Ухвала
від 08.11.2018 по справі 916/725/17
ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

08 листопада 2018 року м. ОдесаСправа № 916/725/17 Південно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді: Таран С.В.,

Суддів: Мишкіної М.А., Поліщук Л.В.

розглянувши апеляційну скаргу Громадської організації Чорноморське міське об'єднання учасників та ветеранів антитерористичної операції РУБЕЖ

на рішення Господарського суду Одеської області від 02.04.2018, прийняте головуючим суддею Демешиним О.А., суддями: Желєзною С.П., Невінгловською Ю.М., м. Одеса, повний текст складено 10.04.2018,

у справі №916/725/17

за позовом: Чорноморської міської ради Одеської області

до відповідача: Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН

про визнання права власності

та за зустрічним позовом: Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН

до відповідача: Чорноморської міської ради Одеської області

про стягнення 2508850 грн

та за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору : Громадської організації Чорноморське міське об'єднання учасників та ветеранів антитерористичної операції РУБЕЖ

до відповідачів:

- Чорноморської міської ради Одеської області;

- Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН;

про визнання права власності

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Одеської області від 02.04.2018 у справі №916/725/17 (головуючий суддя Демешин О.А., судді: Желєзна С.П., Невінгловська Ю.М.) позовні вимоги Чорноморської міської ради Одеської області до Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН задоволено повністю: визнано за територіальною громадою м. Чорноморська в особі Чорноморської міської ради Одеської області право власності на будівлю стадіону загальною площею 6563м2, а саме: двоповерховий адміністративно-побутовий корпус з підвальним поверхом (літ „А) загальною площею 251,3 м2, огорожа (№1), хвіртка (№2, №5), ворота (№3, №4, №6), підпірна стіна (№7), оглядовий колодязь (№8), футбольне поле (І) та спортивний майданчик (ІІ), розташований за адресою: Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Набережна, 2; стягнуто з відповідача за первісним позовом на користь позивача за первісним 77687,32 грн судового збору; зустрічний позов задоволено частково: стягнуто з Чорноморської міської ради Одеської області на користь Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН 4536049 грн витрат на будівництво будівлі стадіону та 68040,74 грн судового збору; в решті зустрічного позову відмовлено; у задоволені позову Громадської організації Чорноморське міське об'єднання учасників та ветеранів антитерористичної операції РУБЕЖ до Чорноморської міської ради Одеської області та Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН про визнання права власності на огорожу стадіону відмовлено повністю.

Не погодившись з прийнятим рішенням, Громадська організація Чорноморського міського об'єднання учасників та ветеранів антитерористичної операції РУБЕЖ звернулась з апеляційною скаргою, в якій просить рішення Господарського суду Одеської області від 02.04.2018 у справі №916/725/17 в частині стягнення з Чорноморської міської ради Одеської області на користь Громадської організації Спортивний клуб БАСТІОН 4536049 грн витрат на будівництво будівлі стадіону скасувати частково та прийняти в цій частині нове рішення, яким зменшити зазначену суму на 72032,20 грн.

Ухвалою Одеського апеляційного господарського суду у складі головуючого судді Будішевської Л.О., суддів: Таран С.В., Мишкіної М.А. від 10.05.2018 за вказаною апеляційною скаргою відкрито апеляційне провадження та ухвалою суду від 29.05.2018 справу №916/725/17 призначено до розгляду в судовому засіданні.

В подальшому ухвалою Одеського апеляційного господарського суду від 26.07.2018 у даній справі було призначено додаткову судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено ТОВ Одеський регіональний центр незалежних експертиз експерту Ковальчуку Олегу Ульяновичу.

24.09.2018 до Одеського апеляційного господарського суду від судового експерта надійшло клопотання про уточнення експертного завдання, зокрема, експерт просив зазначити дату (рік, місяць, день) станом на яку необхідно визначити вартість витрат, понесених Громадською організацією Спортивний клуб Бастіон на будівництво стадіону, загальною площею 6563 кв.м, розташованого за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Набережна, 2.

Ухвалою Одеського апеляційного господарського суду від 27.09.2018 поновлено провадження у справі №916/725/17; клопотання судового експерта Товариства з обмеженою відповідальністю Одеський регіональний центр незалежних експертиз Ковальчука О.У. задоволено; роз'яснено, що вартість витрат, понесених Громадською організацією Спортивний клуб Бастіон на будівництво стадіону, загальною площею 6563 кв.м, розташованого за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Набережна, 2 необхідно визначити станом на дату їх понесення; провадження у справі №916/725/17 зупинено у зв'язку з призначенням додаткової судової будівельно-технічної експертизи.

Указом Президента України "Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах" №454/2017 від 29.12.2017 ліквідовано Одеський апеляційний господарський суд та утворено Південно-західний апеляційний господарський суд.

Згідно з частиною шостою статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

03.10.2018 в газеті "Голос України" опубліковано повідомлення про початок роботи Південного-західного апеляційного господарського суду.

В силу частини п'ятої статті 31 Господарського процесуального кодексу України у разі ліквідації або припинення роботи суду справи, що перебували у його провадженні, невідкладно передаються до суду, визначеного відповідним законом або рішенням про припинення роботи суду, а якщо такий суд не визначено - до суду, що найбільш територіально наближений до суду, який ліквідовано або роботу якого припинено.

На виконання вимог положень частини шостої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", частини п'ятої статті 31 Господарського процесуального кодексу України, Одеським апеляційним господарським судом справу-замінник (жетон) судової справи №916/725/17 передано до Південно-західного апеляційного господарського суду.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Південно-західного апеляційного господарського суду від 06.11.2018 для розгляду апеляційної скарги у справі №916/725/17 сформовано колегію суддів у складі головуючого судді Таран С.В., суддів Мишкіної М.А., Поліщук Л.В.

Згідно з приписами частин першої-третьої, десятої, чотирнадцятої статті 32 Господарського процесуального кодексу України визначення судді, а в разі колегіального розгляду - судді-доповідача для розгляду конкретної справи здійснюється Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою під час реєстрації документів, зазначених в частині другій статті 6 цього Кодексу, а також в інших випадках визначення складу суду на будь-якій стадії судового процесу, з урахуванням спеціалізації та рівномірного навантаження для кожного судді, за принципом випадковості та в хронологічному порядку надходження справ. Справа, розгляд якої відповідно до цього Кодексу здійснюється колегією суддів в обов'язковому порядку, розглядається постійною колегією суддів відповідного суду, до складу якої входить визначений Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою суддя-доповідач. Персональний склад постійних колегій суддів визначається зборами суддів відповідного суду. Для кожної постійної колегії суддів збори суддів відповідного суду визначають резервних суддів строком на один рік. Якщо зі складу колегії суддів не може продовжувати розгляд справи суддя, який не є суддею-доповідачем у такій справі, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені цим Кодексом, заміна такого судді з ініціативи судді-доповідача за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду здійснюється Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою з числа резервних суддів. У разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Відповідно до частини другої статті 281 Господарського процесуального кодексу України процедурні питання, пов'язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів Південно-західного апеляційного господарського суду у складі головуючого судді Таран С.В., суддів: Мишкіної М.А. Поліщук Л.В. вважає за необхідне прийняти справу №916/725/17 до провадження у новому складі колегії суддів.

Керуючись статтями 31, 32, 232-235, 281 Господарського процесуального кодексу України, Південно-західний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

Прийняти справу №916/725/17 до провадження колегією суддів Південно-західного апеляційного господарського суду у складі головуючого судді Таран С.В., суддів: Мишкіної М.А., Поліщук Л.В.

Товариству з обмеженою відповідальністю "Одеський регіональний центр незалежних експертиз" повідомити про результати проведеного експертного дослідження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Копію ухвали направити учасникам справи, а також Товариству з обмеженою відповідальністю "Одеський регіональний центр незалежних експертиз".

Головуючий суддя С.В. Таран

Суддя М.А. Мишкіна

Суддя Л.В. Поліщук

СудПівденно-західний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення08.11.2018
Оприлюднено09.11.2018
Номер документу77718235
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/725/17

Постанова від 10.10.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 15.07.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 27.02.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 07.02.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 19.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 18.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні