Ухвала
від 30.10.2018 по справі 904/9564/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

30.10.2018 м. ДніпроСправа № 904/9564/17

за позовом Позивача-1: Компанії "Феліндако ЛТД" (THELINTAKO LTD), Кіпр, Нікосія

Позивача-2: ОСОБА_1, ІПН НОМЕР_1, м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Дарниця", м. Дніпро;

Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Корпорація "Соналі Інвест С.А." (SONALI INVEST S.A.), Панама

Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: ОСОБА_4, с. Мирне, Бориспільський район, Київська область;

Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: ОСОБА_5, с. Руда, Сквирський район, Київська область;

Третя особа-4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, м. Дніпро

про визнання недійсним рішень загальних зборів учасників товариства

Суддя Первушин Ю.Ю.

Без участі сторін;

ВСТАНОВИВ:

Позивач 1: Компанія "Феліндако ЛТД" (THELINTAKO LTD), Кіпр, Нікосія; Позивач - 2: ОСОБА_1, ІПН НОМЕР_1, м. Київ звернулись до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Дарниця", м. Дніпро; за участю: Третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Корпорація "Соналі Інвест С.А." (SONALI INVEST S.A.), Панама; Третьої особи - 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: ОСОБА_4, с. Мирне, Бориспільський район, Київська область; Третьої особи-3 яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: ОСОБА_5, с. Руда, Сквирський район, Київська область; Третьої особи - 4, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, м. Дніпро про визнання недійсним рішень загальних зборів учасників товариства.

Ухвалою господарського суду від 02.10.2018 року підготовче засідання відкладено на 10.01.2019 року о 14 год. 00хв.

Відповідно до статті 365 Господарського процесуального кодексу України іноземні особи мають такі самі процесуальні права та обов'язки, що і громадяни України та юридичні особи, створені за законодавством України, крім винятків, встановлених законом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Згідно з статтею 367 Господарського процесуального кодексу України у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Так як Республіка Панама не є учасником Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах від 15.11.1965 року, суд вважає за необхідне направити судове доручення Міністерству юстиції України для подальшого надсилання Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами судового доручення про вручення документів Корпорації "Соналі Інвест С.А" (SONALI INVEST S.A.), м.Панама, Республіка Панама (адреса: CORREGIMIENTO CIUDAD DE PANAMA, DISTRITO PANAMA, PROVINCIA PANAMA, зареєстрована за №155621502).

Відповідно до частини другої Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, укладеної 15.11.1965р. в м. Гаага: "Кожна Договірна Держава може заявити, що суддя незалежно від положень частини першої цієї статті може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови:

a) документ було передано одним із способів, передбачених цією Конвенцією;

b) з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців;

c) не було отримано будь-якого підтвердження, незважаючи на всі розумні зусилля для отримання його через компетентні органи запитуваної Держави."

З огляду на вищевикладене, з метою створення учасникам судового процесу необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, забезпечення рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Крім того, згідно з пунктом 4 частини 1 статті 228 Господарського процесуального кодексу України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі, зокрема, у випадках звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги або вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 229 Господарський процесуальний кодекс України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 4 частини першої статті 228 цього Кодексу - до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів.

Оскільки суд повинен належним чином повідомити третю особу -1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Корпорація "Соналі Інвест С.А." (SONALI INVEST S.A.) про дату, час та місце розгляду справи та направити нотаріально засвідчений переклад на офіційну мову Республіки Панама ухвали господарського суду від 02.10.2018року.

Куруючись ст.ст. 177, 228-229, 367 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Зобов'язати позивача протягом 15 днів з дня вручення ухвали суду надати до суду належним чином (нотаріально) засвідчений та апостильований переклад на офіційну мову Республіки Панама ухвали суду від 02.10.2018року у двох примірниках.

Провадження у справі зупинити до надходження відповіді від компетентних органів іноземних держав на судове доручення про вручення документів до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 30.10.2018.

Суддя Ю.Ю. Первушин

Дата ухвалення рішення30.10.2018
Оприлюднено01.11.2018

Судовий реєстр по справі —904/9564/17

Судовий наказ від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Судовий наказ від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Рішення від 10.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 30.10.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 02.10.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 18.04.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 20.12.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні