Ухвала
від 23.01.2019 по справі 467/1155/18
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1155/18

2/467/45/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2019 року Арбузинський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді Догарєвої І.О.

за участі:

секретаря судового засідання - Фесенко К.В.,

розглянув у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду в смт.Арбузинка цивільну справу за позовом ОСОБА_1, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в якості законного представника до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області Спасенко Лідії Геннадіївни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_5, Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради Миколаївської області, про визнання заяви про скасування заповіту недійсною,

в с т а н о в и в:

В провадженні Арбузинського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1, в якій позивач від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3 просить визнати недійсною заяву ОСОБА_6, померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 про скасування заповіту.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з'явилась, через канцелярію суду від неї надійшла заява про відмову від позову, в якій позивач просить провадження у даній справі закрити, вказує, що розуміє наслідки відмови від позову, передбачені ст.256 ЦПК України.

Представник позивача ОСОБА_7, відповідач Спасенко Л.Г., треті особи, в судове засідання не з'явились, про час і місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки не повідомили.

Суд розглянув заяву позивача ОСОБА_1 та встановив наступне.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2, 3 ст. 206 ЦПК України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Приймаючи до уваги, що позивач відмовилась від позову та звернулась до суду з відповідною заявою, в якій зазначила, що розуміє положення ст.256 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти відмову позивача від позову та закрити провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 255, 256 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Прийняти відмову позивача ОСОБА_1, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в якості законного представника від позовних вимог до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області Спасенко Лідії Геннадіївни про визнання заяви про скасування заповіту недійсною.

Провадження у цивільній справі №467/1155/18 за позовом ОСОБА_1, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в якості законного представника до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області Спасенко Лідії Геннадіївни про визнання заяви про скасування заповіту недійсною - закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення через Арбузинський районний суд Миколаївської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя І.О.Догарєва

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено24.01.2019
Номер документу79351897
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/1155/18

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 28.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні