Ухвала
від 11.09.2018 по справі 210/5670/16-ц
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОСОБА_1

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/5670/16-ц

Провадження № 2-з/210/18/18

У Х В А Л А

іменем України

"11" вересня 2018 р. м. Кривий Ріг

Дзержинський районний суд м. Кривого рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Ступак С.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Драгунової Я.М.,

позивача ОСОБА_2,

представника позивача ОСОБА_3,

відповідача ОСОБА_4,

представник відповідача ОСОБА_5,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні залу суду уточнену заяву про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_6 про розподіл майна подружжя -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_6 про розподіл майна подружжя .

11 вересня 2018 року у судовому засіданні відповідачем ОСОБА_6 та її представника ОСОБА_5 подано уточнена заява про забезпечення доказів у вказаній цивільній справі в якій, відповідач просить суд призначити по справі повторну судово-будівельну експертизу, оскільки вважає, що отриманий висновок експерта є завищеним та таким, що не відповідає дійсності .

Позивач ОСОБА_2 та його представник ОСОБА_3 заперечували проти задоволення вказаного клопотання, вказуючи, що по справі вже проведена судову будівельно-технічну експертизу, у відповідача відсутнє будь-яке обґрунтування необхідності призначення по спарві повторної судово-будівельної експертизи.

Суд заслухавши думки учасників процесу та дослідивши матеріали справи вважає за можливе уточнену заяву про забезпечення доказів по цивільній справі відповідача та її представника задовольнити, виходячи з наступного.

Постановою Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя» №11 від 21 грудня 2007 року роз»яснено, що вартість майна, що підлягає поділу, визначається за погодженням між подружжям, а при недосягненні згоди - виходячи з дійсної його вартості на час розгляду справи.

Відповідно до вимог чинного законодавства, розгляд справи має бути повним, об'єктивним та всебічним, а призначення по справі відповідної експертизи передбачено нормами ЦПК України.

У відповідності до ст.103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

У разі необхідності суд може призначити декілька експертиз, додаткову чи повторну експертизу. При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд.

Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза).

Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз'яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов'язаний мотивувати таке відхилення або зміну. Питання, які ставляться експерту, і його висновок щодо них не можуть виходити за межі спеціальних знань експерта.

Призначений судом експерт невідкладно повинен повідомити суд про неможливість проведення ним експертизи через відсутність у нього необхідних знань або без залучення інших експертів.

Згідно ст.104 ЦПК України, про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи. Якщо суд доручає проведення експертизи кільком експертам чи експертним установам, суд в ухвалі призначає провідного експерта або експертну установу.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 139 ЦПК України, експерт, спеціаліст чи перекладач отримують винагороду за виконану роботу, пов'язану зі справою, якщо це не входить до їхніх службових обов'язків.

Суми, що підлягають виплаті залученому судом експерту, спеціалісту, перекладачу або особі, яка надала доказ на вимогу суду, сплачуються особою, на яку суд поклав такий обов'язок, або судом за рахунок суми коштів, внесених для забезпечення судових витрат.

З огляду на викладене, приймаючи до уваги наявність спірних питань, суд вважає за можливе призначити по справі судово-будівельно-технічну експертизу, провадження якої доручити Товариству з обмеженою відповідальністю БЮРО НЕЗАЛЕЖНОЇ ОЦІНКИ .

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 76, 77, 81, 84, 260, 353 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Уточнену заяву відповідача ОСОБА_4 про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_6 про розподіл майна подружжя - задовольнити.

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_6 про розподіл майна подружжя, повторну судову будівельно-технічну експертизу яку доручити Товариству з обмеженою відповідальністю БЮРО НЕЗАЛЕЖНОЇ ОЦІНКИ , ЄДРПОУ 38788959, вулиця ХХ- Партз'їзду, будинок 4, приміщення 3, місто Кривий Ріг, Дніпропетровської області.

На вирішення експертизи поставити експертам наступні питання:

1. Яка вартість ремонтно-будівельних робіт, проведених у квартирі АДРЕСА_1, відповідно до доданих до позовної заяви документів у справі № 210/5670/16-ц ;

2. Чи відповідають за своїми якісними та кількісними показниками, виконані ремонтно-будівельні роботи, проведені у квартирі АДРЕСА_1, доданим документам до позовної заяви у справі № 210/5670/16-ц.

Попередити експертів Товариства з обмеженою відповідальністю БЮРО НЕЗАЛЕЖНОЇ ОЦІНКИ про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Витрати за проведення експертизи покласти на відповідача по справі ОСОБА_4 (50027, АДРЕСА_2).

У розпорядження експертів надати цивільну справу № 210/5670/16-ц .

Провадження по справі зупинити на час проведення судової експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області через Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу шляхом подачі протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги, а особами, які брали участь у справі, але не були присутніми при проголошенні ухвали, у той же строк із дня отримання її копії.

Повний текст ухвали складено 14 вересня 2018 року.

Суддя: С. В. Ступак

Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77313500
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —210/5670/16-ц

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Постанова від 10.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Постанова від 10.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 10.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 17.01.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 03.06.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 03.06.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 26.04.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні