Ухвала
від 01.11.2018 по справі 467/1155/18
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1155/18

2/467/405/18

УХВАЛА

Іменем України

01.11.2018 року Суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Догарєва І.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1, ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_5, третя особа на стороні позивачів Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради про визнання заяви про скасування заповіту недійсною,

в с т а н о в и в

23.10.2018 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_5, третя особа на стороні позивачів Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради про визнання заяви про скасування заповіту недійсною.

При вирішенні питання щодо відкриття провадження було встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Ухвалою суду від 29.10.2018 року дану позовну заяву було залишено без руху, з наданням позивачу строку терміном десять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків позовної заяви. Позивач в наданий судом термін усунув недоліки, зазначені в ухвалі суду, надавши 31 жовтня 2018 року через канцелярію суду уточнену позовну заяву

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Тому, справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.ст. 175-178, 187, 190, 191, 193, 274 - 279 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 до секретаря Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області ОСОБА_4, третя особа ОСОБА_5, третя особа на стороні позивачів Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради про визнання заяви про скасування заповіту недійсною.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 26.11.2018 року о 09:00 годині в залі судових

засідань № 4 приміщення Арбузинського районного суду Миколаївської області за адресою: смт. Арбузинка Миколаївської області вул. Шевченка, 204.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Встановити відповідачеві строк для подання відзиву на позовну заяву не пізніше п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали. Відзив повинен відповідати вимогам, встановленим ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України; до відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п'яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення позивача, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу, а відповідач - заперечення з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів позивачу.

Роз'яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачуодночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою:

http://ab.mk.court.gov.ua/sud1401/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О. Догарєва

Дата ухвалення рішення01.11.2018
Оприлюднено02.11.2018
Номер документу77547338
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/1155/18

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 28.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні