Ухвала
від 29.10.2018 по справі 369/5585/15-ц
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/5585/15-ц

Провадження №2/369/159/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.10.2018 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі головуючої судді Ковальчук Л.М., при секретарі Бугайовій М.В., за участю представника позивача ОСОБА_1, представника відповідача ТОВ Віннер Імпортс Україна, Лтд. ОСОБА_2, представників третіх осіб ПрАТ Київстар ОСОБА_3, третьої особи ТОВ Віннер ПЦКА ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Віннер Імпортс Україна, Дтд , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю Віннер ПЦКА , Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, Приватне Акціонерне Товариство Київстар , про стягнення моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Віннер Імпортс Україна, Дтд , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю Віннер ПЦКА , Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, Приватне Акціонерне Товариство Київстар , про стягнення моральної шкоди.

У зв'язку з розглядом даної справи виникла необхідність у надісланні і врученні судових документів та звернення суду з судовим дорученням для надання правової допомоги до іноземного суду, оскільки третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, що знаходиться за кордоном за адресою: Д-70435 Штутгарт, Поршеплац, 1, Федеративна Республіка Німеччина.

У відповідності до вимог статті 498 ЦПК України у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною ОСОБА_3 України.

Доручення суду України надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною ОСОБА_3 України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Вимоги щодо змісту і форми судового доручення про надання правової допомоги міститься у ст. 499 ЦПК України, зокрема зміст і форма судового доручення про надання правової допомоги мають відповідати вимогам міжнародного договору, згода на обов'язковість якого надана Верховною ОСОБА_3 України, а якщо його не укладено - вимогам частин другої - четвертої цієї статті.

З метою не порушення прав третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Акціонерного товариства почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, суд дійшов висновку про необхідність в установленому законом порядку, направити копію позовної заяви з додатками до неї та судову повістку про виклик до суду до компетентного суду Федеративної Республіки Німеччини для вручення пакету документів третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5 та надання пояснень щодо даного позову.

Згідно із п. 2.3 Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої спільним Наказом Міністерства юстиції України та Державної судової Адміністрації від 27.06.2008 року № 1092/5/54, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 02.07.2008 року за № 573/15264 доручення та документи, що до нього додаються, складаються мовою, передбаченою відповідним міжнародним договором України. Якщо доручення чи документи, що до нього додаються, складено українською мовою, слід додавати завірений переклад на мову запитуваної держави або на іншу мову, передбачену міжнародним договором України. Документи, що підлягають врученню згідно з дорученням суду України, складаються мовою запитуваної держави чи іншою мовою, передбаченою міжнародним договором України, або супроводжуються завіреним перекладом на таку мову. У відповідних випадках документи, що підлягають врученню, можуть бути складені або перекладені на ту мову, яку, як є підстави вважати, розуміє особа, якій необхідно вручити документи. Це окремо визначається судом України у дорученні. Витрати, пов'язані із залученням перекладача, сплачуються у порядку, передбаченому ст. 86 ЦПК України. Переклад здійснюється фахівцем, запрошеним до відповідного суду України згідно ізст. 55 ЦПК України, або засвідчується уповноваженим перекладачем, або нотаріально.

Згідно із п. 2.2 Інструкції у разі надіслання судом України доручення для виконання за кордоном цивільна справа, у зв'язку з якою складається доручення, призначається до розгляду з урахуванням розумних строків пересилання документів та виконання направленого доручення за кордоном. У разі можливості судом України призначається дата наступного судового засідання, на яке може прибути особа, що викликається (п. 2.2).

За вказаних обставин Головному територіальному управлінню юстиції у Київській області в порядку вимог ст. 498 ЦПК України необхідно направити матеріали для виконання судового доручення про вручення третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Акціонерному товариству почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, документів, а саме позовної заяви та додатків для неї та судову повістку про виклик до суду.

Статтею 252 ЦПК України передбачений вичерпний перелік підстав, за наявності яких суд може зупинити провадження у справі.

Відповідно до вимог п. 8 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд за заявою учасника справи, а також за власної ініціативи може зупинити провадження по справі у разі звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Відповідно до вимог п. 12 ч. 1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадку, встановленому пунктом 8 частини першої статті 252 цього Кодексу, до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів.

З огляду на викладене вище, у звязку зі зверненням в порядку вимог ст. 498 ЦПК України із судовим дорученням, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про вручення документів третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5.

Керуючись ст. ст. 252, 253, 498, 499 ЦПК України,суд -

У Х В А Л И В:

Звернутися до компетентного органу Федеративної Республіки Німеччини з судовим дорученням про вручення документів третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, що знаходиться за адресою: Д-70435 Штутгарт, Поршеплац, 1, Федеративна Республіка Німеччина.

Доручити Головному територіальному управлінню юстиції у Київській області направити центральному органу юстиції Федеративної Республіки Німеччини, а саме копію позовної заяви з додатками до неї, копію ухвали про відкриття провадження від 28 травня 2015 року, копію висновку експертного дослідження № 8742/15-35 від 26.05.2015 року, копію клопотання представника позивача адвоката ОСОБА_1 про зменшення розміру позовних вимог від 05 березня 2018 року; копію рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 08 грудня 2015 року, копію ухвали апеляційного суду Київської області від 09 березня 2016 року, копію ухвали колегії Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 квітня 2017 року та окрему думку суддів від 26 квітня 2017 року, копію Постанови Верховного Суду України від 27 вересня 2017 року, копію ухвали від 09 лютого 2018 року для вручення Акціонерному товариству почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, що знаходиться за адресою: Д-70435 Штутгарт, Поршеплац, 1, Федеративна Республіка Німечинна.

Зупинити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Віннер Імпортс Україна, Дтд , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариство з обмеженою відповідальністю Віннер ПЦКА , Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук ОСОБА_5, Приватне Акціонерне Товариство Київстар , про стягнення моральної шкоди до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про вручення документів.

Призначити судове засідання на 12 березня 2019 року на 14 год. 00 хв..

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена учасниками справи, а також особами, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси та (або) обов'язки, в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Л.М. Ковальчук

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77476670
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —369/5585/15-ц

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 09.02.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 26.04.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кузнєцов Віктор Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні