Ухвала
від 15.11.2018 по справі 817/1976/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

15 листопада 2018 року м. Рівне №817/1976/17

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Друзенко Н.В. за участю секретаря судового засідання Романчук В.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:позивача: не прибув, відповідача: не прибув, третіх осіб: не прибули,

розглянувши адміністративну справу за позовом

Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області доРівненської центральної районної лікарні, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 охорони здоров'я Рівненської районної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 охорони здоров'я Рівненської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування, В С Т А Н О В И В:

Ухвалою від 20.12.2017 відкрито провадження у справі №817/1976/17 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області до Рівненської центральної районної лікарні щодо застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Рівненської центральної районної лікарні до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки шляхом опечатування вхідних дверей будівлі та відключення від системи електрозабезпечення. Підготовче засідання у справі призначено на 23.01.2018.

За результатами підготовчого засідання судом 23.01.2018 постановлено ухвалу, якою розгляд справи по суті призначено у відкритому судовому засіданні на 20.02.2018.

Ухвалою суду від 20.02.2018 в судовому засіданні оголошено перерву до 20.03.2018, визнано участь в судовому засіданні відповідача обов'язковою.

Ухвалою від 20.03.2018 до участі в справу в якості третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідача залучено: ОСОБА_1 охорони здоров'я Рівненської районної державної адміністрації та ОСОБА_2 охорони здоров'я Рівненської обласної державної адміністрації. В судовому засіданні оголошено перерву до 06.04.2018, а потім до 05.06.2018 і до 22.06.2018.

22.06.2018 від представників обох сторін надійшло клопотання про зупинення провадження у справі на час, необхідний для примирення, до 09.08.2018.

09.08.2018 ухвалою суду відкладено розгляд справи до 14.09.2018 для надання додаткового часу, необхідного сторонам для примирення. Аналогічним чином розгляд справи відкладався на 28.09.2018, на 16.10.2018, на 08.11.2018 і на 15.11.2018.

В судове засідання 15.11.2018 сторони не прибули, через ОСОБА_1 документального забезпечення суду подали заяву про примирення, викладену у формі єдиного документа, в якому закріплено угоду та зафіксовані умови примирення. За такою заявою, Рівненська центральна районна лікарня, зобов'язується в порядку та на умовах вказаних у даній угоді виконати наступні заходи у наступні терміни:

1.Виготовлення проектної документації на роботи протипожежного призначення (система пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу, система блискавкозахисту), а саме: п'ятиповерхового стаціонарного корпусу - вересень 2020 року; стоматологічний корпус - листопад 2020 року; дитяче відділення - лютий 2021 року; поліклініка - квітень 2021 року; харчоблок - червень 2019 року; терапевтичний корпус - липень 2018 року.

2.Влаштування під'їзду з твердого покриття до пожежного гідранта №2 та пожежної водойми №2 - серпень 2018 року.

3.Проведення технічного обслуговування пожежних кранів і перевірка їх на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування - серпень 2019 року.

4.Доукомплектування пожежних кранів важілями для полегшення відкривання вентилів та пожежними рукавами одинакового із стволом діаметра - грудень 2019 року.

5.Проведення ремонту та відновлення працездатності мереж зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання - вересень 2019 року.

6.Проведення ревізії блискавкозахисту будівель лікарні та замірів опору контурів заземлення електропроводки - згідно вимог чинного законодавства України.

7.Проведення протипожежних інструктажів з усіма працівниками, а особливо з тими, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, і з старшими сестрами медичними відділень, навчити їх діям на випадок виникнення пожежі - згідно вимог чинного законодавства України.

8.Заключити договір із спеціалізованою організацією на технічний ремонт та обслуговування автоматичної пожежної сигналізації терапевтичного корпусу - серпень 2019 року.

9.Проведення технічного обслуговування вогнегасників - грудень 2018 року.

10.Проведення ремонту пожежних водоймищ, заповнення їх водою - жовтень 2020 року.

11.Проведення ремонту пожежного гідранта №3 - жовтень 2021 року.

12.Розмістити над дверима виходу із основних споруд Рівненської центральної районної лікарні знаки Вихід і підключити їх до сітки аварійного освітлення, а також сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації обладнати аварійним освітленням - жовтень 2018 року.

13.Виготовити схему території лікарні з вказанням на ній розміщення будівель, водойм та гідрантів - листопад 2018 року.

14.Дозабезпечити територію лікарні пожежними щитами з розрахунку один щит на 5000 кв.м. з розміщеними на них засобами пожежогасіння (вогнегасники ВП№, ящики з піском ВП№, ящики з піском, протипожежне покривало, багри, ломи, лопати, сокири) - грудень 2019 року.

15.Влаштувати заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (двері виходу на горище, двері, що відокремлюють електрощитові) - листопад 2021 року.

16.Дозабезпечити відділення ношами для евакуації хворих (одні ноші на 5 хворих) та засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі - листопад 2019 року.

17.Дозабезпечити обслуговуючий персонал Рівненської центральної районної лікарні електричними ліхтарями - грудень 2018 року.

18.Пройти навчання з питань цивільного захисту особам, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту в навчально-методичному центрі - грудень 2018 року.

19.Розробити та затвердити план реагування на надзвичайні ситуації - грудень 2018 року.

20.Створити об'єктову систему оповіщення - листопад 2020 року.

21.Провести косметичний ремонт захисної споруди цивільного захисту - жовтень 2019 року.

В заяві про припинення сторони вказали, що підписуючи умови примирення виходили з того, що відповідач утримується за рахунок місцевого бюджету, є бюджетною установою, розпорядником нижчого рівня. Відносини, що виникають у процесі складання, розгляду, затвердження, виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства і питання відповідальності за порушення бюджетного законодавства, а також визначаються правові засади утворення та погашення державного і місцевого боргу регулюються Бюджетним кодексом України. Відповідно до ст.23 БК України будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення, якщо інше не передбачено законом про Державний бюджет України. Бюджетні призначення встановлюються законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет) у порядку, визначеному Бюджетним кодексом. Пунктом 1 ст.48 БК України передбачено, що розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання та здійснюють платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років.

Відповідно до частин першої, третьої, п'ятої статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень. Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення. Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

За вимогами статті 191 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Судом встановлено, що подану заяву про примирення підписано представниками сторін, які не обмежені у праві вчинити відповідні дії та скріплено печатками.

Також, зі змісту заяви про примирення сторін, суд впевнився, що наслідки такого рішення сторонами в повній мірі усвідомлено.

Вивчивши, подану сторонами заяву, суд вважає, що умови на яких, примирюються сторони стосуються лише їх власних прав та обов'язків. Умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб, не суперечать закону та не виходять за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про затвердження умов примирення сторін та закриття провадження по даній справі, оскільки відсутні підстави, визначені частиною шостою статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо сторони досягли примирення.

А за правилами частини другої цієї статті, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

За правилами частини першої статті 142 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

За таких обставин, 50% суми судового збору, сплаченої позивачем відповідно до платіжного доручення №1028 від 15.12.2017 за подання адміністративного позову, тобто в розмірі 800,00 грн. підлягає поверненню Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

Керуючись статтями ч.5 ст. 190, ст.ст. 191, 238, 248, 256, 293 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

Затвердити умови примирення сторін у справі №817/1976/17 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області до Рівненської центральної районної лікарні щодо застосування заходів реагування, які викладені в заяві про примирення сторін вх.№19557/18 від 15.11.2018 у формі єдиного документа, відповідно до якої:

Рівненська центральна районна лікарня, зобов'язується виконати наступні заходи у наступні терміни:

1. Виготовлення проектної документації на роботи протипожежного призначення (система пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу, система блискавкозахисту), а саме: - п'ятиповерхового стаціонарного корпусу - вересень 2020 року; стоматологічний корпус - листопад 2020 року; дитяче відділення - лютий 2021 року; поліклініка - квітень 2021 року; харчоблок - червень 2019 року; терапевтичний корпус - липень 2018 року.

2.Влаштування під'їзду з твердого покриття до пожежного гідранта №2 та пожежної водойми №2 - серпень 2018 року.

3.Проведення технічного обслуговування пожежних кранів і перевірка їх на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування - серпень 2019 року.

4.Доукомплектування пожежних кранів важілями для полегшення відкривання вентилів та пожежними рукавами одинакового із стволом діаметра - грудень 2019 року.

5.Проведення ремонту та відновлення працездатності мереж зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання - вересень 2019 року.

6.Проведення ревізії блискавкозахисту будівель лікарні та замірів опору контурів заземлення електропроводки - згідно вимог чинного законодавства України.

7.Проведення протипожежних інструктажів з усіма працівниками, а особливо з тими, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, і з старшими сестрами медичними відділень, навчити їх діям на випадок виникнення пожежі - згідно вимог чинного законодавства України.

8.Заключити договір із спеціалізованою організацією на технічний ремонт та обслуговування автоматичної пожежної сигналізації терапевтичного корпусу - серпень 2019 року.

9. Проведення технічного обслуговування вогнегасників - грудень 2018 року.

10. Проведення ремонту пожежних водоймищ, заповнення їх водою - жовтень 2020 року.

11. Проведення ремонту пожежного гідранта №3 - жовтень 2021 року.

12.Розмістити над дверима виходу із основних споруд Рівненської центральної районної лікарні знаки Вихід і підключити їх до сітки аварійного освітлення, а також сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації обладнати аварійним освітленням - жовтень 2018 року.

13.Виготовити схему території лікарні з вказанням на ній розміщення будівель, водойм та гідрантів - листопад 2018 року.

14.Дозабезпечити територію лікарні пожежними щитами з розрахунку один щит на 5000 кв.м. з розміщеними на них засобами пожежогасіння (вогнегасники ВП№, ящики з піском ВП№, ящики з піском, протипожежне покривало, багри, ломи, лопати, сокири) - грудень 2019 року.

15.Влаштувати заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (двері виходу на горище, двері, що відокремлюють електрощитові) - листопад 2021 року.

16.Дозабезпечити відділення ношами для евакуації хворих (одні ноші на 5 хворих) та засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі - листопад 2019 року.

17.Дозабезпечити обслуговуючий персонал Рівненської центральної районної лікарні електричними ліхтарями - грудень 2018 року.

18.Пройти навчання з питань цивільного захисту особам, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту в навчально-методичному центрі - грудень 2018 року.

19.Розробити та затвердити план реагування на надзвичайні ситуації - грудень 2018 року.

20.Створити об'єктову систему оповіщення - листопад 2020 року.

21.Провести косметичний ремонт захисної споруди цивільного захисту - жовтень 2019 року.

Провадження у справі закрити.

Повернути Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області (код ЄДРПОУ 02000168, вул.Центральна,1, смт.Клевань, Рівненський район, 35312) судовий збір у розмірі 800 (вісімсот) гривень 00 копійок, що становить 50% суми, сплаченої відповідно до платіжного доручення №1028 від 15.12.2017 (оригінал якої знаходиться в матеріалах справи).

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд.

Повну ухвалу суду складено 15 листопада 2018 року

Суддя Друзенко Н.В.

Дата ухвалення рішення15.11.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77908169
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —817/1976/17

Ухвала від 15.11.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 28.09.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 09.08.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 22.06.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 05.06.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 20.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 20.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 20.03.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 20.02.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні