Ухвала
від 20.11.2018 по справі 280/4914/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

20 листопада 2018 року Справа № 280/4914/18 м. Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Прасова О.О., розглянувши у м.Запоріжжі матеріали адміністративного позову

ОСОБА_2 (АДРЕСА_1 ідентифікаційний номер НОМЕР_1), ОСОБА_3 (АДРЕСА_2; ідентифікаційний номер НОМЕР_2)

до Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області (70433, Запорізька область, Запорізький район, с.Новоолександрівка, вул.Радісна, буд.60; код ЄДРПОУ 34157161),

про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

19 листопада 2018 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_2 (далі - позивач-1), ОСОБА_3 (далі - позивач-2) до Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області (далі - відповідач), в якому позивачі просять суд визнати протиправною та скасувати постанову Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області від 14.11.2018 №5, якою утворено одномандатні виборчі округи з виборів депутатів Новоолександрівської сільської ради об'єднаної територіальної громади згідно додатку до постанови.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог ст.ст.160-161 КАС України, справа підсудна Запорізькому окружному адміністративному суду, підстав для повернення чи відмови у відкритті провадження по справі не встановлено, у зв'язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Відповідно до ч.11 ст.273 КАС України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, вирішуються судом до закінчення голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, але після закінчення голосування, вирішуються судом у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Згідно ч.2 ст.12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

За таких обставин, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відкриття спрощеного позовного провадження та призначення справи до розгляду по суті.

У позові позивачами заявлено клопотання про витребування від Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області засвідчені копії та оригінали для огляду: оскаржувану постанову (разом з додатком) Новоолександрівської СВК від 14.11.2018 №5, якою утворено одномандатні виборчі округи з виборів депутатів Новоолександрівської сільської ради об'єднаної територіальної громади згідно додатку до постанови; протокол засідання Новоолександрівської СВК від 14.11.2018; список присутніх членів Новоолександрівської СВК на засіданні 14.11.2018.

Суддею встановлена необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Зважаючи на предмет спору, суддя дійшов висновку про необхідність для повного та всебічного розгляду заявлених вимог витребувати від Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області вищезазначені докази.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст.80, 171, 241, 243, 248, 257, 260, 262 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у Запорізькому окружному адміністративному суді за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області про визнання протиправною та скасування постанови.

Призначити судове засідання на 20 листопада 2018 року о/об 16:15 год., яке буде проводитися суддею Прасовим О.О. одноособово в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м.Запоріжжя, вул.Сергія Синенка, 65в, кабінет 247, зала судових засідань 20.

Клопотання позивачів про витребування у Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області засвідчених копій та оригіналів документів для огляду - задовольнити.

Витребувати від Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області засвідчені копії та оригінали для огляду: оскаржувану постанову (разом з додатком) Новоолександрівської СВК від 14.11.2018 №5, якою утворено одномандатні виборчі округи з виборів депутатів Новоолександрівської сільської ради об'єднаної територіальної громади згідно додатку до постанови; протокол засідання Новоолександрівської СВК від 14.11.2018; список присутніх членів Новоолександрівської СВК на засіданні 14.11.2018.

Судове засідання проводитиметься одноособово суддею Прасовим Олександром Олександровичем.

Зобов'язати відповідача - негайно після отримання ухвали про відкриття провадження у справі і до судового засідання подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог ст.162 КАС України.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Позивачу подати до суду відповідь на відзив (за наявності такого), інші докази в обґрунтування позовних вимог; тощо.

Відповідачу подати до суду відзив на позов з відповідними доказами (документи з приводу обставин, викладених у позовній заяві; листування з позивачем по суті спору (при наявності); тощо).

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено22.11.2018
Номер документу77954225
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/4914/18

Ухвала від 25.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 24.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Рішення від 21.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні