Ухвала
від 31.10.2018 по справі 522/15043/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

31.10.2018

Справа №522/15043/18

Провадження 1-кс/522/17399/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 жовтня 2018 м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 розглянувши клопотання слідчого слідчоговідділу фінансовихрозслідувань ДПІу Малиновськомурайоні м.Одеси ОСОБА_2 , протимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається з клопотання слідчого, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018160000000068 від 23.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

На адресу СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області надійшла заява громадянина ОСОБА_3 про те, що в звітні податкові періоди з 2013-2018 роки ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 використовуючи підконтрольних службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) діючи умисно, шляхом безпідставного включення до складу податкового кредиту та валових витрат сум від фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ПП « ОСОБА_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ),ТОВ БМП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Попередня правова кваліфікація злочину є умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових) платежів в особливо великих розмірах, передбачена ч. 3 ст. 212 КК України, який відповідно до ст. 212 КК України відноситься до категорії тяжкого злочину.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) на обліку в Чорноморська ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області. Директор: гр. ОСОБА_13 ІНФОРМАЦІЯ_17 . Бухгалтер: гр. ОСОБА_14 ІНФОРМАЦІЯ_18 . Засновники: ПП « ОСОБА_15 » (код НОМЕР_20 ) на обліку в ДПІ у Приморському р-ні. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_21 ) на обліку в ДПІ у Малиновському р-ні. та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_22 ) на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_21 .

В ході оперативного відпрацювання та використання наявних баз даних ІНФОРМАЦІЯ_22 встановлено, що за період протягом 2013 2018 роківТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) здійснило ризикові фінансово господарські операції з рядом підконтрольних СГД, які використовуються з метою мінімізації податкових зобов`язань, а саме використовуючи реквізити підконтрольних СГД формують схеми податкових кредитів з ПДВ та конвертують грошові кошти ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) шляхом здійснення перерахування безготівкових коштів на рахунки підконтрольних СГД та в подальшому переводять їх з безготівкової форми в готівку.

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) відкрито в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ) рахунки № НОМЕР_24 (ДОЛАР США), № НОМЕР_25 (ЄВРО), які в подальшому використовувалися для проведення незаконної діяльності.

При цьому, рух грошових коштів по рахункам, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) та відкрито в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ), з переліком контрагентів та призначенням платежів, а також документи щодо відкриття та обслуговування зазначених рахунків необхідні для визначення дат платежів, сум платежів, кореспондентів, що здійснювали та отримували платежі, встановлення службових осіб, які мали право підпису банківських документів та відкривали рахунки у банківських установах, необхідні для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані під час судового розгляду, у зв`язку з чим необхідно отримати доступ до документів та можливість вилучити банківські виписки про рух грошових коштів по рахункам, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) з переліком контрагентів та призначенням платежів, а також документи щодо відкриття та обслуговування зазначених рахунків, які перебувають в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ).

Інформація, яка міститься в банківських документах має значення для доказування причетності службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) до незаконної діяльності пов`язаної з перерахуванням безготівкових коштів на рахунки підконтрольних СГД та в подальшому переводять їх з безготівкової форми в готівку. А іншим шляхом, окрім розкриття банківської таємниці і отримання тимчасового доступу до документів, не має можливості довести обставини перерахування (отримання) грошових коштів на поточні рахунки, а також встановити осіб, які мали право розпорядження зазначеними рахунками.

Документи, які підлягають вилученню, зокрема підписувалися службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) під час отримання або переведення готівкових грошових коштів через каси АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ), під час відкриття або закриття рахунків, укладення договору на розрахунково-касове обслуговування клієнта, підпису платіжних доручень на перерахування грошових коштів по рахункам, підпису довіреностей на отримання готівкових коштів по рахункам, у зв`язку з чим, вони в повному обсязі мають перебувати у володінні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ).

Слідчий до суду не з`явився та подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, яке підтримав та просив задовольнити у повному обсязі.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено за відсутності учасників судового провадження та без фіксації за допомогою технічних засобів, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні до суду не з`явилися.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчим доведено, що документи та речі, які які знаходяться в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ) стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст.159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначеного у клопотанні документів та інформації.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 , старшому слідчому 2ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_16 , слідчому з ОВС 2ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області майору податкової міліції ОСОБА_17 , слідчому з ОВС 2ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області майору податкової міліції ОСОБА_18 або іншим уповноваженим особам, що будуть діяти за його дорученням (постановою), тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та розпорядження про їх вилучення (виїмку) в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_23 ) стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ), а саме:

-завірених належним чином вкопій відомостей, як на паперових так і електронних носіях, про рух грошових коштів з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документу, сумою платежу, зазначенням вхідного та вихідного залишку коштів по № НОМЕР_24 (ДОЛАР США), № НОМЕР_25 (ЄВРО)за період з 01.01.2016 по теперішній час;

-копій довіреностей на ім`я осіб, які мають право відкриття та розпорядження рахунками, здійснення дій від імені директора;

-копій карток із зразками підписів і відбитку печатки;

-копій заяв на відкриття рахунків;

-копії договору на розрахунково-касове обслуговування клієнта з додатками;

-платіжних доручень та чеків про перерахування грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_7 ) по рахункам: № НОМЕР_24 (ДОЛАР США), № НОМЕР_25 (ЄВРО), за період з 01.01.2016 по теперішній час;

-фотокопій грошових чеків, заявок на отримання готівки, заявок на отримання чекових книжок, та інших документів, що підтверджують зняття грошових коштів з рахункам № НОМЕР_24 (ДОЛАР США), № НОМЕР_25 (ЄВРО), за період з 01.01.2016 по теперішній час.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення31.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77642016
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/15043/18

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Потанін О. О.

Ухвала від 31.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 31.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 31.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 31.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 31.10.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні