Вирок
від 16.11.2018 по справі 750/10451/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/10451/18

Провадження № 1-кп/750/392/18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 листопада 2018 року Деснянський районний суд міста Чернігова в складі:

головуючого - судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернігові кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018270000000061 від 15.08.2018 по обвинуваченню:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Бреч, Корюківського району, Чернігівської області, громадянина України, з базовою загальною середньою освітою, не працюючого, неодруженого, раніше в силу ст. 89 КК України не судимого, мешканця: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України,

з участю прокурора - ОСОБА_4 ,

обвинуваченого - ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В :

У листопаді 2016 року, в денний час доби, ОСОБА_3 , перебуваючи в м. Чернігові, зустрівся з невстановленою досудовим розслідуванням особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, за грошову винагороду та усвідомлюючи протиправний характер дій, запропонованих йому, останній з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

Усвідомлюючи протиправний характер запропонованих йому дій, бажаючи отримати в якості винагороди запропоновані йому кошти, ОСОБА_3 , на пропозицію погодився, при цьомунаміру здійснюватиреальну господарськудіяльність,пов`язану звиробництвом чиреалізацією товарів(робіт,послуг)він не мав.

Реалізуючи злочинний умисел, ОСОБА_3 , 25.11.2016, разом із невстановленою особою, прибувши до Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради, розташованого за адресою: м. Чернігів, вул. Рокосовського 20-А, достовірно знаючи, що ТОВ «Захід контракт менеджмент» (код ЄДРПОУ 40819886) перереєстровується ним без мети здійснення реальної господарської діяльності заповнив та підписав заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 25.11.2016, протокол № 2 загальних зборів ТОВ «Західконтракт менеджмент» (ідентифікаційний код 40819886) від 17.11.2016, договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ «Західконтракт менеджмент» від 17.11.2016, статут ТОВ «Західконтракт менеджмент» від 17.11.2016, тобто вніс до вказаних документів завідомо неправдиві відомості про намір здійснення господарської діяльності.

Після цього,25.11.2016 ОСОБА_3 подав до Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради заповнені та підписані ним документи, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, а саме: заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 25.11.2016, протокол № 2 загальних зборів ТОВ «Західконтракт менеджмент» (ідентифікаційний код 40819886) від 17.11.2016, договір купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ «Західконтракт менеджмент» від 17.11.2016, статут ТОВ «Західконтракт менеджмент» від 17.11.2016.

Відповідно до п. 8, ч. 1 ст.1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців» № 755-IV від 15.05.2003 зі змінами та доповненнями, заявником є засновник або уповноважена ними особа у разі подання документів для державної реєстрації створення юридичної особи, а тому ОСОБА_3 взяв на себе обов`язки в частині ведення фінансово - господарської діяльності, організаційно - розпорядчих та адміністративно - господарських функцій, усвідомлюючи покладену на нього відповідальність та передбачаючи настання суспільно - небезпечних наслідків, усвідомлював, що не прийматиме жодної участі у подальшому веденні фінансово - господарської діяльності ТОВ «Захід контракт менеджмент».

Підписуючи зазначенідокументи на пропозицію невстановленої особи, ОСОБА_3 усвідомлював, що у нього відсутні навики і досвід для здійснення господарської діяльності, а також, не маючи навиків та наміру здійснювати таку діяльність, діючи з корисливих мотивів, що полягали в отриманні грошової винагороди, він перереєстровує підприємство без мети здійснення реальної господарської діяльності та з метою прикриття незаконної діяльності третіх осіб.

Після підписання ОСОБА_3 документів, необхідних для державної реєстрації юридичної особи та подання цих документів до Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради, ОСОБА_3 отримав від невстановленої особи за вчинення вищенаведених дій, винагороду в розмірі 1000 грн.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 своювину запред`явленим йомуобвинуваченням зач.1ст.205-1КК Українивизнав повністюта підтвердивобставини,викладені вобвинувальному акті,зазначивши,що у скоєному щиро розкаюється, просить суворо не карати.

Відповідно до ч.3 ст.349 КПК України судом визнано недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються. При цьому суд враховує, що обвинувачений та інші учасники судового провадження вірно розуміють зміст цих обставин, не має сумнівів стосовно добровільності їх позиції, а також їм роз`яснено, що у такому випадку, вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини в апеляційному порядку.

Допитавши обвинуваченого ОСОБА_3 , дослідивши матеріали кримінального провадження в обсязі, узгодженому сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку, що інкриміноване обвинуваченому діяння повністю доведене і вірно кваліфіковане органом досудового розслідування за ч. 1 ст. 205-1 КК України, як внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

Відповідно до ст. 66 КК України, обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 , суд визнає: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину. добровільне повідомлення про обставини, які не були відомі іншим учасникам.

Відповідно до ст. 67 КК України, обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 , судом не встановлено.

Вирішуючи питанняпро мірупокарання обвинуваченому ОСОБА_3 ,суд враховуєступінь тяжкостівчиненого нимзлочину,який відповіднодо ст.12КК Українивідноситься докатегорії злочинівневеликої тяжкості,особу обвинуваченого,який ранішев силуст.89КК вважаєтьсяне судимим,не притягуваласядо адміністративноївідповідальності,його сімейнийстан,майновий станобвинуваченого,його станздоров`я, позитивну характеристику за місцем реєстрації, за наявності декількох обставин, що пом`якшують покарання, за відсутності обставин, що його обтяжують, у зв`язку з чим, вважає за можливе, призначити обвинуваченому покарання у вигляді штрафу, що є необхідним і достатнім для його виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів, як самим обвинуваченим, так і іншими особами.

Процесуальні витрати,речові доказиу кримінальномупровадженні відсутні.Цивільний позову кримінальномупровадженні незаявлявся.Заходи забезпеченнякримінального провадження,в томучислі запобіжнізаходи, не застосовувалися.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 373, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 визнативинуватим упред`явленому йомуобвинуваченні увчиненні злочину,передбаченого ч.1ст.205-1КК Українита призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 (вісім тисяч п`ятсот) грн. 00 коп.

Засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально - виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу. У разі несплати засудженим штрафу у вказаний строк, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

На вирокможе бутиподана апеляційнаскарга доЧернігівського апеляційногосуду протягом30днів здня йогопроголошення. Вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення тридцятиденного строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77904352
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —750/10451/18

Ухвала від 05.04.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 05.04.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 19.12.2022

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Оседач М. М.

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Григор'єв Р. Г.

Ухвала від 13.04.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Антипець В. М.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Антипець В. М.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Антипець В. М.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Григор'єв Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні