Ухвала
від 23.10.2018 по справі 923/589/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

23 жовтня 2018 року Справа № 923/589/18

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М. Б. , розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

до боржника: ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг", м. Нова Каховка Херсонської області

про банкрутство

за участю представників:

від кредитора: ГУ ДФС у Херсонській області - ОСОБА_3 (посвідчення ХС № 000092), головний державний інспектор, довіреність № 21/9/21-22-10-03-05 від 30.03.2018р.,

від боржника: не з'явився

розпорядник майна: арбітражний керуючий ОСОБА_4 (посвідчення № 486 від 15.04.2013р.)

в с т а н о в и в:

Кредитор ОСОБА_5 управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі звернувся до Господарського суду Херсонської області із заявою про порушення справи про банкрутство боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг", м.Нова Каховка Херсонської області на підставі ст.ст.10-12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мотивуючи свої вимоги неспроможністю боржника задовольнити протягом більше трьох місяців вимоги кредитора, безспірний розмір яких сукупно становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 20.07.2018р. відкрито провадження у справі про банкрутство ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг", визнано безспірні вимоги ініціюючого кредитора в сумі 1207842 грн. 00 коп. основного боргу, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_4, вирішено інші процедурні питання.

Оголошення про відкриття провадження у справі оприлюднено на офіційному веб-сайті Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду 21.07.2018р.

Після оприлюднення оголошення до суду із заявою про визнання конкурсних кредиторських вимог до боржника звернувся ініціюючий кредитор ОСОБА_5 управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

11.09.2018р. розпорядником майна подано відзив на заяву конкурсного кредитора, звіт про розгляд заяви кредитора з грошовими вимогами до боржника, реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 01.10.2018р. розгляд справи у попередньому засіданні відкладено на 23.10.2018р.

В судове засідання представник кредитора та розпорядник майна з'явились.

Боржник, належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи, явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, про поважність причин неявки суд не повідомив.

Судом заслухано представника кредитора із грошовими вимогами до боржника, розпорядника майна із позицією щодо грошових вимог кредитора, розглянуто заяву про визнання конкурсних вимог, досліджено докази, якими обґрунтовуються конкурсні грошові вимоги до боржника, реєстр вимог кредиторів, поданий розпорядником майна.

Заслухавши представника кредитора, розпорядника майна, розглянувши і дослідивши матеріали справи, реєстр вимог кредиторів, суд зазначає наступне.

Так оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг" оприлюднено на офіційному веб-сайті Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду 21.07.2018р.

Після публікації оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство із заявою про визнання конкурсних кредиторських вимог звернулося ОСОБА_5 управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Розпорядником майна розглянуто конкурсні вимоги кредитора, сформовано реєстр вимог кредиторів та повідомлено останнього про результати розгляду вимог та включення їх в реєстр вимог кредиторів.

Згідно ч. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі при спрощеному порядку розгляду справи про банкрутство.

Ухвала є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що реєстр вимог кредиторів підлягає затвердженню. Включенню до реєстру вимог кредиторів підлягають грошові вимоги у розмірі, що визнані судом в даному судовому засіданні.

Так ухвалою про відкриття провадження у справі про банкрутство від 20.07.2018р. суд визнав безспірні вимоги ініціюючого кредитора ОСОБА_1 управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі в сумі 1207842 грн. 00 коп.

21.08.2018р. ініціюючий кредитор звернувся до суду із заявою про визнання конкурсних грошових вимог до боржника в сумі 228282,14 грн. несплаченої пені.

Також кредитор просить визнати та включити в реєстр вимог кредиторів 21144,00 грн. судового збору, сплаченого при зверненні до суду із заявами про відкриття провадження у справі та приєднання конкурсних грошових вимог.

Ухвалою господарського суду від 25.09.2018р. кредитора зобов'язано усунути недоліки заяви про грошові вимоги до боржника та подати до суду відповідні докази.

02.10.2018р. на виконання вимог суду податковою інспекцією подано заяву про усунення недоліків з відповідними доказами.

Конкурсні вимоги кредитора підтверджено витягом з інтегрованої картки платника по податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) за 2018 рік.

Розпорядником майна вимоги ініціюючого кредитора визнано у повному обсязі та включено в реєстр вимог кредиторів у шосту чергу.

Вимоги ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі визнаються судом у повному обсязі та, з урахуванням визнаних безспірних вимог, підлягають включенню в реєстр вимог кредиторів в сумі 21144,00 грн. судового збору в першу чергу, 1207842 грн. 00 коп. в третю чергу та 228282 грн. 14 коп. в шосту чергу задоволення вимог кредиторів.

Дослідивши матеріали справи, поданий розпорядником майна на затвердження реєстр вимог кредиторів, додатково перевіривши правові підстави заявлення кредиторами грошових вимог до боржника, господарський суд вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та закінчити попереднє засідання.

Суд зазначає, що частиною 4 статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 23, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

у х в а л и в:

1. Визнати вимоги кредитора до ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг" (код ЄДРПОУ 40881687) і затвердити реєстр вимог кредиторів, відповідно до якого вимоги:

- ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі (код ЄДРПОУ 39394259, 73026 м.Херсон, просп.Ушакова, 75) в сумі 21144,00 - грн. судового збору - перша черга, 1207842, 00 грн. - третя черга, 228282, 14 грн. - шоста черга;

2. Зобов'язати розпорядника майна ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг" арбітражного керуючого ОСОБА_4 включити визнані господарським судом вимоги до реєстру вимог кредиторів.

3. Визначити, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

4. Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 09.11.2018р.

5. Зобов'язати розпорядника майна ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг" арбітражного керуючого ОСОБА_4 протягом 10 днів письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

6. Зобов'язати розпорядника майна ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Келанг" арбітражного керуючого ОСОБА_4 надати суду докази виконання п.5 ухвали, протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника та вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника, аналіз фінансового становища боржника.

7. Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на на 22.11.18 р. на 11:40 в залі судових засідань № 318 Господарського суду Херсонської області (м.Херсон, вул.Театральна,18).

8. Участь в судовому засіданні представників кредиторів-членів комітету кредиторів, боржника, розпорядника майна обов'язкова.

9. Копію ухвали направити розпоряднику майна, кредитору, боржнику.

Ухвала суду набрала законної сили 23.10.2018р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку у строки, встановлені ст.256 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали

складено і підписано 24.10. 2018р.

Суддя М.Б. Сулімовська

Дата ухвалення рішення23.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77329320
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —923/589/18

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Судовий наказ від 23.11.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 22.11.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Постанова від 22.11.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 15.11.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 04.10.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 01.10.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні