Ухвала
від 27.11.2018 по справі 908/2538/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27.11.2018 Справа № 908/2538/18

м. Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Горохова І.С., розглянувши матеріали

за позовом Дочірнього підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно - будівельне підприємство Азовінтекс , 87500, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Леніна, 68а

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Комунтех , юридична адреса: 69002, м. Запоріжжя, вул. Запорізька, буд. 2, кв. 171; фактична адреса: 69035, м. Запоріжжя, вул. Діагональна, буд. 7

про стягнення коштів

без виклику представників сторін

Суть спору:

23.11.2018 до господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява позовом Дочірнього підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно - будівельне підприємство Азовінтекс , Донецька область, м. Маріуполь до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Комунтех , м. Запоріжжя про стягнення заборгованості за договором про надання транспортних послуг та послуг будівельної техніки № 525/2015-7ТУ від 03.12.2015 в розмірі 48 014,11 грн.

23.11.2018 автоматизованою системою документообігу господарського суду Запорізької області здійснено автоматичний розподіл судової справи між суддями, справу розподілено судді Горохову І.С.

Розглянувши зазначену позовну заяву господарський суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб ) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Згідно із ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи - підприємця визначається на підставі відомостей, внесених до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; порядок доступу судів загальної юрисдикції до відомостей названого реєстру визначено відповідним Положенням, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 31.07.2013 № 1556/5 (з подальшими змінами).

Згідно із п. 2 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" від 15.05.03 № 755-IV, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - витяг) - документ у паперовій або електронній формі, що сформований програмним забезпеченням Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань за зазначеним заявником критерієм пошуку та містить відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які є актуальними на дату та час формування витягу або на дату та час, визначені у запиті, або інформацію про відсутність таких відомостей у цьому реєстрі.

Згідно із п. 7 ч. 1 ст. 1 Закону № 755-IV, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру - ст. 7 Закону № 755-IV.

Частиною 2 ст. 9 Закону № 755-IV унормовано, що в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб: зокрема, місцезнаходження юридичної особи.

Як вбачається з тексту позовної заяви, адресою відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Комунтех позивачем визначено: 69035, м. Запоріжжя, вул. Діагональна, буд. 7.

Однак, згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань вбачається, що станом на 27.11.2018, місцем знаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Комунтех є: 69002, м. Запоріжжя, вул. Запорізька, буд. 2, кв. 171.

Доданий до матеріалів позовної заяви оригінал опису вкладення від 14.11.2018 свідчить про направлення позову з додатками Товариству з обмеженою відповідальністю Комунтех на адресу 69035, м. Запоріжжя, вул. Діагональна, буд. 7.

Таким чином, доданий до позову опис вкладення не може бути прийнятий судом, як належний доказ на підтвердження направлення на юридичну адресу Товариства з обмеженою відповідальністю Комунтех копії позовної заяви за № 525/368-06 від 13.11.2018 та доданих до неї документів.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовну заяву Дочірнього підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно - будівельне підприємство Азовінтекс , у зв'язку з недодержанням вимог ч. 1 ст. 172 ГПК України, а саме: не додано до матеріалів позовної заяви та суду належних доказів направлення на юридичну адресу відповідача копії позовної заяви і доданих до неї документів, слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення виявлених недоліків.

Частинами 3 та 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 162, 164, 174 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

1. Позовну заяву Дочірнєго підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю Проектно - будівельне підприємство Азовінтекс , Донецька область, м. Маріуполь до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Комунтех , м. Запоріжжя про стягнення коштів залишити без руху.

2. Надати позивачу строк для усунення недоліків терміном 10 днів з дня отримання вказаної ухвали, шляхом подання до суду письмової заяви із значенням відповідних відомостей, а саме:

- надати суду документи, які підтверджують відправлення Товариству з обмеженою відповідальністю Комунтех , м. Запоріжжя, позовної заяви та доданих до неї документів на адресу: 69002, м. Запоріжжя, вул. Запорізька, буд. 2, кв. 171.

3. Роз'яснити позивачу, якщо у встановлений строк виявлені недоліки не будуть усунуті, позовна заява буде вважатись не поданою та повернута позивачеві.

4. Ухвала набирає законної сили 27.11.2018 та оскарженню не підлягає.

Суддя І. С. Горохов

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено27.11.2018
Номер документу78114369
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2538/18

Ухвала від 08.04.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 29.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Судовий наказ від 11.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Рішення від 07.02.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 27.11.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні