Ухвала
від 12.11.2018 по справі 554/8337/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 12.11.2018 Справа № 554/8337/18

Єдиний унікальний номер справи: №554/8337/18

Провадження № 1-кс/554/10950/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12.11.2018 року Октябрський районний суд м. Полтави в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Полтавської області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку, посилаючись на те що, слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні № 12018170000000500, внесеному до ЄРДР 16.10.2018 по факту розкрадання корисних копалин місцевого значення (піску)за місцем розташування незаконного кар`єру в с. Бірки Великобагачанського району Полтавської області в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Вході проведення досудового розслідування було встановлено, що 16.10.2018 що службові особи представництва « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за попередньою змовою із працівниками підприємства (водіями екскаваторів та самоскидів) здійснюють розкрадання ґрунту (піску) з кар`єру розташованого біля с. Бірки Великобагачанського району Полтавської області, який в послідуючому легалізують через ряд СГД, які мають ознаки ризикових, чим спричиняють збитки державі в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

При проведенні огляду місця події від 16.10.2018 в кар`єрі за с. Бірки Великобагачанського району Полтавської області було виявлено та вилучено вантажний автотранспорт, а саме: навантажувач «SUMITOMO», ДНЗ 06-00-17-0889, навантажувач ДНЗ 06-00-16-0300, вантажні автомобілі марки «MAN», ДНЗ НОМЕР_1 ; «MAN», ДНЗ НОМЕР_2 , «MAN», ДНЗ НОМЕР_3 , «MAN», ДНЗ НОМЕР_4 , «MAN», ДНЗ НОМЕР_5 , які належать представництву «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті», під керуванням працівників даного представництва, а саме: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 .

23.10.2018 при проведенні додаткового огляду кар`єру розташованого за с. Бірки Великобагачанського району Полтавської області було встановлено, що кар`єр розташований на земельній ділянці з кадастровим номером 5320281000:00:006:0201.

Згідно даних виконавчого комітету Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області встановлено, що власник земельної ділянки, на якій здійснювався відбір грунту кар`єрним способом, відсутній. Кадастровий номер земельної ділянки, на якій знаходиться кар`єр (розташований поряд с. Бірки), є : 5320281000:00:006:0201. Дозволи на відведення даної земельної ділянки, зміну її цільового призначення, виготовлення технічної документації, проекту на розробку кар`єру або виконання земельних робіт не надавались.

Також, під час проведення досудового розслідування встановлено, що Представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» (ЄДРПОУ 26579227, м.Львів) здійснюється будівництво обходів населених пунктів с.Покровська Багачка (км 220+782 км 228+000, Лот 2.7), с.Красногорівка (км 275+000 282+000, Лот 2.8) та обходу м.Полтави (км 333+800 км 339-300, Лот 2.9) на підставі укладеного з Укравтодором контрактної угоди від 04.10.2016 року відповідно до проектної документації, яка пройшла державну експертизу та затверджена Розпорядженням КМ України відповідно №654-р від 26.06.2015 року, №224-р від 25.03.2016 року та №252-р від 01.03.2017 року.

За умов даного контракту та вимог Специфікації, що є невід`ємною частиною Контракту, підрядник самостійно визначає джерела постачання будівельних матеріалів та несе відповідальність за отримання дозволу від власників та відповідних органів влади для видобутку матеріалів з будь-яких місцевих джерел, включаючи джерела, визначені Замовником, і повинен представити даний дозвіл, включаючи договір про оренду/виплату компенсацій до початку використання такого джерела.

Однак Представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» здійснено закупівлю ґрунту підсипочного від ТОВ «Захід-Інвест Груп» (ЄДРПОУ 40152056, м.Київ).

У свою чергу ТОВ «Захід-Інвест Груп» відображає у бухгалтерському та податковому обліку операції з придбання товарів (ґрунту), робіт та послуг від ряду СГД, але фактично видобуваючи такий підсипочний грунт самостійно з використанням спеціальної техніки екскаваторів та бульдозерів, що перебувають у власності Представництва «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» у самовільному кар`єрі, розташованому поблизу с. Бірки Великобагачанського району Полтавської області, на земельній ділянці з кадастровим номером 5320281000:00:006:0201.

В подальшому, видобутий у незаконний спосіб з даного кар`єру грунт автомобільним транспортом, який перебуває у власності Представництва «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» перевозиться до об`єктів будівництва автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський», де використовується при виконанні її реконструкції.

Згідно матеріалів кримінального провадження у бухгалтерському обліку Представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» відображається надходження підсипочного ґрунту від ТОВ «Захід-Інвест Груп», за умовами договору від 22.05.2017 року №220501 та договору від 30.03.2018 року №30032018.

Враховуючи, що Представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» здійснюються роботи з реконструкції автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський» на замовлення Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, то в бухгалтерії, а також у інших структурних (виробничих, складських та ін.) підрозділах Представництва зберігаються документи, у т.ч. бухгалтерського та податкового обліку щодо придбання у ТОВ «Захід-Інвест Груп» ґрунту підсипочного (глини, грунтово-піщаної суміші), результатів його дослідження, а також його зберігання у подальшому та використання в господарській діяльності за період часу з 22.05.2017 року по теперішній час.

Крім того, в Представництві «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» мають зберігатися документи, у т.ч. бухгалтерського та податкового обліку щодо використання у будівництві (реконструкції) автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський» ґрунту підсипочного (глини, грунтово-піщаної суміші) і здачі таких обсягів будівельних робіт замовнику - Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодору), включаючи договір (контракт) з усіма додатками до нього, акти виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, кошториси на будівельні роботи, податкові накладні, товарні накладні, товарно-транспортні накладні, інші документи.

Також у Представництві «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» мають зберігатися документи щодо здійснення службою Інженера Представництвом «IRD ENGINEERING» (м.Київ, вул. Велика Васильківська, 43/10, офіс 10) нагляду, приймання та контролю якості та обсягів виконання будівельних робіт, у т.ч. результатів лабораторних досліджень характеристик підсипочного грунту, придбаного у ТОВ «Захід-Інвест Груп».

Водночас, згідно повідомлення УСБУ в Полтавській області одна із виробничих баз Представництва «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» розміщена на території земельної ділянки без кадастрового номера, яка прилягає до адміністративної будівлі розташованої за адресою: Полтавська область, Полтавський району, с. Супрунівка, вул. Київська буд. 2 Д, що належить ТОВ «Агрофірма «Джерело» (код ЄДРПОУ 32166189).

Таким чином, у ході досудового розслідування зібрані докази фактичного знаходження на території земельної без кадастрового номера, яка прилягає до адміністративної будівлі розташованої за адресою: Полтавська область, Полтавський району, с. Супрунівка, вул. Київська буд. 2 Д, що належить ТОВ «Агрофірма «Джерело» (код ЄДРПОУ 32166189) виробничих приміщень, які використовуються Представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» у виробничій діяльності, в яких зберігаються документи бухгалтерського та податкового обліку по взаємовідносинах з Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор), ТОВ «Захід-Інвест Груп», результатів лабораторних досліджень підсипочного грунту, у т.ч. інформації про такі документи, які містяться на електронних носіях інформації комп`ютерної техніки та ін.

Внаслідок цього у слідства виникла необхідність у вилученні предметів та документів, які мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення, шляхом проведення обшуку, оскільки їх долучити іншим шляхом до матеріалів кримінального провадження не вдалося.

Таким чином, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані предмети та документи являються джерелом доказів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, які неможливо встановити іншим способом, враховуючи те, що вказані відомості і їх отримання та вилучення можливе лише на підставі ухвали суду.

Прокурор в судовому засіданні прохав клопотання задовольнити, пояснення надав аналогічно викладеним в клопотанні.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України.

Згідно ч.3 ст.233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення такий дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні № 12018170000000500, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись вимогами ст. 234 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Полтавської області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити .

Надати дозвіл на проведення обшуку на території земельної ділянки без кадастрового номера, яка прилягає до адміністративної будівлі розташованої за адресою: Полтавська область, Полтавський району, с. Супрунівка, вул. Київська буд. 2 Д, що належить ТОВ «Агрофірма «Джерело» (код ЄДРПОУ 32166189) та у всіх приміщеннях, розміщених на ній, що використовуються Представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» (ЄДРПОУ 26579227) з метою виявлення та вилучення документів бухгалтерського та податкового обліку та ділового листування між собою, а також з ТОВ «Захід-Інвест Груп» (ЄДРПОУ 40152056), Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодором, ЄДРПОУ 00018112) щодо використання у будівництві (реконструкції) автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський» ґрунту підсипочного (глини, грунтово-піщаної суміші), здачі таких обсягів будівельних робіт замовнику, включаючи договори (контракти) з усіма додатками до них, акти виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, кошториси на будівельні роботи, податкові накладні, товарні накладні, товарно-транспортні накладні, рахунки фактури, документи результатів лабораторних досліджень характеристик підсипочного грунту, придбаного у ТОВ «Захід-Інвест Груп» та використаного при виконанні будівництва обходів населених пунктів с.Покровська Багачка (км 220+782 км 228+000, Лот 2.7), с.Красногорівка (км 275+000 282+000, Лот 2.8) та обходу м.Полтави (км 333+800 км 339-300, Лот 2.9), відомостей про об`єми відвантаженого ґрунту ТОВ «Захід-Інвест Груп» на підставі геодезичних досліджень, електронних інформаційних систем що містять інформацію про GPS з`єднань контролю за автомобілями, наказів (розпоряджень) про прийняття на роботу: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , посадові інструкції (функціональні обов`язки) на: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , штатного розпису, посадових та функціональні обов`язків працівників Представництва «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті» (ЄДРПОУ 26579227).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78061848
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/8337/18

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні