Ухвала
від 14.11.2018 по справі 222/1601/18
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 222/1601/18

Провадження № 2/222/484/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 листопада 2018 року Володарський районний суд Донецької області в складі:

Головуючого - судді Подліпенця Є.О.,

за участю секретаря Темір В.В.,

представника позивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Нікольське цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 сільської ради Нікольського району Донецької області та Комунального підприємства Нікольської районної ради Бюро технічної інвентаризації про усунення перешкод у розпорядженні майном шляхом скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_2 звернувся до суду з позовною заявою в якій просить скасувати та визнати недійсною державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме на квартиру № 1, розташовану в будинку № 5 по вул. Степній в с. Кальчик Нікольського району Донецької області, зареєстровану 24.07.2003 року КП Володарське БТІ за ОСОБА_2, за реєстраційним № 959538, номер запису 370/64 в книзі 1, а також визнати за ним право власності на 1/2 частку житлового будинку № 5 з належними до нього будівлями подвір'я, що розташовані по вул. Степовій в с. Кальчик Нікольського району Донецької області, оскільки при здійсненні реєстрації права власності на об'єкт нерухомості КП Володарське БТІ невірно зазначило тип об'єкту як квартира, тоді як об'єкт нерухомості фактично є житловим будинком, що на теперішній час позбавляє його можливості розпорядитися належною на праві приватної власності часткою житлового будинку.

Ухвалою судді від 28.09.2018 року вищезазначену позовну заяву на підставі ст. 185 ЦПК України було залишено без руху для надання документу, що підтверджує сплату судового збору в розмірі 704,80 грн. за вимогу про визнання права власності на нерухоме майно та надано позивачу десятиденний строк для усунення її недоліків.

10.10.2018 року на виконання вимог вищевказаної ухвали стороною позивача було подано заяву з доданим до неї оригіналом квитанції про сплату судового збору.

Ухвалою судді Володарського районного суду Донецької області від 15.10.2018 року по цивільній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче судове засідання.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання по даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: сторонам направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачам також копію позовної заяви з доданими до неї документами, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Стороною відповідача КП Нікольської районної ради Бюро технічної інвентаризації надано відзив на позовну заяву з письмовими доказами, а також доказами направлення відзиву з додатками іншим учасникам справи.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, зокрема долучено додаткові докази, а саме за клопотанням представника позивача долучено довідку державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель від 18.09.2018 року № 97-5-0.30-730/167-18.

Представник позивача ОСОБА_2 - адвокат ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні, після проведення всіх необхідних підготовчих дійпояснила, що позивачем повідомлено про всі обставини справи, що йому відомі, надано всі наявні докази та не заперечувала проти закриття підготовчого судового провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Позивач та представники відповідачів ОСОБА_3 сільської ради Нікольського району Донецької області та КП Нікольської районної ради Бюро технічної інвентаризації в підготовче судове засідання не з'явилися, про дату, час і місце проведення підготовчого розгляду справи були повідомлені належним чином. Проте, надали суду письмові заяви в яких просили справу розглянути у їх відсутність, що дає суду право провести підготовче судове засідання без їх участі.

Також в підготовчому засіданні від учасників судового процесу клопотань щодо затвердження мирової угоди, врегулювання спору за участі судді та залучення до участі у справі інших осіб, у тому числі заміну неналежного відповідача та залучення співвідповідача не надходило.

Інші клопотання учасниками судового процесу не заявлялися, суду стороною позивача повідомлено про всі обставини справи, що йому відомі, надано всі наявні докази.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищенаведене, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті більше процесуальних дій вчиняти не потрібно, суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, визначивши дві дати судових засідань: 12.12.2018 р. о 14-00 год. та 18.12.2018 р. о 15-00 год.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 197, 198, 200, 210, 258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 сільської ради Нікольського району Донецької області та Комунального підприємства Нікольської районної ради Бюро технічної інвентаризації про усунення перешкод у розпорядженні майном шляхом скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні, визначивши дві дати судових засідань: 12.12.2018 року о 14-00 год. та 18.12.2018 року о 15-00 год.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України - http://vl.dn.court.gov.ua.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Є.О. Подліпенець

СудВолодарський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення14.11.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77884291
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —222/1601/18

Рішення від 12.02.2019

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Рішення від 12.02.2019

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 14.11.2018

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 15.10.2018

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні