Ухвала
від 20.11.2018 по справі 461/2180/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/2180/18

Провадження № 1-кс/461/10187/18

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

20.11.2018 року слідчий суддя Галицького районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу УСБ України у Львівській області лейтенант юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук, -

в с т а н о в и в :

слідчий слідчого відділу УСБ України у Львівській області лейтенант юстиції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням у кримінальному провадженні №42018140400000010 від 22.01.2018р., за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч.2 ст. 366 КК України, погодженим начальником першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в усіх приміщеннях, незалежно від їх призначення і правового статусу, які знаходяться за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Подане клопотання мотивує тим, що існують достатні підстави вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_5 , може зберігатися документація, що стосується злочинної діяльності ТзОВ «Тімбер Проф» (ЄДРПОУ: 40764937). Вказує, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предметів, речей та документів, які мають суттєве значення для досудового розслідування, беручи до уваги, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем реєстрації директора ТзОВ «Тімбер Проф» ОСОБА_5 .. Вважає, що неотримання зазначених документів, призведе до умисної зміни, знищення чи приховання необхідних для доказування предметів та документів, отримання доступу до котрих видається неможливим у добровільному порядку, шляхом направлення запитів в порядку ст. 93 КПК України чи шляхом проведення інших слідчих дій.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 вимоги клопотання підтримав у повному обсязі, просить клопотання задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю що клопотання підлягає до задоволення, з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим відділом УСБ України у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018140400000010, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.01.2018 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст.366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» (код ЄДРПОУ 07684556, Львівська обл., м. Львів, вул. Авіаційна, буд. 3) допустили розтрату бюджетних коштів в особливо великому розмірі при здійсненні, продовж 2016-2017 років, закупівель комплектуючих для ремонту авіаційної техніки у ТОВ «Компанія інженерної взаємодії в авіації».

Окрім цього, з матеріалів клопотання вбачається, що в період часу 2017 - 2018 років службові особи ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» зловживаючи службовим становищем, внесли завідомо неправдиві відомості до актів приймання-передачі авіаційно-технічного майна від ТОВ «Грандавіатайм» (код ЄДРПОУ 37717913, на даний момент змінено назву на ТОВ «Таймсервісторг») та безпідставно перерахували державні кошти на рахунок комерційної структури на суму у понад 13,6млн.грн.

В свою чергу, ТОВ «Грандавіатайм» по обліку підприємства відобразило отримання вищевказаного авіаційного обладнання від ТзОВ «Міленкор» (ЄДРПОУ 40401505), ТзОВ «Мілтон Трейд» (ЄДРПОУ 40400417) та ТзОВ «Тімбер-Проф» (ЄДРПОУ: 40764937), які за даними податкового обліку відобразили закупівлю товарів у ТзОВ «ТП Плейн» (ЄДРПОУ: 40883883) та ТзОВ «Нью Лайт Компані» (ЄДРПОУ: 40049523). За наявними даними, вказані підприємства мають окремі ознаки фіктивності: маніпулюють номенклатурою купівлі-продажу товарів, робіт та послуг, не мають необхідних виробничих активів, робочої сили, не здійснюють реальної господарської діяльності тощо.

На виконання доручення слідчого співробітниками ГВ КР УСБУ у Львівській області було встановлено, що особою, причетною до вчинення даного кримінального правопорушення є керівник та засновник ТзОВ «Тімбер Проф» (ЄДРПОУ: 40764937) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин України, що проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформації, одержаної із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , належить на праві власності Професійно-технічному училищу № 14 у м. Нова Каховка управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації Міністерства освіти України.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді у день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Відповідно до ч.2 ст. 235 КПК України ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі та документи, для виявлення яких проводиться обшук.

Заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши матеріали клопотання, зважаючи на те, що за місцем реєстрації керівника та засновника ТзОВ «Тімбер Проф» ОСОБА_5 , може зберігатися документація, що стосується діяльності ТзОВ «Тімбер Проф», яка була знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегла на собі його сліди або містить інші відомості, що можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні, тому вважаю, що клопотання слідчого підставне та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя ,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 з правом передоручення її виконання: слідчим слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 ; чи слідчим слідчого відділу Управління СБ України у Херсонській області та іншим визначеним Кримінальним процесуальним кодексом України особам; дозвіл на проведення обшуку в усіх приміщеннях, незалежно від їх призначення і правового статусу, які знаходяться за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення документів та речей, що мають безпосереднє відношення до кримінального провадження, а саме:

-записних книжок та чорнових записів стосовно діяльності ТзОВ «Тімбер Проф» (ЄДРПОУ: 40764937);

-обчислювальної (компютерної) техніки, носіїв електронної інформації, мобільних телефонів, банківських карток;

-організаційно-розпорядчих та реєстраційних документів, печаток, інших фінансово-звітніх документів ТзОВ «Тімбер Проф»,

-документації стосовно придбання у суб`єктів підприємницької діяльності запасних частин до авіаційного обладнання (договори, додаткові угоди, специфікації, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, рахунки, сертифікати якості, довіреності, платіжні документи, акти звірок, документи, що підтверджують передачу товарів, акти прийому-передачі товарів, відомості про рух коштів та перебіг виконання договорів тощо),

-документів щодо обліку на ТзОВ «Тімбер Проф» товарно-матеріальних цінностей (акти інвентаризації, акти обліку майна, тощо), а також здійснення господарської діяльності із контрагентами: ТзОВ «Грандавіатайм», ТзОВ «Міленкор», ТзОВ «Мілтон Трейд», ТзОВ «ТП Плейн» та ТзОВ «Нью Лайт Компані», ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод»,

-грошових коштів та матеріальних цінностей, здобутих злочинним шляхом,

за період часу починаючи з 2016 року до 20.11.2018 року.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 ..

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78129420
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук

Судовий реєстр по справі —461/2180/18

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 23.10.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 23.10.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні