Ухвала
від 24.10.2018 по справі 766/10567/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/10567/18

н/п 2/766/6990/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.10.2018 року, Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючої судді Хайдарової І.О.,

при секретарі Сікорській Я.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, третя особа: Приватний нотаріус Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_7 про визнання недійсним договору дарування та відновлення становища, яке існувало до порушення прав,-

в с т а н о в и в :

Позивачі звернулись до суду з позовом до ОСОБА_5, ОСОБА_6, третя особа: Приватний нотаріус Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_7 про визнання недійсним договору дарування та відновлення становища, яке існувало до порушення прав.

Ухвалою суду від 23 липня 2018 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Позивачі в судове засідання не з'явились про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, від представника позивача - ОСОБА_1, та від позивача - ОСОБА_2 надійшли заяви про розгляд справи без їх участі.

Відповідачі в судове засідання не з'явились, від відповідача - ОСОБА_6 надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Третя особа в судове засідання не з'явилась про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

В матеріалах справи міститься клопотання позивачі про витребування у приватного нотаріуса Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_7 копії нотаріальної справи по оформленню договору дарування від 19.01.2018 року квартири АДРЕСА_1 та інвентарної справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідив матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання позивачів про витребування доказів є обґрунтованим.

Згідно положень ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як передбачено ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання про витребування спадкової справи підлягає задоволенню, крім того, на думку суду, підготовче судове засідання необхідно продовжити.

Керуючись ст.ст. 76, 84, ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Підготовче судове засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, третя особа: Приватний нотаріус Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_7 про визнання недійсним договору дарування та відновлення становища, яке існувало до порушення прав продовжити до 16 січня 2019 року на 10-50 год.

Витребувати у приватного нотаріуса Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_7 належним чином завірену копію нотаріальної справи по оформленню договору дарування від 19.01.2018 року квартири АДРЕСА_1.

Витребувати у Херсонського державного бюро технічної інвентаризації інвентарну справу на квартиру АДРЕСА_1.

Копію ухвали для виконання направити до Приватного нотаріуса Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_7 (м. Херсон, вул. Потьомкінська, 98/6), Херсонського державного бюро технічної інвентаризації (м. Херсон, вул. Богородицька (Червонофлотська), буд. 14).

Роз'яснити, що відповідно до ч.ч.7-10 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для зясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_8

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77491262
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/10567/18

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 03.07.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 20.02.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 08.02.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Хайдарова І. О.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Хайдарова І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні