Ухвала
від 19.10.2018 по справі 518/282/18
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 518/282/18

Провадження по справі №2/498/367/18

У Х В А Л А

19 жовтня 2018 року суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Ткачук О.Л., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на нежитлову будівлю, -

В С Т А Н О В И ЛА:

У лютому 2018 року ОСОБА_1 звернувся з позовом до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на нежитлову будівлю "Гараж (пожарка)" як власнику майнового паю члена колективного сільськогосподарського підприємства "Весняне".

12 березня 2018 року суддею Ширяївського районного суду Одеської області було відкрито провадження по вищезазначеній справі в порядку спрощеного позовного провадження.

07 вересня 2018 року цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на нежитлову будівлю, на підставі розпорядження в.о.голови Ширяївського районного суду Одеської області ОСОБА_2, надіслана з Ширяївського районного суду Одеської області до Великомихайлівського районного суду Одеської області в порядку п.2 ч.1 ст.31 ЦПК України.

17 вересня 2018 року вищезазначена цивільна справа надійшла до Великомихайлівського районного суду Одеської області та визначена для розгляду до мого провадження в порядку ч. 1 ст.33 ЦПК України.

Ухвалою судді від 18 вересня 2018 року вищезазначену цивільну справу прийнято до свого провадження, позовну заяву ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на нежитлову будівлю, згідно ч.11 ст.187 УПК України залишено без руху, оскільки вона не відповідає вимогам ст.ст.175, 177 УПК України, а саме: в порушення п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України не зазначено ціну позову, яка вираховується зі звіту оцінювача щодо вартості нерухомого майна - "Гараж (пожарка) станом на день пред'явлення позову, що унеможливлює вирахувати суму судового збору, в порушення п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України, не надано доказів відмови відповідної сільської ради у видачі дублікату свідоцтва про майновий пай; не надано належним чином засвідченої копії з Книги обліку виданих свідоцтв про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства; в порушення п.8 ч.3 ст.175 ЦПК України, в позові не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; в порушення п.10 ч.3 ст.175 ЦПК України, не зазначено про те, що позивачем не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав. Для усунення цих недоліків судом був установлений строк 5 днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Як вбачається з матеріалів справи, 18.10.2018 року представник позивача через канцелярію суду надав електронною поштою позовну заяву в новій редакції на виконання вищезазначеної ухвали суду з доданими копіями документів, а саме: копії двох довідок Катерино-Платонівської сільської ради про неможливість отримання дублікату свідоцтва про право на майновий пай та належним чином засвідченої копії Книги обліку видачі свідоцтв про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства КСП Весняне , у зв'язку з тим, що дана книга була втрачена попередниками. Отже, в повній мірі не усунув вказані недоліки і у встановлений законом строк вимоги суду не виконав, недоліки не усунув, а саме: не надав звіту оцінювача щодо вартості нерухомого майна - "Гараж (пожарка) станом на день пред'явлення позову, тобто, не підтверджена ціна позову, що унеможливлює вирахувати суму судового збору.

Відповідно до п.8 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, та не було сплачено судовий збір і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідним, позовну заяву ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на нежитлову будівлю - залишити без розгляду.

Керуючись п.8 ч.1 ст.257, 258-261ЦПК України,

У Х В А Л И ЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на нежитлову будівлю - залишити без розгляду.

Роз'яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення . Відповідно до пп.15.5 п.1 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Великомихайлівський районний суд Одеської області. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцятиднів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Позивач: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП: 2420109713,66800 Одеська область Ширяївський район село Ганно-Покрівка вул.Шкільна, 104.

Відповідач: Катерино-Платонівської сільська рада Ширяївського району Одеської області, 66861 Одеська область Ширяївський район с.Катерино-Платноівка вул.Шкільна, буд.113.

Суддя О.Л.Ткачук

Дата ухвалення рішення19.10.2018
Оприлюднено25.10.2018
Номер документу77333080
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нежитлову будівлю

Судовий реєстр по справі —518/282/18

Рішення від 24.07.2019

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Рішення від 02.08.2019

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Постанова від 11.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Ващенко Л. Г.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Ващенко Л. Г.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Ващенко Л. Г.

Ухвала від 26.12.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні