недоліків апеляційної скарги.

Крім цього апеляційним судом вже продовжувався апелянту строк для сплати судового збору за подання даної апеляційної скарги, однак судовий збір не сплачений. З цих підстав в задоволенні клопотання про продовження строку для оплати судового збору слід відмовити.

У встановлений суддею-доповідачем строк особою, яка подала апеляційну скаргу, не усунуто недоліків апеляційної скарги.

Згідно з частиною другою статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга повертається скаржнику, якщо останній не усунув недоліки апеляційної скарги, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

З огляду на викладене, суд вважає, що апеляційну скаргу слід повернути скаржнику.

Керуючись статтями 169, 296, 298 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Державної фіскальної служби України про продовження строку для сплати судового збору за подання апеляційної скарги на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 26.07.2018р. відмовити.

Апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України на рішення Волинського окружного адміністративного суду від 08 червня 2018 року у справі № 803/887/18 повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя-доповідач І. І. Запотічний судді Н. В. Бруновська С. М. Кузьмич

Дата ухвалення рішення23.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77306901
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобовязання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —803/887/18

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 10.01.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 23.10.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 16.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Рішення від 08.06.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні