Ухвала
від 01.11.2018 по справі 522/5899/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/5899/18

Провадження по справі № 1-кс/522/19377/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 листопада 2018 року м. Одеса

Слідчий суддяПриморського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області молодший радник юстиції ОСОБА_3 , подані в рамках кримінального провадження №42017160000001810 від 19.11.2017 року про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий вособливо важливихсправах слідчоговідділу управління зрозслідування кримінальнихпроваджень слідчимиорганів прокуратури тапроцесуального керівництвапрокуратури областімолодший радникюстиції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотаннями, погодженими з прокурором відділу прокуратури Одеської області, про накладення арешту на речі, вилучені у ході проведеного обшуків 09.10.2018 року за наступними адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , м. Одеса, пляж «Ланжерон» (перелік вилученого клопотання відповідно до тексту поданих клопотань).

Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси ОСОБА_1 від 16.10.2018 року, вказані клопотання № 1-кс/522/19377/18, № 1-кс/522/19382/18, № 1-кс/522/19379/18, № 1-кс/522/19378/18, № 1-кс/522/19381/18 були об`єднанні в одне провадження з присвоєнням основного номеру № 1-кс/522/19377/18.

В обґрунтування клопотання прокурор посилається на наступне.

Слідчого відділом прокуратури Одеської області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 42017160000001810 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.11.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Під час досудового розслідування з УСБУ в Одеській області надійшла інформація, про те що ОСОБА_4 перебуваючи на посаді директора КП «Ланжерон» та на посаді заступника директора КП «Узбережжя» здійснив привласнення коштів місцевого бюджету Одеської міської ради шляхом завищення вартості, невиконання у повному обсязі будівельних та ремонтних робіт в рамках фінансування вказаних комунальних підприємств.

Зокрема, вказані договори на проведення будівельних та ремонтних робіт укладалися з підконтрольним ОСОБА_4 підприємством ТОВ «Грот+», всупереч інтересів, комунальних підприємств. За отриманою інформацією ТОВ «Грот+» (ЄДРПОУ 26417529, м. Одеса, пляж Ланжерон, буд. 21, кімната 8) належить його дружині ОСОБА_5 , де вона призначена директором. Реквізити вказаного підприємства використовувались для участі підрядником виконання будівельних та ремонтних робіт на території пляжів «Ланжерон», «Отрада» тощо. Однак, за наявною інформацією вказані будівельні роботи за вказівкою ОСОБА_4 виконувались його підлеглими співробітниками комунальних підприємств. Таким чином, ОСОБА_4 використовуючи підконтрольне підприємство своєї дружини ОСОБА_5 , зловживаючи своїм службовим становищем, частково привласнив кошти місцевого бюджету Одеської міської ради виділені на благоустрій території пляжів м. Одеси.

Крім цього, ОСОБА_4 використовував інші підконтрольні йому підприємства з ознаками фіктивності, для здійснення привласнення бюджетних коштів, директорами, яких були підставні особи - обслуговуючий персонал готелю - ресторану «Мираж», який належить на правах власності його дружині ОСОБА_5 .

Також, за отриманою інформацією частину техніки (подрібнювальні, прибиральні машини тощо) та іншого майна яке знаходилась на балансі КП «Узбережжя» ОСОБА_4 передавав у оренду підприємцям, що здійснюють діяльність на узбережжі без укладення відповідних договорів. Оренду плату за використання майна, а також надання послуг (проведення ремонтних, налагоджувальних робіт, підведення комунікацій та електрики) силами співробітників комунального підприємства, отримував особисто та використовував для власного збагачення. За наявною інформацією з метою уникнення відповідальності, ОСОБА_4 вилучив частину фінансово-господарської документації комунальних підприємств та приховав разом з грошовими коштами, отриманими внаслідок протиправної діяльності, штампами, печатками підконтрольних підприємств с ознаками фіктивності, які приймають участь у злочинній схемі щодо незаконного привласнення бюджетних коштів керівниками КП «Узбережжя».

Слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси 14.09.2018, задоволено клопотання слідчого про проведення обшуку у службових приміщеннях КП «Узбережжя Одеси» які належать на праві власності територіальній громаді міста, в особі Одеської міської ради, за адресою: м. Одеса, вул. Сегедська, 10 а, про проведення обшуку у нежитлових приміщеннях які належать на праві сумісної приватної власності ОСОБА_6 (149/1000 частини), ОСОБА_7 (469/1000 частини) та ОСОБА_8 (382/1000 частини) за адресою: м. Одеса, пляж «Ланжерон» (нежилі приміщення клубу «Моржів»), про проведення обшуку у нежитлових приміщеннях які належать на праві власності ТОВ «Грот+» (код ЄДРПОУ 26417529) та розташовані за адресою: м. Одеса, пляж «Ланжерон», 21, про проведення обшуку у житловому приміщенні яке належить на праві приватної власності ОСОБА_6 та ОСОБА_5 ( по частині) за адресою: АДРЕСА_4 , про проведення обшуку у житловому приміщенні, яке належить на праві приватної власності ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 .

09.10.2018 року на підставі ухвал слідчого судді про проведення обшуків, за наступними адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , м. Одеса, пляж «Ланжерон» були проведені обшуки та вилучено ряд речей та документів (перелік відповідно до тексту клопотань).

З метою встановлення усіх обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення необхідно призначити ряд експертиз та перевірок, також з метою попереджання подальшого пошкодження, знищення чи відчуження вказаного майна, на вищезазначене у клопотанні майно необхідно накласти арешт.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність у накладанні арешту на вказане в клопотання слідчого майно.

В судове засіданні слідчий та прокурор не з`явились, прокурор надав слідчому судді заяву щодо розглялу клопотання за його відсутності, доводи, викладені у клопотанні підтримав в повному обсязі.

Власник майна ОСОБА_5 та її представника в судове засідання не з`явились, про час та дату судового засідання були повідомлені належним чином у передбачений законом строк, адвокат ОСОБА_9 надав до слідчого судді заяву, в якій просить розглядати вказане клопотання за відсутності власників майна.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

На підставі ч. 1 ст. 172 КПК України неприбуття володільців майна не перешкоджає розгляду клопотання.

Вилучені предмети, відповідно до ст. 98 ч. 1 КПК України, містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Згідно доч.2ст.167КПК України тимчасововилученим можебути майноу виглядіречей,документів,грошей тощо,щодо якихє достатніпідстави вважати,що вони: підшукані,виготовлені,пристосовані чивикористані якзасоби чизнаряддя вчиненнякримінального правопорушеннята (або)зберегли насобі йогосліди; надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; є предметомкримінального правопорушення,пов`язаного зїх незаконнимобігом; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст. 170 КПК арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову. стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення чи відчуження. Слідчий, чи прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладене арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч.3 ст.170 КПК України, у випадку необхідності збереження речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що вказане майно є знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегло на собі його сліди або містить інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

З наданих матеріалів досудового розслідування вбачається, що є достатньо підстав вважати, що вилучене майно, може містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а тому має значення речових доказів у кримінальному провадженні.

Метою накладення арешту є збереження вказаного майна в якості речових доказів у кримінальному провадженні та забезпечення проведення експертизи вилучених речей.

Враховуючи вищевикладене, приходжу до висновку про можливість задоволення клопотання та накладення арешту на зазначене в клопотанні слідчого майно.

Керуючись ст. ст. 167-173 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області молодший радник юстиції ОСОБА_3 про арешт майна, вилученого у ході проведення обшуків за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , м. Одеса, пляж «Ланжерон» задовольнити.

Накласти арешт на речі та документи виявлені та вилучені в ході проведення обшуків, а саме:

- 09.10.2018 у службових приміщеннях КП «Узбережжя Одеси» за адресою: м. Одеса, вул. Сегедська, 10 а:

- комп`ютерний блок «Lenovo», чорного кольору, серії ES 11962190, CN 57321735, вилучений в кабінеті директора;

- комп`ютерний блок, марка невідома, чорного кольору, ідентифікаційні номера відсутні, на передній панелі міститься напис «Logic Power» та LG MOPISC super multi» вилучений в кабінеті заступника головного бухгалетра;

- додатковий договір № 1 від 16.01.2017 на 1 аркуші;

- договір оренди майданчику на пляжі «Ланжерон» № 32/04/Д від 25.12.2003 на 7 аркушах;

- список суб`єктів господарської діяльності на території КП «Узбережжя Одеси» на 11 аркушах;

- копія листа щодо освоєння КП «Узбережжя Одеси» бюджетних коштів за 2017 рік на 2 аркушах;

- папка ФОП ОСОБА_10 , в якій містяться документи по договору поставки № 25 від 05.12.2017 на 22 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 13 від 08.09.2017 на 29 аркушах;

- папка ТОВ «Укравтокомплект» в якій містяться документи по договору поставки № 19 від 25.03.2017 на 48 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 2 від 17.08.2017 на 18 аркушах;

- папка ТОВ «Енергетичні інвестори», в якій містяться документи по договору поставки № 27 від 13.12.2017 на 32 аркушах;

- папка ТОВ «Укравтокомплект «ЛТД», в якій містяться документи по договору поставки № 20 від 25.09.2017 на 44 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 11 від 05.09.2017 на 21 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 1 від 17.08.2017 на 18 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 14 від 05.09.2017 на 19 аркушах;

- папка ФОП ОСОБА_10 , в якій містяться документи по договору поставки № 28 від 13.12.2017 на 25 аркушах;

- папка ПП «Емблема», в якій містяться документи по договору поставки № 24 від 05.12.2017 на 16 аркушах;

- договір № 01-ск/15 укладений між КП «Ланжерон» та ТОВ «Грот+» на 3 аркушах;

- договір про виконання робіт б/н від 22.04.2014 на 5 аркушах;

- папка ФОП ОСОБА_11 , в якій містяться документи по договору поставки № 25 від 13.11.2017 на 19 аркушах;

- папка ПП «Емблема», в якій містяться документи по договору поставки № 2308/2017/2 від 06.11.2017 на 19 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 3 від 17.08.2017 на 48 аркушах;

- папка ПП «Квант», в якій містяться документи по договору поставки № 10 від 05.09.2017 на 27 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 17 від 20.09.2017 на 15 аркушах;

- папка ТОВ «Вікторіанський стиль» в якій містяться документи по договору поставки № 125-17-РН від 11.12.2017 на 24 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 16 від 20.09.2017 на 17 аркушах;

- папка ФОП ОСОБА_12 , в якій містяться документи по договору поставки № 17 від 03.07.2017 на 62 аркушах;

- папка ТОВ «Укравтокомплект» в якій містяться документи по договору поставки № 21 від 11.10.2017 на 22 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 18 від 20.09.2017 на 18 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 12 від 05.09.2017 на 22 аркушах;

- папка ТОВ «Вікторіанський стиль» в якій містяться документи по договору поставки № 12-17-РП від 11.12.2017 на 25 аркушах;

- папка ФОП ОСОБА_12 , в якій містяться документи по договору поставки № 18 від 03.07.2017 на 54 аркушах;

- папка ТОВ «Вікторіанський стиль» в якій містяться документи по договору поставки № 126-17-РП від 11.12.2017 на 25 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 12 від 05.09.2017 на 22 аркушах;

- папка скорозшивач, чорного кольору, в якій знаходяться договори про технічне забезпечення споживача електропостачанням за 2017 рік КП «Узбережжя Одеси» на 243 аркушах;

- папка скорозшивач, фіолетового кольору, в якій знаходяться договори про технічне забезпечення споживача електропостачанням за 2016 рік на 170 аркушах;

- папка ПП «Квант», в якій містяться документи по договору поставки № 9 від 04.09.2017 на 18 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 22 від 28.09.2017 на 18 аркушах;

- папка ФОП « ОСОБА_13 », в якій містяться документи по договору поставки № 29 від 13.12.2017 на 16 аркушах;

- папка ПрАТ «Нова Лінія», в якій містяться документи по договору поставки № 26 від 08.12.2017 на 17 аркушах;

- платіжні доручення по договорам закупівлі за 2017 рік, на 34 аркушах;

- документи переписки ОСОБА_14 з ЦРЄС за 2016 рік, на 48 аркушах;

- акти звірок КП «Ланжерон» та ТОВ «Грот+» за 2016 рік, на 21 аркуші;

- акти списання товарів за 2016 рік, прошиті та пронумеровані, на 42 аркушах;

- касова документація (рахунки, акти робіт, акти списання) за 2016 рік, прошиті та пронумеровані, на 47 аркушах;

- завірені копії договору підряду № 20/04 від 20.04.2016, з додатками, прошиті та пронумеровані, на 15 аркушах;

- завірені копії договору № 01/09 від 01.09.2016, з додатками, прошиті та пронумеровані, на 41 аркуші;

- завірені копії договору № 18/07 від 18.07.2016 на виконання робіт між КП «Ланжерон» та ТОВ «Гарант-2», з додатками, прошиті та пронумеровані, на 15 аркушах;

-09.10.2018року ужитловому приміщенніза адресоюза адресою: АДРЕСА_4 , а саме:

- грошові кошти у сумі 28000 (двадцять вісім тисяч доларів США);

-09.10.2018року заадресою: м. Одеса, пляж «Ланжерон» (нежилі приміщення клубу «Моржів»), а саме:

- штамп приватного підприємства «ВЛАДЕЛЕНА» ідентифікаційний код 33311156;

- 09.10.2018 року за адресою за адресою м. Одеса, пляж «Ланжерон», 21, а саме:

- печатка фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 ;

- печатка фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 ;

- штамп СПД ОСОБА_15 ;

- печатка приватного підприємства «Фірма «Канк»;

- штамп приватного підприємства «Фірма «Канк»;

- печатка Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРОТ+»;

- штамп Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРОТ+»;

- лист Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРОТ+» від 17.09.2018 вих. №10 на 1 арк.;

- копія листа Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРОТ+» від 23.05.2018 вих. №3 на 1 арк.;

- копія листа Приватного підприємства «Фірма КАНК» від 23.05.2018 вих. №6 на 1 арк.;

- копія договору №15 на виконання робіт між КП «Ланжерон» та ТОВ «ГРОТ+» від 30.04.2016 на 23 арк.;

- папка чорного кольору із надписом «Фірма Канк» із документами на 217 арк.;

- папка-швидкозшивач із надписом «ТОВ ГРОТ вх/исх 2017» із документами на 23 арк. ;

- папка-швидкозшивач із надписом «Суд з ОСОБА_16 » із документами на 32 арк. ;

- папка-швидкозшивач без надписів, в який містяться ухвали судів та інші документи на 158 арк.;

- папка-швидкозшивач із надписом «АКТЫ ГРОТ 2016-2017» із документами на 73 арк.;

- папка-швидкозшивач із надписом «Накази ГРОТ+ 2010-2012» із документами на 109 арк.;

- папка-швидкозшивач із надписом «ГРОТ+» із документами на 296 арк.;

- папка-швидкозшивач помаранчевого кольору із надписом «Договора купівлі-продажу Грот+» із документами на 286` арк.;

- папка-швидкозшивач із надписом «ФІРМА КАНК» із документами на 104 арк.;

- папка-швидкозшивач синього кольору із надписом «ГРОТ» із документами на 220 арк.;

- прозорий полімерний файл із документами на 52 арк.;

- папка зеленого кольору без надпису із документами на 61 арк.;

- папка-швидкозшивач зеленого кольору із надписом «АКТЫ АРЕНДА 2018 ФОП ОСОБА_17 » із документами на 5 арк.;

- папка-швидкозшивач червоного кольору із надписом «ГРОТ+ БАНК 2018» із документами на 63 арк.;

- карти узбережжя «Ланжерон» м. Одеси;

-09.10.2018у житловомуприміщенні заадресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- Технічний паспорт на нежитлове приміщення № 2 за адресою пляж «Ланжерон» ТОВ «Грот +», виготовлений 19.04.2013, 00002278 на 2 арк;

- Акт прийому-передачі робіт № 325, зареєстрований 30.12.2008 за № 325 на 1 арк.;

- Договір купівлі-продажу серії НАТ 339642 від 13.04.2016 на 2 арк;

- Договір купівлі-продажу серії НАТ 339646 від 13.04.2016 на 2 арк.;

- Копія технічного паспорту ТОВ «Грот +», виготовленого 21.03.2011 на 2 арк.;

- Витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно серії ССТ № 342925 на 1 арк.;

- Витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно серії ССЕ № 045625 на 1 арк.;

- Копія рішення господарського суду Одеської області від 23.01.2017 на 2 арк.;

- Витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно серії ССЕ № 045622 на 1 арк.;

- Копія рішення господарського суду Одеської області від 23.01.2017 на 2 арк.;

- Технічний паспорт на нежитлові приміщення кафе «Міраж», виготовлений 12.05.2016 на 6 арк.;

- Установчий договір ТОВ «Грот +» на 9 арк.;

- Протокол № 1 загальних зборів засновників ТОВ «Грот +» від 13.06.2003 на 2 арк.;

- Протокол № 14-05/18 загальних зборів засновників ТОВ «Грот +» від 14.05.2018 на 5 арк.;

- Статут ТОВ «Грот +» (нова редакція) на 18 арк.;

- Довідка АА № 577148 ТОВ «Грот +» з ЄДРПОУ на 1 арк.

Виконання ухвали покласти на слідчого в ОВС СВ управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області молодший радник юстиції ОСОБА_3 , або інших слідчих з групи у вказаному кримінальному провадженні.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Одеської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

01.11.2018

Дата ухвалення рішення01.11.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —522/5899/18

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 01.06.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні