Ухвала
від 09.11.2018 по справі 398/4133/18
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/4133/18

провадження №: 2/398/2715/18

УХВАЛА

"09" листопада 2018 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Авраменко О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Головного управління державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Кіровоградській області про поновлення на роботі, виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до Головного управління державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Кіровоградській області про поновлення на роботі на посаді директора лабораторії - лікаря ветеринарної медицини - бактеріолога Олександрійської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

Дослідивши позовну заяву та додані документи, суддя приходить до висновку, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Статтею 175 ЦПК України визначено вимоги, яким має відповідати позовна заява. Зокрема, позовна заява повинна містити зміст позовних вимог (п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України). Текст позовної заяви хоч і викладений друкованим текстом, проте містить рукописні виправлення та дописи, зроблені невідомою особою.

Крім того, позовна заява містить три позовні вимоги. За вимоги про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу, відповідно до Закону України Про судовий збір , позивач звільнений від сплати судового збору. За вимогу про стягнення моральної шкоди стягується судовий збір як за вимогою немайнового характеру.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік встановлено, що в 2018 році прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01 січня 2018 року становить 1 762,00 гривень.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір ставка судового збору за подання позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою справляється в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу, тобто 704,80 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків, а саме: позивачу необхідно надати суду належним чином оформлену позовну заяву в новій редакції (та копію позовної заяви для відповідача) та квитанцію про сплату судового збору або докази про звільнення від сплати судового збору.

Керуючись ч. 1 ст. 185, ст. 260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Кіровоградській області про поновлення на роботі, виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди залишити без руху.

Запропонувати позивачу у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали надати до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області:

- належним чином оформлену позовну заяву в новій редакції (та копію позовної заяви для відповідача) ;

- та оригінал квитанції про сплату судового збору в розмірі 704 грн. 80 коп. за наступними реквізитами:

отримувач коштів: Олександр.УК/м.Олександрія/22030101

код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37 94 45 84

банк отримувача: Казначейство України (ЕАП)

код банку отримувача (МФО): 89 99 98

рахунок отримувача: 31 21 52 06 01 10 06

код класифікації доходів бюджету: 22030101 Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050)

призначення платежу: Судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 02896816 (суду, де розглядається справа)

або докази звільнення від сплати судового збору.

Роз'яснити позивачу, якщо він відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Роз'яснити позивачу, що у разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Авраменко

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення09.11.2018
Оприлюднено13.11.2018
Номер документу77774584
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/4133/18

Рішення від 26.03.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Рішення від 26.03.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 18.02.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 26.11.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні