Ухвала
від 30.10.2018 по справі 825/2376/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

30 жовтня 2018 року Чернігів Справа № 825/2376/18

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Клопота С.Л.,

за участю секретаря Єгунової О.М.,

представників заявника Коноваленка С.В., Обуховського О.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву про зміну боржника у виконавчому листі у справі за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області про застосування заходів реагування , -

В С Т А Н О В И В :

22.10.2018 Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області звернулося до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити боржника у виконавчому листі на Тужарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області (ЄДРПОУ 42405250, 17011, Чернігівська обл., Козелецький район, село Тужар, вул. Шевченка, буд. 48).

В обґрунтування вказаної заяви позивач зазначає, що 21.08.2018 внесено запис про державну реєстрацію припинення Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області. Правонаступником Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області є Тужарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області.

Представники заявника в судовому засіданні підтримали заяву про заміну боржника у виконавчому листі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду заяви сповіщався належним чином. Причини неявки суду не повідомив.

Суд вважає за можливе розглядати заяву у відсутності представника відповідача.

Дослідивши подані документи і матеріали, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується заява, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду заяви, заслухавши представників заявника суд зазначає наступне.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.07.2018 адміністративний позов Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області, юридична адреса вул. Шевченка, 21, с. Косачівка, Козелецького району, Чернігівської області, про застосування заходів реагування - задоволено повністю. Застосовано заходи реагування у вигляді зупинення до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які створюють загрозу життю та/або здоров'ю людей, експлуатації будівлі корпусу №1 Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області за адресою: вул. Шевченка, 21, с. Косачівка, Козелецький район, Чернігівська область.

З метою виконання зазначеної рішення, Чернігівським окружним адміністративним судом 20.08.2018 видано виконавчий лист, боржником, в якому вказана Косачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області вул. Шевченка, 21, с. Косачівка, Козелецький район, Чернігівська область, 17010.

Виконавче провадження щодо Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області відкрито не було.

Відповідно до ч. 1 ст. 370 КАС України, судове рішення, яке набрало законної сили, є обов'язковим для учасників справи, а також для їхніх правонаступників.

Разом з цим, згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 21.08.2018 внесено запис про державну реєстрацію припинення Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області.

Правонаступником Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області є Тужарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області. При цьому порушення, виявлені в будівлі корпусу №1 колишньої Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області за адресою: вул. Шевченка, 21, с. Косачівка, Козелецький район, Чернігівська область, продовжують створювати загрозу життю та/або здоров'ю людей.

Судом було застосовано заходи реагування у вигляді зупинення експлуатації будівлі корпусу №1 за адресою: вул. Шевченка, 21, с. Косачівка, Козелецький район, Чернігівська область.

Заміна боржника на Тужарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області, який знаходиться за адресою Чернігівська обл., Козелецький район, село Тужар, вул. Шевченка, буд. 48, фактично змінить зміст судового рішення і призведе до застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації іншого об'єкту.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про відсутність правових підстав для заміни боржника у виконавчому листі у справі за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Косачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Деснянської селищної ради Чернігівської області про застосування заходів реагування.

Керуючись ст.ст. 229, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області - відмовити в повному обсязі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Шостого апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання в повному обсязі.

Суддя С.Л. Клопот

Дата ухвалення рішення30.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77469741
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —825/2376/18

Постанова від 04.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 07.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 07.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 20.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Ткаченко О.Є.

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Ткаченко О.Є.

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Ткаченко О.Є.

Ухвала від 25.09.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Ткаченко О.Є.

Ухвала від 30.10.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 30.10.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні