Ухвала
від 29.10.2018 по справі 467/1155/18
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1155/18

2/467/405/18

УХВАЛА

Іменем України

29.10.2018 року суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Догарєва І.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_5, третя особа на стороні позивачів ОСОБА_6 у справах дітей Южноукраїнської міської ради про визнання заяви про скасування заповіту недійсною,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_5, третя особа на стороні позивачів ОСОБА_6 у справах дітей Южноукраїнської міської ради про визнання заяви про скасування заповіту недійсною.

Вказана позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статті 175 ЦПК України.

Відповідно до п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява зокрема повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

У поданій заяві зазначені вимоги ст.175 ЦПК України не дотримані, а саме:

В позовній заяві позивач посилається на те, що в підготовчому судовому засіданні по цивільній справі № 467/378/18 за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_1, треті особи:завідувач Арбузинської державної нотаріальної контори Миколаївської області ОСОБА_7, орган опіки та піклування Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про визнання свідоцтв про право на спадщину недійсними, скасування свідоцтв про право на спадщину та скасування державної реєстрації прав власності на об'єкти спадщини, продовження терміну для подачі заяви до Арбузинської державної нотаріальної контори Миколаївської області про прийняття спадщини було оглянуто оригінал заяви ОСОБА_8 про скасування заповіту від 25.09.2014 року у Благодатненської сільської ради, але підтвердження того, що в провадженні Арбузинського районного суду Миколаївської області перебуває дана справа позивачем не надано. З поданого позову не зрозуміло, які саме права неповнолітніх дітей порушені.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позивачу необхідно в десятиденний строк з моменту отримання даної ухвали усунути недоліки поданої ним позовної заяви шляхом подання до суду позовної заяви в новій редакції, в якій визначитись з позовними вимогами, належним чином викласти обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначити докази, що підтверджують вказані обставини.

Керуючись ст.177, 185 ЦПК України,

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_5, третя особа на стороні позивачів ОСОБА_6 у справах дітей Южноукраїнської міської ради про визнання заяви про скасування заповіту недійсною, залишити без руху.

Для усунення вказаних недоліків надати позивачеві строк до десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, в іншому випадку позовну заяву буде повернуто.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О. Догарєва

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено30.10.2018
Номер документу77448151
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/1155/18

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 28.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні