Ухвала
від 25.11.2018 по справі 280/4914/18
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а їн и

25 листопада 2018 року м. Дніпросправа № 280/4914/18 (суддя Прасов О.О., м. Запоріжжя)

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Чередниченка В.Є. (доповідач),

суддів: Іванова С.М., Панченко О.М.,

за участю секретаря судового засідання Сонник А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за апеляційною скаргою Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 21 листопада 2018 року у справі №280/4914/18 за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області про визнання протиправною та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 19 листопада 2018 року звернулись до суду з позовом до Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області, згідно з яким, просять суд визнати протиправною та скасувати постанову Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області від 14.11.2018 за №5, якою утворено одномандатні виборчі округи з виборів депутатів Новоолександрівської сільської ради об'єднаної територіальної громади згідно з додатком до постанови.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 21 листопада 2018 року адміністративний позов задоволено повністю.

Не погодившись з постановою суду першої інстанції відповідач оскаржив її до апеляційного суду з підстав порушення судом першої інстанції норм матеріального права. Просить скасувати постанову суду першої інстанції та прийняти нову постанову, якою у задоволені позову відмовити повністю.

25 листопада 2018 року Новоолександрівська сільська виборча комісія Запорізького району Запорізької області звернулась до суду з заявою про відмову від апеляційної скарги.

За приписами статті 303 КАС України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині.

Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні.

Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п'ятій та шостій статті 189 цього Кодексу.

Відповідно до положень статті 189 КАС України суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Згідно з заявою про відмову від апеляційної скарги, її підписано ОСОБА_3, яка відповідно до пункту 6 Постанови №38 від 23 листопада 2018 року Про внесення змін до складу Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області включена до складу комісії на посаду голови Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області на підставі чого наділена повноваженнями представляти інтереси Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області, тобто має повноваження на відмову від апеляційної скарги.

Відмова скаржника від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 305 КАС України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги.

Таким чином, оскільки відмова скаржника від апеляційної скарги не суперечить закону, не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, суд приймає відмову Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області від апеляційної скарги та закриває апеляційне провадження у справі №280/4914/18.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 189, 303, 305, 314, 315, 319 КАС України, Третій апеляційний адміністративний суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Новоолександрівської сільської виборчої комісії Запорізького району Запорізької області від апеляційної скарги та закрити апеляційне провадження у справі №280/4914/18.

Роз'яснити Новоолександрівській сільській виборчій комісії Запорізького району Запорізької області наслідки відмови від апеляційної скарги визначені частиною 5 статті 303, КАС України, відповідно до якої у разі закриття апеляційного провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення суддями та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддя В.Є. Чередниченко

суддя С.М. Іванов

суддя О.М. Панченко

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2018
Оприлюднено27.11.2018
Номер документу78076076
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/4914/18

Ухвала від 25.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 24.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Рішення від 21.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні